• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gümüşpala’dan 7 yıldır inmeyen kadınlar var ERKİN USMAN

Gümüşpala'dan 7 yıldır inmeyen kadınlar var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2013, 00:00
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ekliyor:
"Bu yetmiyor. Vapura binmemiş kadınlar da var."
Hemen belirtelim, bu ilginç tabloyu gündeme getiren İlknur Denizli, temelinden kopmayan ve siyaset rüzgarlarına kendini kaptırmayan bir milletvekili.
Özünden kopmamış bir siyasetçi.
İlknur Denizli kadının toplumdaki yerini tartışırken vurguluyor:
"Türkiye'de kadınlar arasında eğitimsiz olanlar çoğunlukta. Toplumsal kalıpların baskısı altında. Hepsi var olma savaşı veriyor. Mesela, İzmir Gümüşpala'da 7 yıldır yaşayan ve bir kere Karşıyaka'dan vapura binmeyen kadınlar var. İş yaşamı ve sosyal hayat içinde olmayan kadını siyasete sokamazsınız" dedi.
***
İlknur Denizli'nin anlattığına göre; kadının iş dünyası içinde yer alma oranı kuzey Avrupa'da yüzde 70, Avrupa Birliği'nde yüzde 60, Türkiye'de ise yüzde 30. Ancak bu dönemde kadın milletvekili sayısı 78'e yükseldi ve ortalama yüzde 9'dan yüzde 14'e çıktı.
İlknur Denizli bu arada İzmir Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi, kadının neden siyaset sahnesinde yer almadığını çarpıcı örnekler ile anlattı.
İzmir Üniversitesi öğrencileri, Kadın ve Toplum dersi kapsamında İzmir Milletvekili İlknur Denizli'yi ağırladı. Sunumu öncesi Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen Denizli, iş dünyası içinde yer almayan, toplumsal kalıpları aşıp birey olamayan kadının siyaset sahnesinde de yer alamayacağını söyledi.

kentten
Namık Kemal'de Basın Günü

Biliyorsunuz 10 Ocak, biz gazetecilerin Basın Bayramı. Genelde o gün pek destek görmeyiz, basit törenlerle geçiştiririz aramızda. Aslında basının özelliklerini, heyecanını, güzelliğini ve de çilesini, sıkıntısını ayrıntılarıyla gençlere öğretmek gerek. İzmir ve Türkiye'de sosyal etkinlikleriyle tanınmış İzmir Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Namık Kemal Lisesi öğretmeni Osman Gazi Oktay, 14 Ocak Pazartesi günü saat 11.00'de Namık Kemal Lisesi amfisinde öğrencilere bir Gazeteciler Günü düzenlemiş. Okuldan yetişen ünlü gazeteci-yazarlar, Okan Yüksel, Yaşar Eyice ve Süleyman Alasya öğrencilere medyanın gelişimini, nerelerden nerelere geldiğini, geçmişten bugüne uzanan köprüde yaşananları anlatacak.
***
Namık Kemal Lisesi, Türkiye'ye damga vurmuş gazetecilerin yuvası. Bab-ı Ali, Namık Kemal'den sorulur. İzmir'den İstanbul'a gidip de nam salmayan gazeteci pek azdır. Gittiler, fethettiler, patron, genel müdür, köşe yazarı oldular, etkinliklerini sürdürüyorlar. İzmir'de kalanlar da birer cevherdi. Sayarsak, Dinç Bilgin, Ertuğrul Özkök, Sayan Sokullu, Gürkan Ertaç, Ünal Tümin, Okan Yüksel, Yaşar Eyice, Tayyar Özdemir, Aykut Poturoğlu, Hüsnü Kaftan, Süleyman Alasya, Ertuğrul Kale, İsmail Özelçinler'i tanımayanınız azdır. Okul öğretmeni Osman Gazi Oktay'a böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkürler.

Kendisi de bilmiyormuş
Rock and Roll kralı Elvis Presley yeni tuttuğu sekreterine sekiz gün sonra yol verince bir ahbabı, "Onu niye kovdun? Çok kibar bir kızdı" dedi.
Şarkıcı:
"Kibar olmasına kibardı ama bir mektup yazdığı zaman bana dakikada bir her kelimenin anlamını sorardı" diye izah etti.
Arkadaşı:
"Sen de söyleyivereydin. Kaç saniyelik iş bu..." dedi.
Elvis:
"Öyle deme. Mütemadiyen imla lugatlarını karıştırmak kolay iş mi?" diye itiraz etti.

küpe
Fakirlik kapıdan girince, aşk pencereden kaçar.
T.Fuller

günün fıkrası
Sağlam tedbir

Sakıp Sabancı'ya bir gün demişler ki:
- "Ağa bu dünyada her şey güllük gülistanlık, nereye baksak her tarafta senin şirketlerini ve fabrikalarını görüyoruz. (MarSA, YünSa, LasSA, ToyotaSA)"
- "Burada işin iş. Ya diğer tarafta ne olacak, orada ne yapacaksın, nasıl kurtulacaksın zebanilerden?"
Sakıp Ağa gülerek cevap vermiş:
- "Öte yanda da işimizi sağlama aldık. Bir tarafımızda iSA, diğer tarafımızda muSA."

laflama
* Öküz altında buzağı aramak sözüne fitil oluyorum. Buzağı babasını sevemez mi yani?
* "Taş yerinde ağırdır" sözünün tutarsızlığına bakın siz. Sanki yerçekimi İstanbul'da ayrı, İzmir'de ayrı!
* Kimi kadınlar erkeklere diyor ya... "Her kuşun eti yenmez." Bu sözde kuş beyinli olduklarını itiraf mı var hafiften?
* "Deveye neren eğri?" diye sormuşlar. O da "Sanki sizin her tarafınız doğru anasını satayım" deyivermiş!
* Üç şey bozar beni. Diş ağrısı, trafikte beklemek. Üçüncüsü; bittabi kadın dırdırı!
* Kerem Aslı'ya yanık. Aslı zengin diye Karun'a kesik!...
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA