• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kiralık delegeler ERKİN USMAN

"Kiralık" delegeler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2012, 00:00
CHP Tüzük Kurultayı öncesi delege seçilenler, genel merkezde "taraf" belirleme, il delegesi olma çabaları içerisinde yoğun bir çalışma yürütüyorlar.
Bostanlı'daki "Bizi, parti içerisi demokrasi adına kendi çıkarları için kullandılar" diyen CHP üyelerinin bir bölümü ile buluşan gazeteci Ahmet Kadıbeşegil, "Üzülmeyin her şeyin başında onurlu ve ilkeli olmak gerekir" diyerek, şunları söyledi:
"İlkelerini, parti idelojilerini bir tarafa bırakarak, bir çay, yemek konumunu kullanan (kiralık) delege partili olmak yerine, sözünün arkasında durmak, daha tutarlı ve onurlu bir davranıştır. Genelde ve yerelde kaybettiğimiz değerleri nasıl bulacağız? Saygınlığın korkutma ve parayla elde edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. 'İşin doğrusu budur' dayatmasının, doğru olmadığına tanık oluyoruz. 'Yüzde 99' kendisine biçilen konumun ne olduğunu öğrenmeye başladı. Yakın geçmişin yanlışları üzerine kurulmaya çalışılan yeni bir dünyada, erdemli olmak, erdemli yaşamak, içinde erdem olmayan bir hayat tarzı karşısında söylenecek bir şey bırakmıyor. Kim olursanız olun, durduğunuz yer anlamlı mı? Rutin hayata mahkum edilen veya bunu benimsiyen biri olmak istemiyorsan zincirlerini kırman gerek. Düzeni değiştirmek iddiası ile ortaya çıkan, ilkesiz kişilerin seni kullanmasına yol açan kanalları kapat. Kişisel çıkarları için parti ilkelerini ve seni satan kişileri iyi tanı. Bunlara yol verme, sözlerinin arkasında durmayan kişilerin bugünkü ortamı yarattığını unutma."

kentten
Balçova'da kadın olma ayrıcalığı

Balçova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun önemli bir bölümü kadınlardan oluşuyor.
Bu gerçek Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'yı gururlandırıyor.
Çalkaya, "Kadın evde oturmasın, hayatın içinde olsun diye yedi yıldır uğraşıyoruz. Şimdi çalışmalarımızın sonuç verdiğini görmek mutluluk verici" diyor.
Balçova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Türk Sanat Müziği Korosu'nun "Bahara Merhaba Konseri" İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekliştirildi. Oğuz Çimen yönetimindeki koro, Türk Sanat Müziği'nin birbirinden güzel eserleri ile salonu tıklım tıklım dolduran Balçovalılara güzel bir gece yaşattı.

küpe
Kendini sağlam bilen hastanın tedavisi imkansızdır.
A. France


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA