• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEKA’ya gönderilen CHP arşivi ne oldu? ERKİN USMAN

SEKA'ya gönderilen CHP arşivi ne oldu?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2013, 00:00
Kendi alanında çok sayıda makalesi ve kitabı bulunan Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, titizlikle incelenmiş ve hazırlanmış bir eserle yeniden okuyucuyla buluşmaya hazırlanıyor.
DEÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyesi olan, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Priştina Kent Arşiv ve Müzesi Müdürlüğü'nü de sürdüren Gökdemir, İzmir Kent Kitaplığı Yayın Kurulu Başkanı olarak 95 kitabın da yaratıcısı. Gökdemir üstlendiği her projede başarıyla adından söz ettiren bir bilim adamı. Gökdemir adını yaptığı işler, ürettikleriyle ve hakkında aldığı övgülerle sıkça duyuyoruz.
Ürettiği birçok güzel projelerin yanı sıra Oktay Gökdemir, Türkiye gündemine oturacak bir kitabın çalışmalarını da bitirmek üzere. Türkiye gündeminde 90 yıl boyunca siyasetin bazen başında, bazen muhalefetinde olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 90 yıllık tarihi, anlaşılır bir şekilde bir destan olarak okurlarıyla buluşacak.
Kitabın içeriği ve yayınlanacağı tarih, 9 Eylül 1923'de kurulan CHP'nin bu yıl 90. yıldönümü ile aynı tarihe getirilmesi kitabı daha da anlamlı kılacak.
CHP'nin 90 yıl önce gerek Cumhuriyet arşivindeki, gerekse dönemin İstanbul, Ankara ve İzmir basınına yansıyan kuruluş haberleri, belgeleri İzmir siyasetinin de önde gelen isimlerinden olan CHP İzmir İl Bilim Yönetim Kültür Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Yar. Doç. Dr. Oktay Gökdemir tarafından toparlanarak bir araya getirilmiş. Gökdemir, Cumhuriyet Halk Partisi'ne 90. kuruluş yılında, eşsiz bir armağan verecek gibi görünüyor. Yaklaşık 2 yıldan beri devam eden titiz bir arşiv çalışmasına dayanan bu dev bir eser olacak ve CHP 90. yıl kuruluş etkinlikleri çerçevesinde 2013 Eylül ayında yayınlanacak. Bu konuyla ilgili olarak Oktay Gökdemir şunları söylüyor:
"CHP, Türk siyasal yaşamının 90 yıllık çınarı. Ama malesef CHP arşivi 12 Eylül 1980 askeri darbesinde SEKA'ya gönderildi. 2 yıldan bu yana gerek Cumhuriyet arşivinde, gerekse dönemin basını üzerinde yapmış olduğum arşiv çalışmaları neticesinde bu kitabı CHP'nin 90. yıl kuruluş etkinliklerine bir katkı olması amacıyla hazırladım."

bi dakka

Kitabın adı: 21

Sevilay Sipahi ilginç bir yazar.
"Kimsin sen?" diyenlerin alacağı yanıt şöyle olacak:
"Ben Sevilay, Mehmet'ten olma Müzeyyen'den doğma bir fıstık... Belki bu erkek olur düşüncesiyle dünyaya getirilen altı kız çocuğundan dördüncüsü. Hal böyle olunca sevgi ve ilgiden payına düşen hisse azalıyor, kaderini kendin belirlemek zorunda kalıyorsun. Çocuk aklı çocukça kararlar verdiriyor, belki de işin kolayına kaçılıyor."
"Niçin böyle bir kitap?"
İşte bu soruya da yanıt:
"Gelelim benim kitaba, siz hiç konsantre meyve suyu aldınız mı ya da çamaşır yumuşatıcısı... Hani şu 1 litrenin 5 litreye dönüştüğü şahane şeyler... İşte 500 sayfanın 100 sayfaya çevrildiği, kısa ve net anlatımların olduğu, 'sen-ben-bizim oğlan'ın okuyup anlayabileceği konsantre bir kitap yazdım sizlere, lezzetle okuyun diye."
Kitabın adı: 21...
İletişim telefonu: 0 505 549 35 14
2. Adam Yayınları: 0 216 345 70 89
Totem Dağıtım: 0 212 526 86 65.

küpe
Sevinç duymak başka, mutlu olmak gene de başka.
Senancour

günün fıkrası

Beş dakika ara

Konferansçı saatlerce konuşmuştu. Bir türlü ara vermek istemiyordu.
Dinleyicilerden biri seslendi:
"Biraz yoruldunuz galiba. Beş dakika dinlenseniz..."
"Hayır yorulmadım..."
Bu kez izleyenler toplu halde konuştu:
"O halde biz biraz dinlenelim."

geçmişten
Benzetme

Kafayı iyice bulmuş, yalpalayarak giderken tanıdığına rastlar.
Karşısındaki, "Yazık dostum yazık... Canına hiç mi acımıyorsun. Bu gidişle fazla yaşamazsın" dedi.
Neyzen Tevfik adamın yüzüne bakıp gülümser:
"Ömür denilen içi su dolu fıçıya benzer. İçindeki azar azar da kullansan, hepsini boşaltsan da mutlaka biter."

laflama
* Felsefe profesörü oldum. Geldiğim nokta Mustafa Topaloğlu'nun 'Felsefe Yapma' şarkısı ya!
* Bizim oğlan komşu kızıyla oynarken kavga etmiş. Demek ki, evcilik bile aşkı öldürüyor!
* Kısmetinin açılması için, birazcık açılıp saçılman gerek. Göğüsler azıcık gözüksün kız Kıııııısmeeeet!
* Kahve köşelerinde kurtardığımız memleketler uç uca eklense, Samanyolu ihya olurdu hacım ya!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA