• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karaburun’a yol hücumu ERKİN USMAN

Karaburun'a yol hücumu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.05.2013, 00:00
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü önünden Mordoğan ve Karaburun'a ulaşmayı 30 dakikada sağlayacak ve 330 kadar virajın tamamen ortadan kaldırılacak yolun yeniden start alması ve Mordoğan'a kadar olan kısmının Ağustos sonunda bitirilecek olması ilçeye talebi patlattı. İstanbul'dan 800 kadar girişimci ilçede arsa kapatma peşine düştü. Ayrıca Mart ayından beri yoğunlaşan karayolu kamulaştırılmaları nedeniyle gayrimenkul yatırımlarının artması ile iş yoğunluğu yüzde 50 genişleyen Karaburun Tapu Müdürlüğü, başta Tapu Müdürü İsmet Bal yönetiminde az sayıdaki personeliyle artan talepleri zamanında, sağlıklı ve güleryüzlü bir şekilde karşılamak için çabalıyor. Her gün saat 20.00'ye kadar mesai yapan personel, cumartesi-pazar günleri de çalışıyor. Vatandaşların başvurularının alındığı mesaj yoluyla bildirilip e-tahsilat suretiyle işlem harçlarının bankaya yatırılması için mesaj gönderiliyor ve iş sahipleri bekletilmeden randevu saati verilerek işlem tamamlanıyor. Böylece gereksiz tartışmalara, kalabalığa ve saman kayşybına yol açılması engelleniyor.

kentten

İstenince hurdalık atölye olabiliyor

İzmir Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Teknik ve EML, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde "Denizde Güvenlik Atölyesi" açılışı yapıldı. Eskiden hurda olarak kullanılan alan, denizcilik öğrencilerine daha kaliteli eğitim verebilmek adına yeniden yapılandırıldı. Atölyenin oluşum sürecinde öğretmenler ve öğrenciler büyük emek harcayarak katkı sağladı.
Açılışa katılan İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Bayram, İzmir Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Teknik ve EML, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin İzmir'de denizcilik alanında eğitim veren okullar arasında, diğer okullara ağabeylik yapan bir okul olduğunu belirtti. Bayram, "Yüklendiği misyon nedeniyle çevre okullara da desteğini esirgemeyen bu okulun, ortak bir çalışma ve gayretle kurdukları atölye açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 'Denizde Güvenlik Atölyesi'nin açılması ile birlikte, öğrencilerin çalışma ortamında daha özgüvenli olmalarını sağlayacak bir alan oluşturulduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
* * *
Okul Müdürü Osman Yeşilçimen, Denizde Güvenlik Atölyesi'nin açılışında başta öğretmen ve öğrencilerin adeta bir işçi gibi, tulumlarını giyerek büyük bir özveri ve çabayla atölyeyi bugün ki görünümüne ulaştırdıklarını dile getirdi. Yeşilçimen, "Öğrencilerimiz bizim umudumuz, yarınlarımız, geleceğimiz. Bu atölyeyi çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için hep beraber imece yolu ile düzenledik. Bize atölye düzenleme konusunda desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

küpe
Lekeli bir paranın insana sürekli bir faydası olamaz.
S. Maugham

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA