• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En büyük kişisel dönüşüm projesi ERKİN USMAN

En büyük "kişisel dönüşüm" projesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2013, 00:00
Son dönemin kişisel gelişim trendleri, kavramları ve çalışmalarının arasında özgün yaklaşımı ile kendi kulvarını yaratan Yaşam Atölyesi, İstanbul'da iki ve Amsterdam'daki atölyesinden sonra yeni atölyesini İzmir'de açıyor.
Yaşam Atölyesi, 2013 yazından önce Alaçatı, Eylül ayında ise Alsancak ofisinde faaliyetlerini başlatacak. Yaşam Atölyesi, kurumsal eğitimlerini de AVCT markası altında İzmir iş dünyasına sunacak.
Binlerce katılımcısının yaşamında çalışmalarıyla kalıcı farklılık yaratan Yaşam Atölyesi, insanı ve insan olmayı odak alan çalışmalarıyla yurtiçi ve yurtdışı genişlemesini İzmir'in ardından sürdürecek.
* * *
İzmir'in ve İzmirlilerin yaşamında özel bir yeri olduğunu ifade eden Aret Vartanyan, kendimizi tanımadan, kendimizle barışmadan, kendimizi sevmeden hayallerimizi gerçekleştirmenin imkansız olduğunu ve ne çevremize ne de dünyaya verecek bir şeyimiz olmayacağının bir kez daha altını çiziyor. Aret Vartanyan önyargılarla, kalıplarla, bize ait olmayan gerçekliklerle aynı gemide olduğumuzu bile unuttuğumuzu ve birbirimizden korkar hale geldiğimize dikkat çekerken, ağdalı sözcüklerle, klişelerle değil, gerçekten insanı, yaşamı ve birbirimizi anlayarak kalıcı fark yaratabileceğimizi vurguluyor.
* * *
İş dünyasının da insanlardan oluştuğunu, şirketlerin de insanlar gibi nefes aldığını, hayalleri olduğunu, iniş ve çıkışları yaşadığı yaklaşımından hareket ederek kurumsal eğitimler sunan Aret Vartanyan Corporate Training (AVCT) de ilk lansmanını İzmir'de gerçekleşiyor.
AVCT kurucu ortağı kariyer ve kişisel dönüşüm danışmanı Zuhal Gürçimen, tüm eğitim ve çalışmalarının insanın bir kaynak değil, bir değer olduğu yaklaşımına odaklandığına vurgu yaparak, kurumsal eğitimlerde yeni bir dönemi başlattıklarını belirtiyor.
SGK, Total Grubu, Unilever, Doğan TV Holding, Efes Pilsen, JTI, Vakko, Elginkan, Lilly İlaç gibi, sektörlerinin öncü şirketlerine kurumsal eğitimler sunan Yaşam Atölyesi, artık kurumsal eğitimlerini AVCT altında sürdürecek.
Bu büyük kariyer ve kişisel dönüşüm projesinin İzmir temsilcisi Meral Esen'in iletişim telefonu da şöyle: 0532 1713945

kentten
Kaldırılan otobüs durağı ne oldu?

EVKA-3 Metro'daki besleme hatların güzergahındaki Özel Ege Lisesi (Tenis Kulüp) durağı, son 15 gündür kimsenin bilmediği bir nedenle kalkmış durumda.
Otobüsler burada durmuyor artık.
Son durakta camlara asılan bir duyuru ile otobüslerin burada artık durmayacağı bildirildi. Ters yöndeki (karşısındaki EVKA Metro yönüne) durak ise faal...
Otobüs şoförleri ve hareket memurluğu yetkilileri, vatandaşlara sebebi bilmediklerini, şikayetlerini ESHOT'a yapmalarını istiyor. Yolcularla çok sık tartışmalar yaşanıyor.
Burada büyük bir okul, çok sayıda ikamet var.
Bir söylentiye göre, taksiciler ve bazı belediye otobüsü şoförleri bu durağı istemiyor.
Vatandaş soruyor:
"Bu garip kararı kim açıklar, çok merak ediyoruz, durağımızı da istiyoruz!"
Atilla Köprülüoğlu
Basınkent Sitesi, 119/1, 119/2 sokak sakinleri adına.

günün fıkrası
Paraşütçü Temel

Temel, NATO'da havacı olarak askerliğini yapıyormuş. Komutan askerlere paraşütle nasıl atlanacağını öğretmiş.
- "Uçaktan atlayınca birinci ipi çekeceksiniz. Paraşüt açılmaz ise ikinci ipi çekersiniz. Yine açılmadı, o zaman Meryem Ana'ya dua edeceksiniz."
Temel uçaktan atlar. Birinci ipi çeker paraşüt açılmaz, ikinci ipi çeker yine açılmaz. O sırada yere yavaş yavaş süzülen komutanının yanından geçerken sorar: "Komutanım, komutanım.. O karının adı neydi?"

laflama
* Yağ satarım, bal satarım... Ayıptır söylemesi, bal reklamlarına bile çıkarım!
* İnsanoğlu ne nankör canlıdır. Kimilerine "Allah yürü ya kulum" der. Onlar da "Hayır ben uçmak istiyorum" yanıtını verirler.
* Kurt kocayınca sevgi kelebeğine dönüşür!
* Ayağında kundura, elinde Milan Kundera'nın kitabı olsun!
* Yol verme yüzünden dahi cinayet işlenebilen bir ülkede, birlik-beraberlik lafları biraz yavan kaçıyor hiç kusura bakmayın!
İbrahim Ormancı'dan

geçmişten

Miskin ve sakin

Hareketli bir kişiliği sahip olah Namık Kemal bir gece Abdülhak Hamit'i çağırır ve "miskin" diye bağırır.
Hamit, daha sonra Namık Kemal'e yazdığı cevabi mektupta mizacını bir cümlede izah eder:
"Üstadım, ben miskin değil, sakinim..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA