• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HGS’de motosiklet araç sayılmıyor ERKİN USMAN

HGS'de motosiklet araç sayılmıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2013, 00:00
Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) otomobil, minibüs ve kamyonetle aynı tarifeden ücretlendirilmeye karşı çıkan motosikletçiler, KGS'deki gibi 6'ncı sınıf araçların dahil olduğu indirimli tarife istiyorlar.
Motosikletçilerin, köprü ve otoyollarda 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren Hızlı Geçiş Sistemi'nde kendilerinin otomobil, minibüs, kamyonet gibi araçlarla aynı kefeye konarak, aynı tarifeden ücretlendirilmesine tepkisi büyüyor.
Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini alacak HGS sınıflandırmasında bırakın ayrı tarifeyi, motosikletin adı bile geçmiyor.
Sürücülerin hayatını kolaylaştırmak için çıkarılan HGS sisteminde motosiklet bir araç olarak bile kabul edilmiyor.
***
Ve bu konuda cevap bekleyen kritik bir soru....
Yılların motosiklet sürücüsü Tufan Selçuk'un gündeme getirdiği konu...
Bu kartlar ne kaska, ne eldivene ve ne de motorun herhangibir yerine yapıştırabilir. Motora yapıştırırsanız, ıslanma tehlikesi var. Kask da öyle. Bir yetkili çıksın da bu kartı nereye yapıştıracağımızı açıklasın."
Türkiye'nin internetteki en büyük motosiklet platformu 98 bin üyeli motosiklet.net'te bu konuda başlık üzerine başlık açılırken, motosikletçiler Boğaz köprüleri tarifesinin 4.25 TL'ye yükseltilmesine tepkili.

kentten
Tartan, bu yıl da geleneği bozmadı

Her yılbaşı gecesinde vatandaşlar ile "dost sofrası"nı paylaşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, geleneği bu yıl da bozmadı. Daha önce bakanlık ve milletvekilliği yaptığı dönemde Barbaros Çocuk Köyü'nde, gecekondularda, belediye işçileriyle, engellilerle, hastanelerde hasta ve yakınları ile birlikte yeni yıla giren Tartan, topluma mesajın yaşamın içinden verilmesi gerektiğine inandığını söylüyor.
Ballıkuyu'da vatandaşların sorunlarını da dinleyen Tartan, çocukların istekleri karşısında "Hayal ettiklerinizi yazın, gerçekleşsin" dedi. 2013 yılına da Ballıkuyu'da tek başına, bir göz odada yaşayan 76 yaşındaki Ayşe Sinecan'ın evinde karşılayan Başkan Tartan, teyzenin ihtiyacı olan hediyelerden oluşan yılbaşı armağanları verdi.

fıkra
Temel'in mezarı

Yolculuktan dönen Idris, kahvede oturanlara sordu:
"Yahu pizum Temel nasil öldi?"
"Kalpten cittu" dediler.
"Vasiyetu filan var miydu?"
"Var idu. 'Beni denize gömün' demis idu."
"Cömdünüz mü?"
"Cömdük amma, mezarinu kazarken çok kayip verduk."

laflama
* Şişt şişt sakin ol. Libidona hakim ol!..
* Katip hallerimi yaz yare böyle dedik. Git yare direkt yaz demedik. Racona ters yani!
* Hani göstericilere biber gazı sıkıyorlar ya.... Kokmuş çorap koklatsalar daha etkili olur!
* Bu gece barda/ Gönlüm hovarda/Gece eve dönünce/ Yengen oklavayı ele almaca hayda haydaaa!..
* Her çiçekten bal alırsın. Sonra da bir kaktüse konarsın. Gönüüüül!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA