• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eski dostlar buluşunca... ERKİN USMAN

Eski dostlar buluşunca...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.05.2012, 00:00
Levent Ürkmez, İzmir'de spor ve iş aleminin sembol isimlerinden biridir. Göztepe'ye uzun yıllar hizmet ettikten sonra İzmir Güçbirliği Spor Vakfı'nın yine uzun dönem başkanlığını yaptı, kulüplere katkıda bulunmak için çırpındı, durdu. Hala da aynı heyecan ve hizmet etme duygusunu yaşıyor, İZVAK'ta başkanlık, üyelik ayırt etmeksizin çalışıyor. Ürkmez'in BTM ile iş dünyasına Türkiye çapında yenilikler getirdiğini ve bu konuda öncülük yaptığını söylemeye gerek yok.
* * *
Levent Ürkmez hafta ortasında uzun yıllar hizmetin getirdiği yük ve yorgunluğu dostlarının ilginç bir jestiyle üzerinden attı. Neredeyse yarım asırdır birlikte olduğu, güzel anıları paylaştığı KSK Divan Başkanı Tahir Türetken, gazeteciler Ahmet Yazıcıoğlu, Gürkan Ertaç ve bendeniz, Göztepe'nin efsaneleri Nevzat Güzelırmak ve Halil Kiraz ile İLDAŞ Halkla İlişkiler Şirketi sahibi İlhan Bilgehan, Ürkmez'e, Kale Arkası'ndaki Hisar Balık'ta bir vefa gecesi düzenledi. Türetken'in, Türk Sporu ve iş alemine yaptığı katkılar nedeniyle bir plaket vermesi, Levent Ürkmez'i hayli duygulandırdı.
* * *
Vefa gecesinde dostların başından geçen trajikomik olaylar, biz basındakilerin deyişiyle 'bombalar' anlatıldı, saatler su gibi aktı gitti. Önce KSK-Göztepe arasındaki düşmanlık kınanırken, eskiden iki takımın başkan, yönetici, teknik adam, futbolcu ve taraftarlarının arasındaki dostluk ve sporu spor olarak kabul etme erdem ve centilmenliğinden örnekler verildi. Söz döndü dolaştı, Alsancak'ta herkese boyoz-yumurta dağıtılışına geldi. Herkesin Yahudilerin İspanya'den getirdikleri bir gelenek olan boyozları ikişer-üçer kapıştıkları belirtilirken Gürkan Ertaç, Bombacı Halil Kiraz'la ilgili boyoz bombasını anlattı:
"Ayvalık'a Kiraz'la birlikte röportaja gidiyoruz. Foça sapağını az geçince, bir kahvenin önünde camekanlı arabada boyoz-yumurta satan bir satıcı gördük. Halil hocaya, 'Kahvaltı ettin mi, boyoz alalım mı?' diye sordum.
***
Halil Kiraz, 'Eh, biraz altlık yaptım ama alırsan yerim' cevabını verdi. 'İki boyoz bir yumurta yeter mi?' diye sorduğumda da, aldığım cevapla az daha araçtan düşüyordum: 10 boyoz, 4 yumurta yeter..." Düşünün, 62 yaşındaki Halil Kiraz 10 boyoz 4 yumurtayı iki büyük çayla 15 dakikada mideye indirmiş ve iki saat sonra da Ayvalık'taki otelde açık büfe öğle yemeğini de hiç sıkıntı çekmeden halletmiş... Masadakiler boyoz harekatını şaşkınlıkla dinlerken, Halil Kiraz kendini savunma dürtüsüyle yanındaki Nevzat Güzelırmak'a topu attı: "Sanki Nevzat benden az mı yer sanıyorsunuz?" Sohbet gece geç saatlere dek sürdü. Levent Ürkmez'i sevgi ve saygıyla anmak, bizlere de çok iyi geldi doğrusu.

günün fıkrası
Tıraş kaç lira

Kadın, köpek tıraşı yapan adama sordu:
"Kaça kesiyorsunuz?"
Cevap:
"100 lira bayan..."
Kadın:
"100 lira mı? Yahu berberim benim saçımı 30 liraya kesiyor?"
Bu isyan karşında cevap gecikmedi:
"Doğrudur efendim. Ama siz kuaförünüzü ısırmıyorsunuz değil mi?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA