• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Diş hekimlerine ciddi haksızlık ERKİN USMAN

Diş hekimlerine ciddi haksızlık

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.11.2013, 00:00
Ali C, özel sektörde görev yapan bir uzman.
Eşi ise bir diş hekimi. Devlet hastanesinde görevli.
Ali C, "Eşimin görev yaptığı ilçede çalışabileceğim birim yok" diyor ve ekliyor:
"İl içerisinde çalışabileceğim en yakın birim 110 kilometrede. Önümüz kış, o günün şartlarında gerçekleşmesi çok güç tablo."
Ali C, henüz 6 aylık olan kızını yalnızca 2 ay görebilmiş...
* * *
Ve, günümüzün gerçeği...
"Sağlık Bakanlığı'nda atama nakil yönetmeliği 26 Mart 2013 tarihinde değiştirilerek diş tabipleri stratejik personel olarak ilan edildi ve eşi özel sektörde çalışıyorsa eş durumu tayin hakkı ellerinden alındı. Eş durumu talepleri olsa dahi Sağlık Bakanlığı tarafından reddediliyor."
Ali C'yi dinlemeye devam:
"Birçok aile bu durumdan mağdur. Aile birliğimizi sağlayamamaktayız.
Ülkemizin en büyük bölgesel gazetesi olarak sizlerin vesilesiyle sorularımıza cevap arıyoruz.
Atama bekleyen binlerce diş hekimi varken, diş hekimleri neden stratejik personel yapıldı?
Anayasanın Temel Haklar kısmındaki 41. maddesinin (Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları) ihlal edilmesine neden göz yumuluyor?"

siyasetten

AK Parti'de gelişmeler

CHP İzmir'de sıkı çalışmada da, AK Parti de boş durmuyor.
Özellikle AK Partili milletvekilleri yazın sıcağına rağmen İzmir'i karış karış dolaştı. Nabız yoklandı, partinin gücü artırılmaya çalışıldı.
Bunun ilk sonuçlarını Başbakan Tayyip Erdoğan, İzmir gezisinde görme olanağı buldu. Elbette net bilgiler kafasında. Belki de birkaç dostuyla paylaştı.
Halen AK Parti'nin İzmir adayı olarak konuşulan 7 aday var. En güçlüsü açık ara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım. O olmazsa Ertuğrul Günay, Nükhet Hotar, Aydın Şengül, Rifat Sait, Mahmut Özgener ya da İlknur Denizli.
Yıldırım'ın bu görevi istemediği, gerekirse "Erzincan'a döneceği" bile konuşuluyor. Başbakan'ın son karardan önce 3 güvendiği firmaya anket yaptıracağı söyleniyor.
Bir sıcak bilgi daha, 'başka bir isim olabilir mi?' diye de sorulacak. AK Partili olmayan birkaç isim daha, yani.. Sürpriz. Olur mu olur!

hayattan
Sağlam: Kadınlar seçimde savaşmıyor

CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Günsel Sağlam, "Değişimin Yeni Yüzü" sloganıyla seçim yarışına girdi. Hedefi, Karşıyaka'yı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak. Sağlam, yapacağı projeleri anlatırken, kadın ve erkek siyasetçiler arasındaki önemli bir ayrımı gündeme getiriyor. Erkeklerin, bir savaşa girer gibi seçime girdiğini söyleyen Sağlam, "Ancak biz kadınlar öyle değiliz. Kadınlar bu konuda daha planlı ve ilkeli. Kadınlar seçimde savaşmıyor" diyor.
Sağlam'ın Karşıyaka için en önemli hedefi ise daha temiz bir ilçe oluşturmak. Yurtdışında örnekleri olan "özel temizlik orduları" projesini anlatıyor. Kendi bölgelerinde özel olarak çalışacak ekiplerle, ilçenin temizlik sorununu çözmeyi hedefliyor. Halkla bir araya gelerek, onların önerileriyle mahallelere özel projeler uygulamak, kente bir üniversite kazandırmak ve kadın sığınma evlerini istihdam sunan merkezler haline getirmek isteyen Sağlam, "Kadınlar yerel siyasette erkeklerden daha iyi yönetici olur. Biz daha titiz ve detaycıyız. Halkı daha iyi anlarız" diyor.

küpe
Aşk meyinden içen aşık ayılmaz.
Aşık Veysel

günün fıkrası
Sürat

Sarhoş, bindiği taksinin şoförüne:
"İstasyona çek" dedi.
"Burası istasyon efendim..."
Sarhoş cebinden çıkardığı yirmi lirayı şoföre uzattı.
"Ama bir dahaki sefere bu kadar hızlı gitme."

laflama
* Ne ağlarsın zülfü siyahım... Aaaa soğan mı doğruyordun? Sen bakma bana, devam et... Çok pardon yani!
* Ahmed Arif'in bir dizesinde bile "Kız alıp vermişiz" diye bir dize var. İçgüveysi verdiğimiz oğlanlar insan değil mi? Onları neden sayan yok!
* Ne olduysa bize azar azar oldu. Fırdöndüler, zıpçıktılar başımıza yazar oldu!
* Yalnızlık paylaşılmaz... Çünkü, kimisi çok pay ister, kimisi de az. Payına razı olan çıkmaz yani!
* Manda yuva yapmış söğüt dalına... Başka bir dişi manda kocasını ayartıp yuvasını yıkmış ya... (Sözün özü; Yuvayı yuva yapan bina değildir. Ama yuvayı yıkan kesin zinadır.)
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA