• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gediz’de hedef: 100 ülkeden bin öğrenci ERKİN USMAN

Gediz'de hedef: 100 ülkeden bin öğrenci

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.04.2013, 00:00
Gediz Üniversitesi 2'nci Kariyer Günleri başladı.
Gedizli öğrencilerin oluşturduğu Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğin açılışına Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar katıldı. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Yorgancılar, Gediz Üniversitesi'nin kısa sürede başarı üstüne başarıya imza attığına dikkat çekti. Yorgancılar, 3 yılda 52 ülkeden öğrencileri lisans eğitimi için Seyrek'teki modern kampuste buluşturmanın önemine işaret etti ve şunları söyledi: "Gediz Üniversitesi, eğitimde ihracatı gerçekleştiren bir kurum haline geldi ve bu yönde örnek oldu. Bunu sadece ihracat olarak görmemeliyiz. İzmir'de 4 yıl eğitim görecek misafir gençler, dilimizi, kültürümüzü tanıyacak, bizden biri gibi olacak. Ülkelerine döndüklerinde de İzmir'in, Türkiye'nin gönüllü elçiliğini yapacak. Geleceğe dönük bundan daha güzel yatırım olabilir mi? Gediz Üniversitesi'nin, iş dünyamızdan isimlerin de yer aldığı kurucularını kutluyorum. Daha çok ülkeden, daha çok yabancı öğrenci görmek istiyoruz."
* * *
Ünlü sanayici Yorgancılar, içlerinde çok sayıda yabancının da bulunduğu Gedizli öğrencilere başarı tüyoları da verdi: "Gelecekte çok üreten, çok satan ve ortaklık kültürüne sahip kurumlar ile kişiler başarılı olabilecek. Kendimizi buna göre hazırlamamız gerekiyor. Gençlikten, istekli ve azimli olmalarını, yorulmak bilmeden çalışmalarını istiyorum. Başarmanın ne şartı var ne de yaşı. Yeter ki hayal edin ve başarmak isteyin, gerisi gelir. Çocukluğumda ve gençliğimde hep çalıştım. Spor ayakkabı alabilmek için Atatürk Stadyumu'nun inşaatında işçi oldum. Harçlığımı çıkarmak için Kemeraltı Çarşısı'nda bardak sattım. Kırmızı kurdeleli paketle bugünlere gelmedim, zorlukları aşmayı, kazanmayı öğrendim. Sizler de öğrenci sıralarındayken çalışın, ne kadar hayatın içinde olursanız, o kadar başarırsınız..."
* * *
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'a teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, her yıl daha çok ülkeden yabancı öğrencinin İzmir'e eğitim için geleceğini belirterek şöyle konuştu: "Hedefimiz 100 ülke ve bin yabancı öğrenci. Buna ulaşmak için yurtdışında yoğun tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Güney Amerika'dan da öğrenci çekebilmek için geçtiğimiz ay 2 hafta Brezilya, Arjantin, Şili ve Paraguay'da temaslarda bulunduk. Diğer arkadaşlarımız da ülke ülke geziyor, hem üniversitemizi hem İzmirimizi hem de ülkemizi tanıtıyor. Dünyayı Gediz'de buluşturma amacıyla çıktığımız yolda yorulmak bilmeden ilerliyoruz."

küpe
Akılları, zekaları kıt olan kimseler güzelim topraklardan hoşlanan muzır otlara benzer.
Lessing

laflama
* Her şeye bahane buluyoruz. Söz avunmanın!
* Aşkın gözü lenslidir!
* Gemilerde talim var. Eli maşalı yarim var!
* Denizciler gibi her limanda sevgilim yok... Her süt limanda aşk acılarım var çünkü!
* Şu internet çok berbat alışkanlık... Herkesi ağına düşürüyor yahu!
* Drama Köprüsü, artık dar değil. Ama artık geçişler paralı olduğu için geçilemiyor!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA