• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kemal Bey’in hamleleri... ERKİN USMAN

Kemal Bey'in hamleleri...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.06.2013, 00:00
CHP İzmir'deki yerel seçimleri ciddiye alıyor. Öyle ya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için hayat-memat meselesi.
Bu yüzden de sık sık İzmir'de. Son ziyaretinde hep övgüler düzdüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile "eylemci işçilere soruşturma" gelişmesi nedeniyle soğuk rüzgarlar esse de CHP lideri herkesi kucaklamaya, mümkün olduğunca çok insanla buluşmaya özen gösterdi. Özellikle ekonomi konusunda yaptığı değerlendirmeler, işaleminde olumlu yankılar buldu.
* * *
CHP lideri Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde yerel yönetim çalışmalarını hızlandıracak. Atacağı önemli adımlar var. Örneğin, belediye başkanı seçilmemiş yerlerde adayları önceden kamuoyuna takdim edecek. Büyük olasılıkla milletvekillerinin yerel yönetimlerde aday olması da önlenecek. Bir de Kılıçdaroğlu'nun 'parti içi adaylık savaşları'nı önlemek üzere yakın çalışma arkadaşları ile paylaştığı bir konu var, mevcut belediye başkanları ya da parti yöneticileri hakkında 'ben aday olayım' diyerek aleyhte çalışma yapan ve partiyi de yıpratan kişilerle ilgili 'kesin veto' kararı. Yani bu tür isimler 'yüzde yüz kazanacak' da olsa, aday gösterilmeyecek. CHP lideri, aday olmak isteyen parti yöneticilerinin de istifa mekanizmasını önümüzdeki ay işletmeye başlayacak. Yani, adaylık düşünenler görevi bırakacak. CHP'de o kadar çok isim var ki, adaylık düşü kuran. CHP'de Kemal Bey'in hamleleri devam edecek.

kentten

Kitaplarla sörf

Çeşme Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi olan "Kitaplarla Sörf" etkinliği 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda iz bırakan işlere imza attı.
Yıl boyunca yazarları, şairleri Çeşmeli öğrencilerle buluşturan etkinliğin bu yılın son konuğu yazar Savaş Ünlü oldu. Her yazara gösterilen ilgi Savaş Ünlü'ye de gösterildi. Özellikle de Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, eğitimci Nezihe Ertürk'ün yakın ilgisi övgüye değerdi.
Salonu dolduran dört yüz öğrencinin ilgiyle izlediği, sorular sorduğu, kendi düşüncelerini açıkladığı söyleşide katılımcılar zevkli bir zaman geçirdiler.
Çeşme'yi tatil yöresi olarak bildiğini söyleyen Savaş Ünlü, bu gördüğüm manzara bu dünya güzeli ilçeye "Edebiyat Kenti" dedirtiyor.

hayattan

Seda Ertaç'a anlamlı ödül

İzmir'in yetiştirdiği önemli akademisyenlerden olan ve Koç Üniversitesi ekonomi bölümünde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Seda Ertaç, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'nü aldı. Ankara'da TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu'nda düzenlenen törende Ertaç'a ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün verdi. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'ni 1996 yılında bitirdikten sonra lisans derecesini Bilkent Üniversitesi'den, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Los Angeles California Üniversitesi'nden (UCLA) alan Seda Ertaç, Chicago Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak görev yaptıktan sonra 2008 yılında Türkiye'ye döndü.
Deneysel ekonomi ve nöro-ekonomi alanlarında uzmanlaşan Ertaç, ekonomi, psikoloji ve nöro-bilimin kesişiminde yer alan, yenilikçi araştırmalarıyla tanınıyor. Ekonomik kararlarda cinsiyet farklılıkları, risk tercihleri, rekabete açıklık, tasarruf tercihleri gibi ekonomik yaklaşımların çocuklukta gelişimi, eğitimde ve işyerlerinde özgüven, çalışma motivasyonu ve performansı artırabilecek parasal ve parasal olmayan teşvik politikaları üzerinde çalışan Ertaç'ın çalışmaları saygın uluslararası dergilerde yayınlanıyor.
Seda'nın aldığı ödül bizi de gururlandırdı. Çünkü bizim duayen gazeteci Gürkan Ertaç'ın kızı bizim de kızımız ve bu gururu biz de paylaşıyoruz.

küpe
Kendi kendine aşık olanın rakipleri yoktur.
B. Franklin

günün fıkrası

Münasebetsiz

Sabıkalı iki hırsız gece bir evi soyuyordu. Fenerinin ışığı altında bir dolabın kapağını açmaya uğraşırken, biri ansızın durdu.
"Niçin durdun?"
"Bizim evden çıkarken galiba kapıyı açık bıraktım. Ya münasebetsizin biri girerse..."

geçmişten

Fark

Hoca bir gün Timur'un huzurunu çıkmıştı. Aralarında da tam iki arşın uzakluk var. Timur sormuş birden:
"Söyle bakalım Hoca... Eşekle senin aranda ne fark var?"
"Tam iki arşın efendimiz..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA