• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yarımada, İzmir’i marka şehir yapar ERKİN USMAN

Yarımada, İzmir'i marka şehir yapar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.08.2013, 00:00
Yaz mevsiminin başlaması ile hareketlenen turizm ve yatırım projeleri ile ÇEŞTOB Başkan ve Danışma Kurulu'nun çok yönlü çalışmaları İzmir'i "Marka Şehir" yapma yönünde ciddi bir mesafe aldıracak.
Bu çalışmalarda öne çıkan 15 proje yalnız Çeşme için değil, yaklaşık 2 bin - 2 bin 500 kilometre karelik alan için de düşünülmeli.
İşte bu aşamada konunun uzmanı yüksek mühendis Yıldırım Karakaplan diyor ki:
"Önerilen projelerde birinci sırada yer alan 'Termal Merkezleri'ne, ısı derecesi en yüksek kuyuları olan Seferihisar da katılmalıdır. İzmir'in eğitim düzeyi Türkiye'de ilk üç şehir arasında olup, bu başarısında İstanbul'da çeşitli dallarda çalışan hemşerilerimiz kendisini göstermektedir. Devlet üniversitelerinin yanında eğitim veren vakıf üniversitelerinin sayısının iki katına çıkarma şansı ön düşünce olmalıdır."
* * *
Karakaplan'ın anlattığına göre, İzmir yüksek tahsil yapılacak en güzel ve müsait şehrimizdir.
Bunun yanında, EXPO 2020'ye hazırlanan ve yatak sayısını artıran bir yatırım harketi başlatılmıştır. Hemen belirtelim verilen bilgilere göre, Temmmuz ayının ilk haftasında yüzde 60 doluluk oranı Çeşme için düşündürücüdür. Perşembenin gelişi nasıl çarşambadan belli oluyorsa, yaz turizminin gelişi de kış sezonundaki aktivitelerle olur.
Karakaplan'ı dinlemeye devam:
"Kış aktivitelerinin başında spor turizmi gelir. Bu konuda Antalya örnek alınmalıdır. Dört-beş yıl önce Antalya spor turizmi firmalarından İzmir ile müşterek çalışma teklifleri yapılmıştı. Yarımada'da başlatılacak böyle bir girişimin İzmir'e her yönden katkısı olur, kanaatındayım. ÇEŞTOB'un ilk on beş projesi içinde göremediğim bir yatırım konusu var. Türkiye ve dünyada gittikçe gelişen ve ülkelerin tanıtımına büyük katkısı olan görsel medya için yapılan film ve dizi şirketlerinin stüdyo olarak kullanılacak yapılar ve beldeler yaratarak onları Yarımada içlerine çekmek. Dizi ve belgesel filmler için süreçlerinin uzunluğu, kış mevsiminde de otellerin doluluk oranlarına katkısı olur. İzmir, EXPO 2020'nin temasına uygun bir şehir olarak markalaşır."
Karakaplan'a göre, şehre maddi-manevi katkısı olacak jeotermal tedavi merkezi yatırımları ve serbest sağlık bölgesi için en ucuz arazi yapısı olan ilçe Seferihisar..."

hayattan
Anketler ne mesajlar veriyor?

Bizim gazete yayınladı, ilgi de çekti. CHP ve AK Parti seçmeni belediye başkanı olarak kimi görmek istediğini açık seçik söyledi.
Anlaşılan şu, AK Parti'de şu anda en çok tutan isim başarılı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Açık ara önde. AK Partililer başka isim duymak istemiyor. Tabii şimdilik.
CHP seçmeni ise iki adayı öne çıkarmış. Yüzde 50 ile Başkan Aziz Kocaoğlu önde, onun hemen arkasında yüzde 46 ile Hakan Tartan var. Çok az bir fark var.
Konak'ın çalışkan ve güleryüzlü Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın Konak'la sınırlı siyasete rağmen sahip olduğu destek anlamlı.
Az-buz değil, 4 bin 500 denekle görüşülmüş. AK Partiliye AK Parti, CHP'liye de CHP adayı sorulmuş.
Benim merak ettiğim bu adaylara diğer partilere oy vermiş kişilerin nasıl baktığı. Öyle ya, sadece belediye başkanı seçmiyoruz, aradığımız 'Şehremini'. Yani şehrin göz kırpmadan emanet edileceği insan! Bu konuda MHP'nin de, BDP'nin de, DSP'nin de, DP'nin de oyunun önemi var elbette. Acaba o seçmen hangi adaya sıcak bakıyor?
Benim hem yılların tecrübesi hem de anketlerin ışığında gördüğüm tablo, bakın nasıl bir Büyükşehir Belediye Başkanı istendiğini ortaya koyuyor:
"Genç, dinamik, üretken ve vizyon sahibi. Uzlaşmacı ve yapıcı. Eğitimli ve donanımlı. Dünya kenti İzmir için uluslararası ilişkileri kuvvetli ve yabancı dil bilen. Her kesimle kolay diyalog kurabilen bir halk adamı."
Bakın çevrenize böyle kaç isim var?

hayattan
Hüzün dolu bir veda

Bazı anlar vardır insanı çok duygulandırır. Hele ki veda anları çok hüzünlü olur. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin çalışkan ve sevilen doktorlarından dahiliye uzmanı Haldun Arslan, emekli olunca meslektaşları bir veda partisi düzenledi. Dile kolay Türkiye'nin değişik yerlerinde insan yaşamına 25 yıl hizmet verilmesi çok onurlu bir şeydir. Dr. Haldun Arslan'ı, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne bağlı Bahriye Üçok Bulvarı'ndaki Semt-1 Polikliniği sorumluluğu sırasında başarılı çalışmalarından dolayı yazmıştım. Herkesin derdine koşan bir hekimdir. En son Karşıyaka Devlet Hastanesi Dahiliye Yoğun Bakım ve Diabet Ünitesi sorumluğunu yürüttü. Görevini genç meslektaşlarına devrettiği veda partisinde çok duygulandı. Artık sağlık hizmetini Karşıyaka Devlet Hastanesi sırasında Tankar İş Merkezi'ndeki muayenehanesinde yürütecek. Emekliliğin hayırlı olsun Haldun kardeşim.

küpe

Kendinden hiç söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür.
Nietzsche

günün fıkrası
Öğretmen öğrencilerinden birine sorar:
"Cesaret neye derler?"
Öğrencisi şu cevabı verir:
Bir şey bilmediği halde bir şey söyleyecekmiş gibi parmak kaldırana derler efendim demiş...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA