• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hüzün kavmindeniz, kervanımız gam yükü ERKİN USMAN

Hüzün kavmindeniz, kervanımız gam yükü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2012, 00:00
Baba: Sinan Akbaşak
Duyguları satırlara döken dost: Mehmet Yavrutürk
Paylaşmak isteyen Osman Akbaşak.
Oğlunu askere teslim eden bir baba ve bir dostun yolculuk öyküsü...
***
Sabah, kendi telaşına uyanan şehire... Ve, günlük "labirent de peynir kapma yarışına" bulaşmadan, çıkıyoruz yola. Yolumuz uzun olsa da bitmemesinden şikayetçi olmama kararlılığındayız. Sislerin içinde uzayan yolda giderken, zaman zaman kendi içimizdeki siste kayboluyoruz. Biliyoruz ki bizi götüren, bizimle dönmeyecek. Gam yükünü sarıp, döneceğiz geri. Sonra... Arabanın müzik çalarının sesiyle kendimizi buluyoruz. Yanık yanık çalan klarnet, ağlayan keman, Arada kısa konuşmaları saymazsak, sessizliklerimizi taşıyoruz uzayıp giden yolda. Aslında '... Yol bir yere gitmez / o bir susma biçimidir / soğuk bir taşıtın uğultusunda' demişti şair, yıllar önce bizim için... Derdimize derman olmasa da, demişti işte!
***
Menzile varmanın sevincini yaşamadan, ayrılığın hüznüne dalıyoruz. Yüreğin yüreğe değdiği son sarılmalar...
İçerideki dipsiz kuyulardan dışa taşan bir kaç damla... Susmanın erdem olduğu anlardayız. Zaten boğaz da koca bir yumruk geçit vermiyor. Son bir bakış... Ve dönüş!
'Küçüklerin hiç büyümemesinde' hemfikir olsak da sadre şifa olmuyor. Yürek ne kadar büyük olursa olsun, hasretleri sığdırmak zor! Hele bazı hasretleri. Bilmiyoruz bu kaçıncıdır, canlarımızı mumdan kayıklara koyup, ateşten denizlere uğurlayışımız. Biliyoruz elbette, ne mumdan kayık ne ateşten deniz var... Ama her seferinde bize öyle geliyor.

kentten

Bostanlıspor altın çağında

Türk Başarı Ödülleri Kurulu (TÜBÖK) tarafından 8. Mazhar Zorlu Kültür-Eğitim-Spor-Ülkeye Katkı ve Sosyal Sorumluluk Üstün Başarı Ödülü ile ödüllendirilen Bostanlıspor altın dönemini yaşıyor.
2011-2012 sezonunda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, Amerikan futbolu, beyzbol, sualtı ragbisi branşlarında Türkiye ve yerel liglere katılan Bostanlıspor, başarılı sonuçlarıyla dikkatleri üzerine çekti.
Kulüp Başkanı Avni Erboy, başkanlıkta 8. yılına girdiğini ifade ediyor ve ekliyor:
"Kapanmak üzereyken, sadece futbol branşında mücadele eden ve 11 futbolcuyu sahaya zorlukla çıkaran, arabanın arkasında malzemeleri taşınan ve yolda soyunan takımdan, bugün tescilli 16 branşı olan bir kulüp olarak Karşıyaka ve İzmir gençliğine hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz."
Avni Erboy, 1954 yılından bu yana varlığını çeşitli aralıklarla, 1983 yılından bu yana da aralıksızın sürdüren kulübün son durumunu da şöyle anlatıyor: "Bu sezon altın çağımızı yaşıyoruz. İzmir Üniversitesi ile yaptığımız birliktelikten sonra İzmir'de yapılmayan veya sadece üniversitelerde faal olan spor branşlarına da el attık. En fazla ödülü bu dönemde kazandık."

laflama
* Bir canı bıraktık, döndük. O, şimdi asker..!
* Sayılı gündür, gelip geçer. Ama saymakla da geçmiyor ki!
* Zayıflamaya evet ama karakter zayıflamasına hayır.
* Ne demek köklü bir aileden gelmek ? Kökleri Adem Baba'ya dayanmayan insan var mı bu dünyada ?
* Ankara'dan abim geldi, yengem evden kovmuş.
İbrahim Ormancı'dan

geçmişten
Değişen ne?

Meşrutiyet'in ilanından sonra ünlü şair ve hiciv üstadı Eşref İzmir'e dönmüştü. İdamlar, sürgünler, haksız mahkumiyetler meşrutiyetten çok şey bekleyenleri dehşete düşürürken, Eşref Kordonboyu'nda birkaç arkadaşı ile oturmuş sohbet etmekteydi.
İçlerinden biri:
"Ne değişti sanki? Yıllarca meşrutiyet diye bağırdık. Ancak millet neredeyse istibdat devrini arar oldu. Gayretimize de yazık. Eski hamam, eski tas..." diye hayıflanınca Eşref pos bıyıklarını sıvazlayarak güldü:
"Doğru... Eski hamam, eski tas. Lakin içindeki tellaklar değişti."

küpe
Yaz gününün yağışı, iki sevgilinin kavgasına benzer. Gelir geçer.
John Brigiht

fıkra
Esnemenin sonu

İki sirk sanatçısı konuşuyordu. Birisi:
"Alfredo'nun başına gelenleri sorma" dedi.
"Ne oldu zavallıya?"
"O gün pek üzgündü. Bir ara esneyeceği tutunca bacağını kırdı, bir omuzu da yerinden çıktı."
"Allah, Allah... Sırf esnediği için mi bütün bunlar oldu?"
"Evet!.. Tam o sırada dişlerinden trapeze asılıydı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA