• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu, Bayraklı için, ’Pınar’ diyor ERKİN USMAN

Kocaoğlu, Bayraklı için, 'Pınar' diyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.06.2013, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Pınar Susmuş'un, genç ve kadın kimliğinin yanı sıra mesleki başarısıyla da siyasete çok yakıştığını söylüyor.
Kocaoğlu, "Pınar'ı uzun zamandır tanıyorum. Siyasete Bornova'da başladı ve güzel çalışmalara imza attı. Dolayısıyla Bayraklı halkının ona olan ilgisi benim açımdan şaşırtıcı değil" diyor.
Avukat Pınar Susmuş, ekibi ile birlikte Başkan Kocaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Susmuş ve ekibini makamında kabul eden Kocaoğlu, sürdürülen çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, "Tüm bu çalışmalar partimize büyük güç katıyor. Ülkenin durumunu düşününce CHP'ye olan ihtiyaç çok daha net şekilde ortaya çıkıyor" dedi.
Yaklaşık bir saatlik görüşmede Susmuş'tan Bayraklı'ya dair projeleri hakkında bilgiler alan Kocaoğlu, ekip üyesi partililere hitaben, "Pınar'ı ben uzun zamandır tanıyorum. Bornova ilçe yönetiminde görev aldı. Güzel çalışmalara imza attı. Partimizin bilgili, donanımlı kadın siyasetçilerinden biridir. Henüz genç sayılabilecek bir yaşta olmasına karşın mesleki başarısı ile de siyasete yakıştığını düşünüyorum. Bornova'daki başarısını şimdi Bayraklı ilçesinde sergiliyor olmasından da mutluluk duyuyorum" dedi.

siyasetten

'Yeşim Hanım Köşkü' ve Küçük Şeyler

Göztepe'de, "Küçük şeyler anaokulu" Prof. Dr. Üstün Dökmen eşliğinde görkemli bir törenle açıldı. Köşk'ün sahibi Ömer ve Yeşim Çiçekli çifti İzmir'in gizli kalmış sanat kahramanları. Yaptıkları sanatı görmek için Yeşim Hanım Köşkü'nden başlayabilirsiniz.
Tarihi binaların dokusunu koruyarak inanılmaz süslemeler yapıyorlar. Yeşim Çiçekli, taş kırma işlemini eşi Ömer Çiçekli'nin üstlendiğini söylüyor. Kollektif bir çalışmayla rölyef sanatında harikalar yaratıyorlar.
Yeşim Çiçekli bu günlerde heyecanını gizleyemiyor. Yakın zamanda açılacak olan Konak Belediyesi'ne ait kadın müzesine, taşları kırarak yaptığı mozaik çalışmasının sürpriz olduğunu ve İzmir'de böyle önemli bir müzede eserinin yer almasının çok gurur verici olduğunu söylüyor. Ömer Çiçekli, geçmişten geleceğe iz bırakmak, gençleri sanata özendirmek adına kendilerine bu fırsatı verdiği için Dr. Hakan Tartan'a teşekkürlerini sunuyor.

siyasetten
CHP'nın 90. yıl kitabı hazır!

2013 yılında CHP'nin 90. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Gökdemir tarafından hazırlanan "90 Yıllık Cumhuriyet Çınarı: CHP" adlı kitabın yazım işlemi tamamlandı.
Dönemin arşiv belgeleri kullanılarak hazırlanan kitap, CHP'nin 90 yıllık geçmişine ışık tutuyor. Kitapta, CHP'nin kuruluş süreci, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nden Halk Fırkası'na geçiş, 6 Ok'un öyküsü, II. Dünya Savaşı yıllarında CHP ve çok partili hayata geçişte CHP'nin rolü gibi başlıklar mevcut. Kitap aynı zamanda CHP İzmir İl Örgütü'nün 90 yıllık sürecini de aydınlatacak.
CHP kitabının yazarı, Dr. Oktay Gökdemir: "CHP, Türkiye'nin en köklü siyasal organı. Yakın dönem Türkiye tarihi, CHP tarihi doğru anlaşılmadan yorumlanamazdı. Bu kitapla CHP'nin 90 yıllık birikime mütavazi bir katkı koymayı amaçladık" diye konuştu. "CHP'nin 90. Yıl Kitabı" İzmir İl Örgütü'nün 9 Eylül 2013 tarihinde düzenleyeceği bir toplantı ile okurlara ve kamuoyuna tanıtılacak...

küpe
Erkek karısından daha uzun boylu, daha kaba, daha ağır ve daha çirkin olmalıdır.
E.W.Howe

günün fıkrası
Tecrübe konuşuyor

Kadın üzüntülü bir tavırla karakola girdi. Komisere:
"Efendim, kocam bir haftadır ortalıkta yok."
"Yaaa, nasıl oldu bu iş?.."
"Geçen hafta tavuk haşlamıştım. Eşime bakkaldan bir kutu bezelye almasını söylemiştim. Gidiş o gidiş. Şimdi ben ne yapayım?"
Komiser düşündü ve devam etti:
"Eni iyisi hanımefendi. Siz o tavuğu artık kızartma yapın..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA