• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kurultay’a doğru İzmir’in sınavı ERKİN USMAN

Kurultay'a doğru İzmir'in sınavı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2012, 00:00
Delege seçimlerinin devam ettiği süreç içinde, İzmir'deki CHP'liler, kendileri ve parti açısından önemli bir sınav verecekler.
Delege seçimleri sırasında "Ben Kılıçdaroğlu'ndan başka Genel Başkan tanımam" deyip "Yahu bu adamda partiyi bir yere götüremiyor" diyen Baykal'ın dışında, 3. yol arayışında olanlar ne yapacak?
Bunun karşısında "Baykal-Sav ikilisinin partiyi bir yere getirememesine" işaret ederek içe dönük değil, dışa dönük "kavga" diyenlerin etkinliği ne olacak?
CHP'li üyelerle sohbet toplantısında, "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil şu değerlendirmeyi yapıyor:
"Kılıçdaroğlu ikili kurultayla karşı tarafı teslim aldı. Kurultay tüzük değişikliği ile parti içi demokrasi, yönetimin işlevlerini artırılmasını gerektirecek, ancak Sav ve ekibinin parti meclisinde etkin olmasını önleyecektir. Mart'ta yapılacak kurultay göstermelik olacaktır.
Burada önemli olan bu ikilemi İzmir delegasyonun nasıl değerlendireceğidir. Kurultayın toplanmasında imza veren Ertam Özen, Sıtkı Kırım, Mehmet Süne, Kadir Sinan, Birol Ağırbaş, Süleyman Kaya geçmişte bu tüzüğe oy verdiklerini nasıl açıklayacaklar? Delege seçimleri sırasındaki tavırlarını sürdürecekler mi? Ortak listeler yapıp İzmir politikasında etkin olmayı amaçlayan delege, belediye başkanı, milletvekillerinin tavrı ne olacak?
Bir genel seçim mağlubiyeti bekleyen, İzmir'de olduğu kadar birçok ilde, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyizoğlu'nun örgütlenmesine katkıda bulunan İzmirli CHP'liler nasıl davranacak?
İşte kurultayda İzmir sınavı budur. Delege seçimlerinde atıp tutanların maskeleri düşecek...

siyasetten

Karşıyaka'da AK Parti rüzgarı

Karşıyaka siyasetinin dinamik ismi Ömer Beydeş'in Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olması AK Parti'ye yeni bir heyecan getirmiş gibi...
Cenk Karace'nin belediye başkan adaylığındaki çalışma arkadaşlarından daha sonra Tuncay Bozkurt'un da yardımcılığını yapan, cemiyet hayatının aşina ismi Mustafa Rüstem'in yanı sıra milletvekili adayı Yeşim Demirali ile Mehmet Karal döneminin afacan ismi Ersin Güngör ve Handan İşçen de güç katan isimlerden.
Bunların yanında genç bir isim...
İzmir'de ve özellikle AOSB'nin birçok firmasının tanıtım organizasyonlarını ve danışmanlıklarını gerçekleştiren Mehmet Fatih Ertürkmen, Basın ve Medya İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
* * *
Önümüzdeki sürecin ne kadar profesyonelce götürüleceğinin işareti olan bu hamlelerde kuşkusuz baş aktör Sürekli.
İş hayatının etkin isimleri Karadenizli işadamı Temel Şen, İlhan Küçlü ve Cemil Bağatur'un yanı sıra teşkilatın sesi Abdülkadir Özbay ile Saliha Tekin'in AK Parti'de heyecanın birer parçası olduğuna işaret.
Her biri dalında etkin isimlerden oluşan yönetimle Karşıyaka'da taşları yerinden oynatan Kerem Ali Sürekli Karşıyaka siyasetine farklı bir bakış açısı katıyor. Arkadaşlarının "Gülen Adam" diye andıkları Sürekli, anlaşılan AK Parti'nin de yüzünü güldürecek.

foça'dan

Balıkçılar Kralı zorda...

Süleyman Köklü, Foça'nın "ün salmış" balıkçılarından biri...
Çevresi ona "Foça'nın Balıkçı Kralı" sıfatını da yakıştırıyor.
Süleyman Köklü geçtiğimiz hafta sonu yakınlarını bir masa etrafına topladı.
İzmir'den özel olarak getirttiği boyoz ve fırın yumurtaları ile süslediği masanın, ana menüsü de bir tepsi "pisi balığı"ydı.
Geniş bir muhabbet kadrosunun gündeminde balık avı yasağı vardı.
Gecenin bir saatinde masa birden hareketlendi. O koskoca yapısı ile Süleyman Köklü'nin telaşı görülecek şeydi.
Koskoca "Balıkçılar Kralı" bir hamlede masanın altına girdi. O iri kıyım vücut masa altına nasıl sığmıştı? Aklın alacağı bir olay değildi bu...
Sanki yer yarılmış, Balıkçılar Kralı içine girmişti...
Eski dostu "Dede Münir" de masanın ucundaydı.
Masanın son durumunu değerlendirirken "Bu bir şey değil. Süleymen Abi'nin buzdolabına saklandığını da biliriz..." dedi.
Peki bu telaş niye?
Muzip garsonun biri, Süleyman Köklü'nün kulağına fısıldamıştı:
"Abi, yenge köşeyi döndü. Haberin olsun..."

küpe
İnsanların, güzel konuşmaya veya susmaya yetecek kadar zekalarının olmayışı büyük bir talihsizliktir.
La Bruyere

fıkra

Reklam

Akıllı şoför, durakta bekliyordu. Yolcunun biri gelip bindi. Taksinin arka koltuğunda bir cüzdan duruyordu.
Yolcu cüzdanı alıp, şoföre uzattı.
"Birisi cüzdanını düşürmüş olacak..."
Şoför kurnaz kurnaz güldü:
"O cüzdan bana aittir efendim. İçi de boştur. Onun sayesinde daha çok müşteri buluyorum da..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA