• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Düğün bahane, dostlar şahane ERKİN USMAN

Düğün bahane, dostlar şahane

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2012, 00:00
Hafta sonu "Oyun Bitti" kitabını üst düzey yönetici ve CEO'ların başucuna yerleştiren uluslararası danışman Salim Kadıbeşegil'in kızı Pırıl Kadıbeşegil Yaşar ile yaratıcı yayımcı Ersoy Yaşar'ın düğünleri yapıldı. Alaçatı marinanın üstünde Elfin-Burak Bengisu'nun işlettiği, yörenin ilk oteli Yucca'nın bahçesinde, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından kıyılan nikah İzmir'deki 4 jenerasyonu bir araya getirdi.
Dedeler, babalar, çocuklar ve torunlardan oluşan toplulukta ilerlemiş yaşına rağmen Turyağ eski Genel Müdürü Şevki Figen, deneyimlerini çevresindekilere aktarırken İzmir'in Türkiye için önemini bir kez daha vurguluyordu.
Diğer bir köşede Turizm eski Bakanı Alev Coşkun, yeni bir kitap hazırlığı içersinde olduğunu belirtirken, "Turizmde yapılması gerekenler yapılmıyor, bakanlık daha ziyade kültür alanına ağırlık veriyor" diyor ve ekliyor: "Demokrasi alanında ileri değil geri gidiyoruz."
Etap ve Ontur otelleri eski Genel Müdürü Ahmet İllez, halen görev yaptığı Antalya'dan dönüş hazırlığına başladı, oğlunun mezuniyetini bekliyor. İllez'in İzmir, özellikle yarımada için ilginç projeleri var, bunları hayata geçirmenin hazırlıklarını yapıyor.
Din turizminin İzmir'deki temsicilerinden biri olan Ali Hepşen şu an bunu bırakmış, Küba-Türkiye arasında mekik dokuyor.
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen CHP'deki yeni değişim sürecinde, sosyal demokrasinin yeni sol anlayışının örgüt tabanında ve halk indinde kabul edilebilmesi için yöntem ve uygulama arayışlarını, yakın arkadaşları ile paylaştığını ve bunların kabul gördüğünü anlatıyor.
"Hoca"lık sertifikası alan Sevinç Kadıbeşegil 1 Eylül'de açılacak karma serginin ardından Bostanlı'da ressamlar yetiştirmenin projelerini yapıyor.
Kısacası düğün bahane dostlar şahane...

hayattan
Karaburun'da Kırkım Şenliği

Karaburun Yarımadası'nda her yıl geleneksel olarak yapılan Kırkım Şenliği, Kavaklıkuyu mevkiinde gerçekleştirildi. Etkinlikte Belediye Başkanı Serdar Yasa de keçi kırktı.
Şenlikte çobanlar keçileri ağılların içine topluyor, kırkım, hayvanları sıcaktan ve üzerindeki yükten kurtarmak amacı güdüyor. Adına kırkım denilen ve yüzyıllardır sürdürülen gelenek kapsamında düzenlenen şenlikte keçiler kesiliyor, pilavlar pişiriliyor ve sündürme tatlısı yapılarak konuklara dağıtılıyor.
Başkan Yasa, yüzyıllardır küçük çapta yapılan bu etkinliği kurumsal boyutta gerçekleştirerek Karaburun Yarımadası'nın kültürel ve turizm zenginliğini geliştirmeyi, geleneği her kesime tanıtmayı ve sürdürülebilirliğini sağlayarak yerel ekonomik çeşitliliğe katkıda bulunmayı hedeflediklerini söylüyor.

Tütüncüler Bankası emeklilerine bir ümit
Tütüncüler Bankası Yardım Sandığı Vakfı Başkanı Kemal Karabacak, SGK yasasının son şekline göre, üyelerinin tüm normal emeklilik primlerinin bu sandıkta toplanmış olduğunu vurguluyor ve ekliyor:
"Primler bu sandıkta toplanmış ama SGK'nın yaptığı maaş intibaklarında bahse konu ek primler işleme alınmamış ve sonuç olarak emekli üyelerimizin maaşları yüzde 40 oranında düşürülmüştür."
Karabacak, emekli maaşlarının artırılması ve eski haline getirilmesi için 5510 sayılı kanunun geçici 20'nci maddesinin değiştirilmesi gerektiğini savunuyor ve şöyle diyor:
" 506 sayılı kanunun geçici maddesine göre kurulan sandıklarca üyelere ödenen emekli maaşları devir tarihi itibariyle yapılan ya da yapılacak olan yükümlülük tespiti sonucunda, fazla varlık var ise adil hesaplama ile sandık üyeleri arasında dağıtılır."

küpe

Hiç giyinmeyen bir güzel, en iyi biçimde giyinmiş demektir.
Phineas Fletcher

günün fıkrası

Soğukkanlılık

Küçük Yusuf sabahtan beri annesi ve babasıyla taban tepmişti. Nihayet bir lokantaya girip oturdular. Baba garsonu çağırıp:
"Bize önce iki soğuk bira..." dedi.
Yusuf hemen atıldı:
"Neden iki babacığım. Annem içmiyor mu?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA