• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karnesi zayıf başkanlar ERKİN USMAN

Karnesi zayıf başkanlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.12.2012, 00:00
Ankara kulislerinde dillendirilen iddialara göre, CHP Genel Merkez kurmayları sık aralıklarla ziyaret ettiği İzmir'de, mevcut belediye başkanlarıyla ilgili karne hazırlamış.
"Kulislerin Efendisi"nin anlattığına göre, ara karne olarak nitelendirilen karnede çok sayıda başkanın karnesi kırık notlarla dolu. Devam eden süreçte geçer not alamayan başkan, tekrar aday gösterilmeyecek.
Kulislerin Efendisi diyor ki:
"Genel merkez kurmayları tarafından yerel seçimler öncesinde dört ayrı alanda karne hazırlandığını duydum. Buna göre mevcut belediye başkanları, anketler yani kamuoyu yoklaması, yaptığı-yapamadığı projeleriyle, parti tabanının adaylara bakışı ve özel hayattan olmak üzere 4 ayrı karne alacak."
Bu durum karşısında, mevcut başkanlardan bu dört alanda karnesi iyi olanların yeniden aday gösterileceği iddia edilirken genel merkez kurmaylarının bu dört noktadan birinden dahi başarılı olamayan ve karnesi kırık olan belediye başkanlarını tekrar aday göstermemekten yana oldukları dillendirilen iddialar arasında. Her belediye başkanının başarı oranının kendi ilçesi ve seçmenleri üzerinden sorgulanarak belirlenecek karneler, son karar için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne sunulacağı da kulislerde ifade ediliyor.
Başkanların karnelerini mi merak ettiniz?
Hele bir kaç gün sabredin...

Sürücülere kış uyarıları
Makine mühendisi ve enerji uzmanı Umut Barış Ballıkaya'dan yaklaşan yılbaşı tatili öncesinde uzun yola çıkacak sürücülere kış uyarıları...
* Yılbaşı tatili öncesinde ve sonrasında yollardaki denetimler artırılmalı ve sürücülerin mutlaka uyarılması gerekmektedir.
* Araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmayan sürücülerimiz varsa ve de uzun yolculuğa çıkmayı planlıyorlarsa sorunsuz ve kazasız bir kış yolculuğu geçirmek için araçlarının kış bakımını ihmal etmemeli.
* En önemli tedbir kazalara meydan vermemek için araçlara mutlaka kış lastiklerini taktırmalı ve araçlar yavaş, dikkatli kullanmalıdır.
* Far ayarları ve silecek kontrolü, buz kazıyıcı, akü, lastik, yangın söndürme cihazı, buz önleyici veya çözücü temizlik maddeler, antifriz olup olmadığı kontrol edilmeli.
* Trafiğe çıkmadan aracın zincir, takoz, çekme halatı gibi avadanlıkları ve ilk yardım çantası kontrol edilmeli varsa bir eksiklik mutlaka tamamlanmalıdır.
* Aracın lastiği ve zinciri, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır.

kentten

Buyrun Zeytinyağ Müzesi'ne!

Barınak toplantısında bir başka konu "Kente Katkı" olayı idi. "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil İzmir'le ilgili olayı şöyle yorumladı.
"Kentlerin dönüm noktaları vardır. Bunların kimi siyasal, kimi ekonomik, kimi sosyal olaylardır.
Ancak bunların hepsini içeren olaylar az görülür.
Bunlardan biri Urla Zeytinli'de yaşanıyor.
"Zeytinyağ Müzesi". Müze deyip geçmeyin. Otantik olarak, "ayakla" ezilen zeytinin bugünkü üretime kadar gelişim çizgisinin bire bir gösterildiği bir yer.
Çevre duvarlarına kadar asırlık taşların ördüğü bir ortamda "engelsiz" olayı ön plana çıkarılmış. Restoranı, yöresel bakkalı, çocukların organik ürünleri tanıyacağı, üreteceği alanları, oyuncak, resim atölyeleri, tanıtım salonları ile tam bir kompleks.
Eşrefpaşa Hastanesi eski Baş Hekimi Dr. Levent Köstem'in kendi olanakları ile yarattığı bu olayı mutlaka görmek gerek.
Bunu anlamak için de bir müzenin, İspanya Bilbao'yu bugünkü durumuna getiren evreleri iyi incelemek lazım.
Bu müze sadece yarımadanın değil İzmir'in turizm, ekonomik ve sosyal hayatınıda etkiliyecektir."

küpe
Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir.
Balzac

günün fıkrası
Para için

Temel, bir saat önce tarıtıştığı Fadime'yi sinemaya götürmüştü. Film başlayıp kolunu Fadime'nin boynuna dolayıp elini kızın sutyeninin içine sokunca bir gülmedir almış Fadime'yi...
Çünkü, parasını çorabının içine sakladığından o kadar eminmiş ki!

tarihten

Şiirin hali

Nabedit takma adı ile şiir yazan Cemal Bey, bir gün Süleyman Nazif'e:
"Bak sen benim hece vezinli şiirlerimi beğenmiyorsun ama Ali Ekrem (Bolayır) okumuş ve ağlamış..." diye sitem etti.
Nazif bunun üzerine tebessüm ederek cevap verdi:
"Sen anlayamamışsın. O ağlamışsa, şiirin ne rezil duruma düştüğünü gördüğü için ağlamıştır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA