• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sağlık turizmi ve Özfatura uyarıları ERKİN USMAN

Sağlık turizmi ve Özfatura uyarıları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2012, 00:00
Burhan Özfatura geçtiğimiz günlerde, Sağlık Turizmi Derneği'nin Ankara Ticaret Odası salonlarında,arasında düzenlediği, "Sağlık Turizmi Kongresi"ne ve İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen, "Sağlık Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi" konulu toplantılara katıldı.
Burhan Başkan'a izlenimlerini sordum. Cevap şöyle:
"Kongrelere iştirak çok yoğundu. Türkiye'nin her tarafından ve yurtdışından iştirakçiler mevcuttu. Herkeste ciddi bir heves ve gayret vardı. Bu vesile ile ülkemizin sahip olduğu potansiyeli ve zenginlikleri daha detaylı öğrenme imkanımız oldu."
* * *
Özfatura'nın izlenimlerine göre; Devlet konuya önem vermektedir. Ciddi teşvikler öngörmektedir. (Bilişim, sinema, eğitim sektörleri ile birlikte.)
Bakanlık bürokratları (kapıları açık olarak) her türlü danışmayı yapmaktadırlar.
Güzel bir danışma ağı kurulmuştur. 7 gün, 24 saat, 444 47 28 no'lu telefondan, (Almanca-Rusça-İngilizce-Arapça) bilgi almak mümkündür. Acil durumlar için 112; şikayetler için 184 no'lu telefonlar ihdas edilmiştir.
Özfatura'yı dinlemeye devam:
"Altyapımız daha da güçlendirilmeli ve kalitesi arttırılmalıdır. Yatak kapasitesi genişletilmelidir. Tıp eğitiminin kalitesi yükseltilmeli,, ara eleman ihtiyacı karşılanmalı, üniversitedeki kontenjanlar artırılmalıdır. Bu arada, mevcut kapasitesinn daha verimli kullanılmasının da önü açılmalı, devlet monopolü sona erdirilmelidir."
***
Ve, uyarılar:
*Özel sektör, birlikte hareket etmeli, gereksiz fiyat kırımları yapmamalı, haksız rekabete tevessül etmemeli, birbirini kötülememelidir.
* Tayland, Hindistan, İsrail, Ürdün, Malta gibi rakiplerimizi iyi etüd etmeli, onların önüne geçecek tedbirleri uygulamalıyız.
* Sağlık Serbest Bölgeleri'nin kurulmasına tüm bakanlıklar olumlu bakmaktadır.

siyasetten
MHP Bayraklı'da "yakın markaj" uygulamasında

Taşkın Işık önderliğindeki MHP Bayraklı İlçe teşkilatı ev ziyaretlerini sürdürüyor.
Kamuoyunda "en başarılı teşkilat" olarak ün salan Milliyetçi Hareket Partisi Bayraklı İlçe Teşkilatı Gümüşpala mahallesinde Mardinli bir aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
İlçe Başkanı Taşkın Işık, Kadın Kolları Başkanı Emine Aydoğdu ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu bir heyetle İMAF Kadın Komisyonu Başkanı Edibe Dinçel'i de yanına alarak Gümüşpala'da AK Parti siyasetinin sevilen isimlerinden Mahmut Öztep'i evinde ziyaret etti.
Mardin'in yöresel yemeklerinin ikram edildiği ziyarette Işık, Öztep ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Oldukça kalabalık bir aile olan Öztep'lerin AK Partili olduğunu hatırlatan Mahmut Öztep ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başbakan hayranı olduğunu hatırlatan Öztep, kapısının herkese açık olduğunu söyledi.

küpe

Hiç kimse, bir alışkanlığa veda etmek cesaretini gösteremez.
Balzac

fıkra

Kafadar paraşütçüler

İki Karadenizli askerliklerinde paraşütçü olurlar. İlk atlayışlarını yapmadan önce, uçak içinde çavuş son açıklamalarını yapar.
"Atladıktan sonra sağdaki ipi çekersiniz, eğer paraşüt açılmazsa bu kez soldaki ipi çekersiniz açılır. İndiğiniz yerde cip sizi bekliyor. Biner geri dönersiniz."
Bunun üzerine iki kafadar, kendilerini boşluğa bırakırlar.
İlk atlayan önce sağdaki ipi çeker, paraşüt açılmayınca bu kez soldaki ipi çeker.
Bekler, paraşüt açılmaz.
Bunun üzerine arkadaşına bağırır:
"Uyyy Temel! Ha bu çavuşun iki dediği de fos çıktı daaa. İster misin aşağıdaki cip de beklememiş olsun..."

laflama

* Kardeşin duymazsa, eloğlu vallahi billahi maytap geçer!
* Oğluma büyüyünce ne olacaksın diye sordum. "Her devrin adamı olacağım baba" demez mi?
* Kalem kaşlı bir kızdı. Ne okuması var ne de yazması. Hala eline kalem almadı misal!
* Zürafanın şaşkını, transparan giyer kış günü!
* Mantığın bittiği yerde futbol geyikleri başlar!
* Gelinler ve kaynanalar arasında "güven bunalımı" damatlar ve kaynanaları arasındaysa "güvey bunalımı" vardır!
* Tembellik girdi kanına. Yiğidim, aslanım yan gelip yatıyor!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA