• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KSK kongresinin verdiği mesajlar ERKİN USMAN

KSK kongresinin verdiği mesajlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.06.2012, 00:00
Yüzüncü yılını kutlamaya başlayan KSK'nin sezon içinde yaşadığı fırtınalı günler sonrası gerçekleştirilen genel kurul ilginç sonuçları da beraberinde getirmiş gibi...
Bu genel kurul öncesi ve sonrasında yaşanan süreçten bütün spor kulüplerinin ders alması lazım.
İşte o gerçeklerden bazıları...
* Spor kulüplerine siyaset hiçbir zaman girmemelidir. İktidar ile muhalefet, spor kulüplerine eşit uzaklıkta durmalıdır.
* Spor kulübü yöneticiliği, sivil kuruluş, şirket ve dernek yöneticiliğine benzemez. Spordan anlamayan, hayatında spor yapmamış ve yaptırmamış birtakım adamların, kişilikleri ne kadar gündemde de olsa, kendilerini başarısızlık beklemektedir. Spor kulüpleri bu tiplerden daima uzakta durmalı.
* Beldede tanınmak, iş hayatında sıçrayabilmek için, spor kulüplerini seçen "çakma taraftarlara" dikkat edilmeli.
* Divan kurulunun kulüp yönetimlerinin üstünde bir kurum olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Divan kurulunun da etik açıdan gerekli olduğu bilinciyle, örneğin kongre öncesi adaylara eşit mesafede durması gerek.
* Sponsor olacak firmaların veya şahısların, "kulübü satın almış havasına" girmelerini engellemek birinci madde olmalı.
* Kulüpler, iş hayatı ilişkilerinde kesinlikle kullanılmamalıdır.
* Spor kulübünü iyi yönetmiş, maddi ve manevi zarara uğratmamış ve yüceltmiş yöneticilerden ders alınmalı, bunlar yönetim toplantılarına danışılmak için sık sık çağrılmalıdır.
* * *
Bu genelleme geçerli olmak şartı ile Karşıyaka Spor Kulübü için de bir iki özel not... Hemen belirtelim. Karşıyaka, yurdun en demokratik yerleşim birimidir. Kulüpleri söz konusu olduğu zaman öz Karşıyakalıların baskı ve şantajı tercih eden "Çakma Karşıyakalılara", bu eylemleri uygulamak isteyenlere izin vermeyeceklerini bu kongre göstermiştir.
Bu kongre sonuçları, rahmetli Pertev Molay'ı, Erol Özışıkçılar'ı, Ali Ulvi Kiremitçiler'i, Erol Baş'ı, Cengiz Kocatoros'u, Mehmet Kaya'yı, Emin Kanaş'ı ve öteki Karşıyakalıları kabirlerinde rahat uyutacaktır.
* * *
Ve, bütün bunların üstüne Cihan Büyükoral ve arkadaşlarını bekleyen bence ciddi bir Karşıyakalılık görevi...
Ogün Altıparmak, Yıldırım Karakaplan, Ateş Özerk ve Cenk Karace...
Bu isimler, kimi kulüp başkanlığı, kimi takım kaptanlığı, kimi basketbol şubesinde oyunculuk ve yöneticilik yapmış Karşıyakalılardan birkaçıdır.
Bu "gerçek Karşıyakalılar" geçmiş yönetimlerin bazı tasarrufları sonucu KSK'den koparılmışlardır.
Bu sevgili arkadaşlarımızın ve aynı durumdaki diğer Kaf-Kaf'ların bir çağrı ile "yeşil kırmızılı camiaya" yani "yuvalarına" dönmeleri sağlanmalıdır.

kentten
40 yıllık arkadaşlar

İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nin 1972 mezunları 40 yıl sonra ilk kez bir araya gelecek.
Buluşma bugün akşam Dokuz Eylül Üniversitesi anfisinde gerçekleşecek.
Bu ilginç buluşmaya katılacaklar arasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski ve yeni İzmir milletvekillleri Süleyman Genç ve Tuğrul Yemişçi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alp Timur, İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öcal Usta, Göztepeli milli futbolcu Özer Yurteri, Ege Mermer İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hüsnü Oral, Altay Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Eren Gevgeli, kadın gazetesi KAZETE'nin sahibi Berrin Gürçay Delikçi var.

laflama
* Bu dağlarda maral gezmiyor artık, ceylanların kökünü kuruttuk hacı!
* Aman Şekeroğlan, yandım bekar oğlan. Süperman'a özenmiş, damdan düşer oğlan!
* Gel gel sarışınım gel, çakma sarışın mısın bakayım!
* Çok şükür bir işim var, durumdan vazife çıkarıyorum.
İbrahim Ormancı'dan

egeden
Bu proje Söke'yi uçurur

AB'nin hibe kredisinden yararlanabilmek için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Söke'de eski Rumlardan kalan Kemalpaşa Evleri'nin restorasyonuna yönelik "Koruma amaçlı inşaat sektörüne restorasyon eğitimi ile kalifiye eleman kazandırma projesi"ni düzenlenen seminer ve kokteylle tanıdık.
İlginç bir buluşmaydı Efes Sineması'ndaki bu seminer. Proje koordinatörü Belediye İmar İşleri Müdürü Mine Dinç, ADÜ Araştırma Merkezi Müdürü Yar. Doç. Dr. Ethem Karakaya, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Ayşe Çetin, Prof. Dr. Eti Akyüz Levi projeyi tanıtırken NTV'de yayımlanan "Bam Teli Programı" yapımcısı Tayfun Talipoğlu da şiir dinlentisi ile semineri renklendirdi.
İşte bu aşamada, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, projenin ilk aşaması olan Yeni Fırsatlar Programı ile 166 bin euroluk hibe kredi sağlandığını belirtip diyor ki: "Kemalpaşa mahallesi eski bir Rum mahallesidir. Mahalledeki tarihi yapılar elimizdeki tespitlere göre 1831-1887-1897 yııları arasında yapılmış ve günümüze kadar ayakta kalma mücadelesi vermiştir."

küpe
Adalet kuvvetli, kuvvetlilerin de adil olması gerekir.
B. Pascal

günün fıkrası
Tedavi

Göz doktoru, hastasını uzun uzun muayene ettikten sonra, "Gözleriniz çok yorgun. Uzun zaman okumayacaksınız" dedi.
Adam güldü ve cevap verdi:
"Ama doktor bey, ben okuma bilmiyorum ki..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA