• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlçelerden sorumlu yardımcılar ERKİN USMAN

İlçelerden sorumlu yardımcılar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.03.2013, 00:00
Çıkartılan malum yasayla 2014 yerel seçimleri ile birlikte İzmir'in tüm ilçeleri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmış olacak.
Halen, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde, 11'i merkez ilçe ve 10'u çevre ilçeler olmak üzere toplam 21 ilçe bulunuyor.
Yasa ile, geriye kalan 9 ilçe de 2014'te Büyükşehir'e bağlanmış olacak.
Meslektaşımız ve eski belediyeci Vecdi Altay, bu yasanın oldukça sorunlar yaratacağının altını çiziyor.
Mevcut büyükşehir belediyelerin, biraz daha tecrübeli oldukları için yaşanacak olan sorunları aşmada belki fazla zorlanmayacağını, ancak Muğla, Aydın, Manisa gibi yeni büyükşehir belediyesi olacak olan belediyelerin bir hayli zorlanacağına dikkat çeken Vecdi Altay'ı dinliyoruz:
"İzmir açısından baktığımızda, hizmetlerin 30 ilçeye eşit şekilde verilebileceğini söylemek pek mümkün değil. Çok ciddi sorunlar yaşanacak. Ancak yaşanacak derken de bazı önlemleri almak gerekir. Aziz Bey'e daha şimdiden şöyle bir öneride bulunabiliriz: Kadrolar ne kadar yeterli bilmiyorum ama en azından, İzmir'in iki seçim bölgesinden ayrı ayrı sorumlu, tam yetkili iki genel sekreter yardımcısı atanabilir veya ayrılabilir. Aynı milletvekili seçimlerinde olduğu gibi, 1. Bölge ilçeleri olan, Balçova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Konak, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla ile 2. Bölge ilçeleri olan Aliağa, Bayındır, Bayraklı Bergama, Beydağ, Bornova, Çiğli, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menemen, Ödemiş ve Tire ilçelerinden sorumlu yardımcılar, verilecek olan hizmetlerde koordinasyonu da sağlayabilirler. Eğer söz konusu, halka ve ilçeye hizmet ise, kuşkusuz, ilçe belediye başkanlarının da, koordinasyonun sağlanması noktasında, Aziz Bey'e ve bürokratlara yardımcı olmaları gerekir. Hatta bu konuda Aziz Bey, eski belediye başkanlarından da destek isteyebilir, alabilir, onların bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanabilir.
Bunun örneklerini Avrupa kentlerinde ve ABD'de görmüyor muyuz?
Neden olmasın?"

kentten
İzmir'e bir kardeş şehir

İzmir ile Hollanda'nın Amsterdam kentinin "Kardeş kent" ilan edilmesiyle ilgili çalışmalarda son noktaya gelindi gibi...
Konuya Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Sarnıç Sanayici ve İşadamları Derneği (SARGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baran öncülük ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu temsilen Halil İbrahim Şenol ve SARGİAD adına Ömer Baran, geçtiğimiz aylarda İstanbul Limanı'nı ziyaret eden tarihi Clipper Stad Amsterdam gemisinde Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Van Der Lean ile buluşarak ön protokolü imzaladılar.
SARGİAD Başkanı Ömer Baran ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek, EXPO çalışmalarına da büyük katkı vermesi beklenen protokol hakkında başkanı bilgilendirdiler.
Başkan Kocaoğlu, bu konuda SARGİAD'ın sarf ettiği çabaları övüyor ve ön protokol metninin Meclis'e götürülüp protokol metnine çevrilmesi için gereken işlemi başlatacağını söylüyor.

küpe
Dinlemeyeceklerini bilsen dahi, öğüt olarak ne biliyorsan söyle.
Sadi


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA