• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AK Parti kulisleri ERKİN USMAN

AK Parti kulisleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.04.2013, 00:00
Yerel seçimler yaklaştıkça partilerde belediye başkanlıklarına aday adayı olmak isteyenler yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.
Özellikle İzmir metropolünde kazanılmış hiçbir belediye başkanlığı olmayan AK Parti'de heyecan doruğa varmış durumda.
2014 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde il ve ilçelere belediye başkan aday olmak isteyen AK Partililer genel merkezden gelecek işareti beklediğinden net olarak varım diyemiyor ve bu nedenle bir çok aday adayının gizemi ortamdaki heyecanı daha da artıyor.
AK Parti Genel Merkez kulislerinden yansıyan bilgilere önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde, il-ilçe başkanlığı görevinde bulunanlara adaylık yolu büyük ölçüde kapalı...
İstisnaları olabilir mi?
Yine kulislerde bu soruya cevap aradığımızda;
Bu sorunun yanıtı, evet.
Ancak bu istisna İzmir için en fazla 2 isim olabilirmiş...
Yani 30 ilçe ve birde il başkanından sadece iki ismin belediye başkan adayı gösterilme şansı olabilirmiş...
Peki İzmir'den hangi AK Partili başkanın aday gösterilme şansı var sorusunun cevabı ne olabilir?
***
Kulislere düşen bilgilere göre eğer aday gösterilecek bir başkan olursa bu dönem; İstanbul'un İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Adana İl Başkanı Ziyaattin Yağcı, Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun gibi İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın da yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak gösterilmesi imkanı olasılık dahilinde.
Fakat takip ettiğimiz kadarıyla; Bütünşehir Belediye Başkanı adayı olarak kulislerde İstanbul için Kadir Topbaş ile AB Bakanı Egemen Bağış'ın ismi, Ankara için Melih Gökçek ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ismi, Antalya için Ertuğrul Günay, İzmir için ise Binali Yıldırım, Rıfat Sait ve İlknur Denizli gibi önemli isimler kulislerde geçiyor.
Bu tablo gösteriyor ki il başkanlarının ancak ilçe belediye başkan adaylığında şansları var. Aday listelerine son şekli AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları verecek.
* * *
Biz kulislere düşen iddiaları ve olasılıkları değerlendiriyoruz.
İşte o kulislerden İzmir'le ilişkili bazı satırbaşları; Bayraklı: Başarılı çalışmalarıyla öne çıkan bir isim olan İzmir Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü görevini yürüten M. Ata Erpolat'ın kentsel dönüşümün merkez ilçesi olarak bilinen ve gökdelenlerin merkezi olacak olan Bayraklı ilçesi için ilk tercih edilebilecek isimlerin başında geldiği ifade edilirken Erpolat'a alternatif olarak Selim Gökdemir ve Ali Aslan'ın gündeme olduğu da ifade ediliyor.
* * *
Buca: 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin belediye başkan adaylarının içinde en sürpriz adayın Buca'dan gösterileceği iddia ediliyor. Kulislere düşen bilgiye göre AK Parti Buca Belediye Başkan adayının İsmail Bekiroğlu olma ihtimali bir hayli fazla.
***
Çiğli: Çiğli'de meraklı bir kulis kurdunun "AK Parti'den aday kim olmalı?" konulu anketten Okan Korkmaz çıktı. Okan Korkmaz Çiğli'nin yetiştirdiği önemli tıp adamlarından. Korkmaz, Buca SSK Hastanesi'nin beşhekim yardımcısı ve beyin cerrahı. Şimdiki ilçe başkanı Adnan Yılmaz ise üçüncü sırada...
***
Karabağlar: En büyük hareketliliğin yaşanması beklenen ilçelerin başında Karabağlar geliyor. Geçtiğimiz yerel seçim öncesinde olduğu gibi bu yerel seçimlerde de Karabağlar Belediye Başkanlığı için partiye çok sayıda aday adaylık başvurusunun olması öngörülüyor. Hatta iddialara göre Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığında bu sayının İzmir'deki diğer ilçelere oranla hayli yüksek bir rakama ulaşabileceği belirtiliyor. AK Parti'den Karabağlar Belediye Başkanlık aday adaylığında bu artışın ve çok fazla isimlerin telaffuz edilmesi çeşitli iddialarıda beraberinde getiriyor.İşte o iddilara göre genel merkez kurmaylarının aday adayı bolluğundan ilçede bölünmelere ve kavgalara neden vermemek için AK Parti'nin mevcut İzmir İl Başkanı Ö. Cihad Akay'ı bu ilçeden aday göstermeyi planladığı kulislerde ifade ediliyor.

küpe
Kuş uçtuktan sonra, kafesin kapısını kapatmak neye yarar.
Theodor Fontane

günün fıkrası
Nesini kaybetmiş?

Hoca'ya:
"Karın aklını kaybetti" demişler.
Hoca kara kara düşünmeye koyulmuş. Yanındakiler:
"Ne düşünüyorsun?" diye sordular.
Cevap şu:
"Ne düşüneceğim. Karımın zaten aklı yoktu. Acaba neyini nasıl kaybetti?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA