• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlk aforizma yazarı Türk’ten yeni kitap ERKİN USMAN

İlk aforizma yazarı Türk'ten yeni kitap

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.06.2012, 00:00
Kendi halinde ev kadını iken, içindeki duyguları kaleme alan ve daha sonra bunları kitap haline getiren Elmas Türk, adını bilen yayınevinin koyduğu felsefi çalışması "Aforizmalar" dan sonra, "denemeler" türü yeni çalışmasıyla kitapseverlerin karşısında.
Ülkemizin ilk kadın aforizma yazarı özelliğini de taşıyan Türk, 5. kitabında hayatı ve yaşamı irdeliyor. Elmas Türk, yeni kitabında teknolojinin gelişimiyle doğallığın yok olduğuna vurgu yaptığını söylüyor. Ve hemen ekliyor:
"Yapay dönüşümlerin tümü yitirmekte olduğumuz insanlığımızdan kalanları da tehdit etmektedir. Bu konulara kafa yormayan biri, insan üzerinde uygulanmakta olan entrikaları da anlayamayacaktır. Sen de iddialarıma deli saçması diyecek olabilirsin ya da bazı şeyleri dile getirme cesaretini nereden aldığımı da sorabilirsin. Bunların benim için hiçbir önemi yok. Ben, hayatın büyük bir kısmına itiraz ederken, manası önemsizleştirilemeyecek bir derinliğe vardım. Seslendiremediklerimi, kelimelerle hale yola sokabildiğim için yazmayı tercih ettim."
"Bu kadın ne zırvalıyor" diyenlere de yazar Elmas Türk, şöyle yanıt veriyor:
"Sezgisel ve yaşamsal tecrübelerimin yardımıyla kuruyorum cümlelerimi. Amatör iddialarım ve noksan tespitlerimde yaşadığımız hızlı değişimlerden ve bozulmalardan dolayı yanılabileceğimi inkar edemem. Kaldı ki umudum düşüncelerimi doğrulayan değil, beni yanıltan insanlarla buluşmak. Çünkü ben, birbirimize kafa sallayarak değil, kafa tutarak ufkumuzu genişletebileceğimizi düşünüyorum."
Babil Yayınevi, tarafından yayınlanan yazarın "Git Kendini Becer" isimli kitabı 328 sayfadan oluşuyor. Kitabın içinde konulara ilişkin çizgisel anlatımlar da dikkat çekiyor.

Gode Cengiz anıldı
İzmir'in ölüsüne, dirisine koşan adam Sancar Maruflu'nun düzenlediği organizasyonla Türk futbolunun Karşıyakalı efsane futbolcusu Cengiz Kocatoros (Gode Cengiz), 27. yokluk yılında Karşıyaka Soğukkuyu Kabristanı'nda anıldı.
Geçmişine ve eski değerlerine sahip çıkan sadece 23 Karşıyakalının katıldığı törende Karşıyaka Spor Kulübü'nü temsilen kimsenin bulunmaması büyük üzüntü yarattı.
Tahir Türetken, Arif Dökel, Ateş Özerk, Ekrem Güçsav, Mehmet Erişkin, Okan Yüksel, Gamze Çelik, Tayfun Kocatoros, Vecdi Fırtına, Ergun Balaban, Rıza Tuyuran, Sevil Taşçı, Mustafa Aydıngöz, Doğan Bayık, Mehmet Kiraz, Vehbi Moğol, Cihangir Özşener, KARSAD Karşıyaka Spor Adamları Derneği Başkanı Bülent Zeren, KABİDAD Karşıyaka Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Halil Zeki Osma ve KAROK Karşıyaka Dergisi Okur Platformu Başkanı Tufan Atakişi'nin katıldığı törende, Cengiz Kocatoros'un spor ve sosyal açıdan Karşıyaka'ya büyük değerler kattığı katılımcılar tarafından dile getirildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA