• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alanda halkla buluşmak ERKİN USMAN

Alanda halkla buluşmak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.04.2012, 00:00
Bostanlı Migros karşısındaki 'Kahve Diyarı'nda, Prof. Orkun Tan, Doç. Çiğdem Onur, doktor adayı Ayça Konel, sosyal medya iletimcisi, Şili'deki Valloje önderliğindeki tepkiyi paylaşan İdil Burak, balıkçı Metin, sabah kahvesi bahanesi ile bir arada güncel siyaseti değerlendirdiler.
Türkiye'nin bir "rejim" kavgası içerisine girdiği konusunda birleşen katılımcılar, CHP'nin etkisizliğinden yakındılar. Bunu aşacak çeşitli öneriler dile getirdiler.
Masayı paylaşan gazeteci Ahmet Kadıbeşegil olayı şöyle değerlendirdi:
"Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu herşeyden önce Recep Bey'in her söylediği lafa yanıt vermemelidir. Recep Bey, partisine karşı gelen eleştirileri, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından cevaplandırmaktadır. Bir statü koyarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nu muhatap almamakta, söylediklerini demagoji ve polemik konusu yaparak yapay gündem yaratmaktadır.
Oysa, partide Meclis idare amirliği görevini verdiği, Adnan Keskin gibi bir milletvekili var. O'na genel başkan vekilliği verse, omuzlarından büyük bir yük kalkar. Keskin, birikimi, zekası, örgüt ilişkileri deneyimi ile muhalefetin nasıl olacağını tüm kamuoyuna gösterirdi.
CHP yönetiminin bugüne kadar yaptığı en önemli olay, Tandoğan'da gerçekleştirdiği grup toplantısıydı. Keşke bunu her hafta bir başka ilde yapabilseler, halkı sahaya indirip, sorunları paylaşabilselerdi. Alanlarda halkla buluşmak, mecliste çoğunluk otoritesine karşı bir şey yapamamaktan iyidir.
Kılıçdaroğlu'nun yapacağı tek olay, İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, partili partisiz tüm İzmirlilerin benimsediği (İzmir mega kıyı projesi) gibi, tüm Türkiye'nin kabul edeceği projelerini halka açık grup toplantılarında açıklamasıdır.
CHP'nin başarısı, örgütüyle birlikte bunu yapabilmesine bağlıdır."

kentten
Prof. Dökmen'den ders: Çocukla çocuk olmayın!

Türkiye'nin kişilerarası ve toplumsal iletişim konularında en önemli isimlerinden biridir Prof. Dr. Üstün Dökmen.
Üstün Hoca, İzmir'de anne-babalara, "Çocukla Çocuk Olmamak" konulu bir konferans-seminer verdi. İnteraktif seminer sırasında Dökmen, zaman zaman anne babalara kendilerine bile yanıt vermek istemedikleri sorular sordu ve ellerini kaldırtarak yanıt aldı. Çocukların karar verme becerisini geliştirmek gerektiğini vurgulayan Dökmen, "Çocukla çocuk olmayın. Sonrasında buna dayanarak sizleri kullanmaya başlar. Çocuklara seçme özgürlüğü tanıyın ama belli kurallar da koyun" dedi.
* * *
Dökmen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Nein Almanca'da hayır demektir. Türkçe de ise hayır kelimesini çok çeşitli anlamlarda kullanıyoruz; hayırlara vesile olsun, her işte bir hayır vardır gibi... 'Hayır' kelimesinin hayırlığı kalmıyor. Anne babanın kuralları yoksa çocuk yaşamı boyunca kural tanımaz oluyor. Örneğin trafik kurallarını tanımıyor, vergi vermiyor. Oysa kurallara uymak zorunda... Çocuklarımızın doğru kararlar vermesini istiyorsak doğru bilgilendirelim. 'Bazı şeyler yaşayarak öğrenilir' diyerek de çocuğu tehlikeye atmayalım. Aristotales'in ünlü sözünü anımsatmak isterim. Ne diyor? Bildiğim bir şey varsa, O da hiçbir şey bilmediğimdir. Pekiyi genelde biz ne diyoruz? Bildiğim bir şey varsa, o da her şeyi bildiğimizdir. Bu yanlışlardan kaçınmamız gereklidir."

hayattan
Sallıpınar köyü için kampanya

İzmir'de yaklaşık 2 bin hemşehrisi bulunan Aşağı Sallıpınar Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Candan iddialı konuşarak, "Yeni yönetimle birlikte önemli çalışmalara imza atacağız" diyor.
Sallıpınar Derneği'nin yönetim kurulunda Yaşabey Daşdemir, Hasan Öztürk, Orhan Soğanlı ve Fahrettin Dağdevir var.
Gelecek dönem gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi veren Candan, her türlü yeniliğe ve fikre açık olduklarını ifade ediyor ve noktayı koyuyor:
"Kültürümüzün yaşaması, yaşatılması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

laflama
* Sermayeyi kediye yükledim, kedi maması işinden iflas ettim!
* Seher yeli çık dağlara, takıl işte dağcı manitanla!
* Artık eskisi gibi ünlü değil, Peri-ŞAN!...
* Penceresi cam cama muallim, selam söyle evlilik programına çıkmış amcana muallim!
* Mantığın bittiği yerde futbol geyikleri başlar!
* Ada sahillerinde bekliyorum, vapur seferleri iptal edilmiş ya!...
* Ocağımıza İNCİR ağacı dikti, incir satışından yolumu buldum vallahi!
* Kuantum teorisini öğreneceğine, azıcık da asgari ücretle bir ay nasıl geçinilir diye kafa yorsaydın ya...
İbrahim Ormancı'dan

küpe
İnsan uğrunda savaşmadığı düşüncelerini değiştiremez.
Thomas Mann

günün fıkrası
Sebep

"Oğlum müthiş bir şey. Daha üç yaşında olduğu halde rahat okuyor, benden ala piyano çalıyor, mükemmel de resim yapıyor."
"Benimki seninkinden de yaman. Daha 21 günlük, fakat şimdiden hayatın çok pahalı olduğunu, ücretlerin az olduğunu, vergilerin yüksekliğini, atom bombasının bir gün insanların kökünü kazıyacağını biliyor."
"Nereden anladın?"
"Nereden olacak? Durmadan ağlamasından..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA