• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KSK çöpçatanı Tufan Atakişi ERKİN USMAN

KSK çöpçatanı Tufan Atakişi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.07.2012, 00:00
Hatırlayacağınız gibi KSK bu kez ilginç bir kongre yaptı, her zaman tek liste ile gidilen toplantıda Cihan Büyükoral ve Azad Yeşil listeleri çarpıştı. Büyükoral kazandı ama yeşil-kırmızılı kulüpte kazan kaynamaya devam etti. Biz Karşıyakalılar biraz olayları büyütmesini de çok severiz. Senaryolar üretildi, "Büyükoral hükümetin desteğini aldı, Selçuk Yaşar ve Belediyeye rest çekti" gibisinden... Oysa Karşıyaka'nın başarısı için dağılmanın değil, birleşmenin tam sırasıydı. Camianın babası Yaşar sağlık problemleriyle uğraştığı için sürece müdahale edemedi.
***
Selçuk Yaşar'ın ağzından bazı demeçler verildi, belediye dışlandığı için kulübe soğuk baktığı belirtildi, ortalık iyice gerildi. Spekülasyonlar sürdü, sürüyor. Cihan Büyükoral yönetiminin sponsor bulamadığı ya da bulmakta zorlandığı, basketbol şubesinde antrenör ve oyuncuların dağıldığı, futbolda da maddi kaynak bulunamadığı için henüz bir adım atılamadığı gibi. Yaşar Holding'in sadece basketbola destek olacağı, bunun için de 4.5 milyon lira ayırdığı açıklandı. Bu kez bu para için değerlendirmeler başladı, basketbola başka sponsor bulma çabalarına girildi.
***
Yaşar'a atfen açıklamalar geliyordu ama kendisi bu duruma ne diyordu? Onu öğrenmeyi de yeşil-kırmızılı camianın sevilen isimlerinden, KAROD Başkanı Tufan Atakişi üstlendi. "Bitmeyen Sevda" kitabıyla Selçuk Yaşar'ın hayatını satırlara döken Atakişi, çöpçatanlık yaptı, Baba'dan aldığı mesajlarla ortalığı yumuşatarak, Cihan Büyükoral yönetiminin Çeşme Altın Yunus'ta buluşmasını sağladı. Baba has evladı KSK'den vazgeçer mi? "Yine en büyük destekçinizim, arkanızdayım" dedi. Artık Kaf-Kaf'ın yolu açık. Tufan Atakişi de ne kadar övünse az...

egeden
Hanımlar, haydi spora
Aliağa Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve yurttaşları denizle buluşturan 2.5 km'lik sahil bandı ve parklar sabah ve akşam saatlerinde Aliağalıların büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Sahil bandını özellikle hanımlar sabah sporu için tercih ediyor.
Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi de kadınlara spor yapma alışkanlığı kazandırmak için haftanın 3 günü ücretsiz spor etkinliği başlattı. Kadınları bilinçli spor yapmaya davet eden kadın meclisi geçtiğimiz hafta başlattığı uygulama ile Sahil Bandı, Uğur Mumcu Parkı'nda bir araya gelerek profesyonel eğitmenler eşliğinde spor yapma olanağına kavuştu.
Aliağa Belediye Başkan Vekili Fuat Özer ve Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk de hanımlarla birlikte sabah yürüyüşü ve spor etkinliklerine katıldı.

İnsan kıymetini onlar biliyor
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı TV'den hayranlıkla izledik. Hele atletlerimizin başarısı, altın madalyalar kazanmaları ve Türk Bayrağı ile şeref turu atmalarını bizi gururlandırdı, Türk sporunun geleceği açısından da pembe ufuklara götürdü. Sporda başarmak elbette önemli ama kusursuz organizasyon yapmak da ülkelere ayrı bir özellik kazandırıyor. Finliler bu yolda her türlü aksiliği düşünmüşler, her şarta göre hazırlanmışlar. Bastıran sağnak yağışta atletler sırılsıklam olurken görevliler, yüzlerce battaniye ile yardıma koşarak sporcuları sarıp sarmaladılar. Bir an düşünmekten kendimi alamadım. Aynı durum Türkiye'de olsa biz yüzlmerce battaniyeyi hazır eder miydik diye. İnsan sağlığı onlar için ne kadar önemli değil mi? Ders alsak bari...

küpe
Dağ kement ile eğilmez, denizin önü kayıkla kesilmez.
Divan-i Lügati't Türk

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA