• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Doğu ve Süer’i unutmayacağız ERKİN USMAN

Doğu ve Süer'i unutmayacağız

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2013, 00:00
İzmir'in yeni Valisi Mustafa Toprak, valiliğin ağır toplarından ikisiyle, Özel Kalem Müdürü Engin Süer ve Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Ercan Doğu ile çalışmama kararı aldı. Engin Süer, 20 yıldır İzmir Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak çok değerli hizmetlerde bulunmuş, birikimiyle ve verdiği önemli mesaiyle şimdiye dek valilerin adeta gizli kahramanı olmuştu. Ercan Doğu ise Vilayet Basın Protokol Müdürü olarak çeyrek asırdır görevdeydi. Doğu tam 8 valiye hizmet etti. Nevzat Ayaz'la başlayarak Kutlu Aktaş, Erol Çakır, Kemal Nehrozoğlu, Alaaddin Yüksel, Yusuf Ziya Göksu, Oğuz Kağan Köksel ve Cahit Kıraç.
***
Ercan Doğu Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu (Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi) Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1968 yılında Çanakkale'de yayınlanan Devrim Gazetesi'nde başladı, gazetede 1971 yılı sonuna kadar köşe yazarlığı ve muhabirlik yaptı. Şiirleri, gazetelerin sanat-edebiyat köşelerinde yayımlandı. 1973-1976 yılları arasında Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nde memur ve şef, 1978-1986 yılları arasında Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nda memur ve şef redaktör olarak çalıştı. Anadolu Basın Şefi, 1986-1989 yılları arasında BYEGM İzmir İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü, 1989 yılında da il müdür vekili olarak görev yaptı.
***
Ercan Doğu, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak ders veriyor. "Karam!... Seni Yüreğimde Çarmıha Gerdim", "Düğüm Attım Sabahlara", "Sensiz zamanlarda" adlı şiir kitapları yayımlandı. 1986 yılında "Basın-Halkla İlişkiler/86", 1988 yılında da "Basın-Halkla İlişkiler/88 Ek" adlı almanaklara imza attı. Doğu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Şeref Divanı Üyesi, aynı zamanda İzmir Halkla İlişkiler Derneği, Ege Kültür Platformu-Kadınlar Evi'nin de kurucu üyelerinden biri. Biz İzmirliler, Valiliğe uzun süre hizmet eden Altan Süer ve eşi Engin Süer ile Ercan Doğu'nun yaptıkları büyük hizmetleri hiç unutmayacağız.

hayattan
Okan Yüksel isyanlarda!

Gazeteci-Yazar Okan Yüksel 1998 ve 1999 yıllarında iki ayrı baskısı yapılan "BİR SEVDADIR KARŞIYAKA" isimli kitabının adının, izinsiz olarak kullanılması nedeniyle Karşıyaka Belediyesi yönetimini kınıyor.
Yaklaşık 50 yıllık basın yaşamında yazdıklarının tümünü hep bağışladığını anımsatan Okan Yüksel; "spor alanında barışı, dostluğu öne çıkararak özelinde İzmir genelinde Türk sporu için emek verdiğini ve sadece kitaplarını değil hayatını armağan ettiğini" belirtiyor.
Tüm bunlara karşın Karşıyaka Belediyesi'nin bastırdığı bir kitaba etik olmayan bir şekilde intihal yoluyla, kitaplarının adının verilmesini eleştiren Okan Yüksel, "Bu nasıl bir sosyal demokrat anlayıştır ? Anlayan beri gelsin..." diyor.

küpe
Uykunun alt edemediği hiçbir acı yoktur.
Balzac


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA