• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin geleceği kongrelerde ERKİN USMAN

CHP'nin geleceği kongrelerde

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2012, 00:00
CHP'de 'iki kurultay' süreci bitti, şimdi sıra ilçe kongrelerinde...
Kemal Kılıçdaroğlu 'Ben artık liderim' dedi, 18 yıllık Genel Başkan Deniz Baykal, 'İçime sinmedi, birlik beraberlik sağlanmadı, onun için gitmedim' değerlendirmesi yaptı.
Ne olursa olsun, sancılı günler var gelecekte.
Özellikle de kongreler çok önemli. İlçeler için de, il için de aday çok da... Gerçek anlamda ses veren az. Yani, 'Adım dolaşsın' diyen de çok. Siyasetin cilvesi!
Kongrelerde eskinin çekişmeleri, 'sen-ben kavgaları', toplumu rahatsız eden yumruklaşmalar görülürse CHP'nin işi zor. Özellikle de yerel seçimlerde. Çünkü vatandaşın yeni kredi vermesi için 'yeni bir umut ve heyecan' gerekli. O da kavga-dövüşle olmaz!
Oysa uzlaşı kültürü, birlik-beraberlik havası olursa... Parti yeni isimlere de kucak açarsa... Kadınlar ve gençler tüzük değişikliğinde öngörüldüğü gibi etkin olursa... Hak eden, emek veren başarıya uzanırsa... CHP bir değişimi başarmış olur.
İşte o zaman yerel seçimlerde 1989 türü bir güç yaratılabilir.
Kulislerde konuşulan bu. 'Karanlıklar Prensi' daha sert yorumlar da yapıyor, ama vakit çok erken!
Köprünün altından akacak suları bir görmek gerek.
Öncelikle de ilçe kongrelerini. Bakalım değişen ne?

kentten
Erdem Koleji 50 yaşında!

1962 yılında unutulmaz eğitimci S. Sırrı Özerdem tarafından kurulan Karşıyaka Erdem Koleji bu yıl ellinci yıl kutlamalarını yapıyor. 1978 yılına kadar eğitim veren okul, tarihi binasının yıkılması ve eğitim hayatını sürdürecek uygun bir yer bulunamaması nedeniyle kapanmıştı. 16 yıl boyunca Erdem Koleji yüzlerce mezun verdi. Eski mezunlar, okul yöneticilerinden Savaş Özerdem önderliğinde bir araya gelip kurumsallaşma kararı aldılar.Okulun kuruluşunun 50.yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacak Erdem Kolejlilerin ilk buluşması, Bostanlı İskelesi üstü Altınbalık Restoranda 18 Mart Pazar günü saat 10.00 da düzenlenen kahvaltıda gerçekleşecek. Savaş Özerdem'in liderliğinde oluşturulan Erdem Koleji Sosyal Dayanışma,Kültür ve Sanat komitesi tüm Erdem Kolejlileri kahvaltıya davet etti. Savaş Özerdem; " 50. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Erdem Kolejimizin bu ilk organizasyonunda bir araya gelerek geleceğe yönelik projeler konusunda bilgi alış-verişinde bulunacağız,hepinizi bekliyoruz." dedi.

hayattan
Trafik neredesin?

Bostanlı Camii ile Köprü arası, Mavişehir yolunun en çetreflli kesimi...
Balıkçı Restoranlarına gelip gidernleri bıraktıkları arabalar, sorumsuz inşaatçıların araçları ve birbiri ardına sağlı-sollu otobüsler ve kamyonlar...
İşte bu kesimin trafik manzarası.
Dün Bostanlı'da bir de ünlü BOSPA kurulmuştu. Binlerce Karşıyakalı buralara akın etmişti.
Bu araba yığınına bir de binlerce kadının elindeki pazar arabaları trafiği eklenmişti.
Bütün bunlar yetmezmiş gibi bazı sürücüler de "bu hercümerce bizim de katkımız olsun" demiş ve araçlarını kaldırımlara gelişigüzel park etmişlerdi.
Bunlardan biri de 35 K 01446 plakalı araç. Bir market önüne bırakılan araç, kaldırım trafini tıkamış ve insanlar ana caddeye dökülmek zorunda kalmıştı. Hem de saatlerce...
Ve, yüzlerce kişi o noktada ezilme tehlikesi de geçirmişti. Bu da cabası...
Peki ya trafik polisleri nerede?
Vatandaş onlardan birini görebilseydi, Yeni Asır yollarını aşındırmaya gerek kalmazdı.

geçmişten
Hazine

Muallim Naci, döneminde pek anlaşılmamış bir büyük değerdir. Naci'nin vefatından sonra şairin kayınpederi Ahmet Mithad Efendi, kendisini teselli eden Ahmet Rasim'e şöyle der:
"Oğlum Rasim, biliyor musun ne kaşbettik? Hazine desem, o bile Naci'nini yanında tamtakır kalır."

laflama

* Bir kızım olursa ismini "Adıyok " koyacağım, büyüyünce gerçekten kadının adı olmasın yahu !
* Cep telefonları sayesinde, kul hakkı yerne, kul hattı kavramıyla tanıştık.
* Zengin olmuşsun ama mutlu değilsin,buna "para-doks" demezler mi sahi ?
* Çok şakacı olmuşsun ne yazar, komedyen olup malı götürmedikten sonra yahu ?
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Rüşvetlerle kazanılansadakat, yine rüşvetlerle kaybedilir.
Türk atasözü


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA