• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İZSU mu haklı? Vatandaş mı? ERKİN USMAN

İZSU mu haklı? Vatandaş mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2014, 00:00
Son günlerde İzmir Sular İdaresi'nden abonelere gelen faturaların bir hayli yüksek tutarlarda olması, birçok vatandaşı da çileden çıkarır oldu. Su faturasını eline alıp, İZSU'ya itiraza giden vatandaşlar "Siz bu suyu kullanmasanız bu fatura size gelmez, İZSU haklı" yanıtını alıyor. Vatandaşlara ayrıca "Sizden başkaları da itiraz etti, durum değişmedi" şeklinde yanıt veriyor İZSU yetkilileri...
Meğer ki işin püf tarafı ise İZSU'da kaçak su takibi için görevli kişiler, itiraz eden abonelerin olduğu mekana gidiyor, elinde küçük bir fotoğraf makinesi ile güya kendi sistemine uygun araştırma yapıyor. "Sizde kaçak su kullanılmış, faturanızı ödeyeceksiniz, yoksa icraya verilirsiniz. Veya taksit yaptırın" şeklinde yanıtlar veriliyor. Vatandaş hakkını aramak için mahkemeye başvurup dosya masraflarına onlarca lira yatıracak, dava gününün gelmesini bekleyecek... Bu sebepten çoğu vatandaş mahkeme masraflarını göze alamadığı için takside yanaşarak yüklü paraları taksit taksit de olsa ödemeye çalışıyor...
Bu durum İZSU konusunun bir perdesi, maksadımız, Başkan Kocaoğlu'nu bu seçim sürecinde yıpratmak değil. Ancak ilgili dairenin yöneticileri konuya biraz daha derinlemesine baktığında görecektir; ister memur,ister başkan, isterse başbakan olunsun; vatandaştan daha büyük yoktur!

kentten
Engelli dansçıları unutmadık

İzmir Üniversitesi ile Amerikan Büyükelçiliği arasında engelli dansçılardan oluşan ILL-Abilities dans grubu aracılığı ile gelişen iyi ilişkiler, Kültür Ataşesi Katherine Van de Vate'nin Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'i ziyareti ile sürüyor.
ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Katherine Van de Vate, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata'yı ziyaret etti. Geçen yıl hiçbir bedensel engelin pozitif düşüncenin gücüne karşı koyamayacağını yaptıkları dans gösterisi ile dünyaya duyuran Amerikalı ILL-Abilities grubunun ilk kez Türkiye'ye gelişi ve İzmir'i ziyaretinde İzmir Üniversitesi'ne konuk olması ile başlayan ikili ilişkiler, Kültür Ataşesi Katherine Van de Vate'nin ziyareti ile daha da pekişti.
Van de Vate, İzmir Üniversitesi'nin özellikle engelliler konusundaki hassasiyeti ve çalışmalarını takdir ettiklerini belirtirken Rektör Erciyeş, İzmir Üniversitesi'nde eğitim alan engelli ve Down Sendromlu öğrenciler hakkında bilgi verdi. İzmir Üniversitesi'nin Amerikan üniversiteleri ile sürdürdüğü işbirlikleri hakkında da bilgi alan Van de Vate, iyi ilişkilerin artarak sürmesi temennisinde bulundu. Ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu ve Prof. Dr. Selma Çetiner Şekerci de katıldı.

"Koruyucu aile" nasıl olunur
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Çarşamba toplantılarında geçtiğimiz hafta koruyucu aile ve çocuk evleri konusunu gündeme getirdi. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt'un yönettiği toplantıya birçok İZSİAD'lı iştirak ederek, konferansı ilgiyle izledi. Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım yeniden şekillenen müdürlüklerinde, sokakta kalan çocuktan, yeni doğmuş terk edilmiş bebeğe, yardıma muhtaç kişiye, küçük yaşta tecavüze uğramış hamile kalmış kız çocuklarına ve engellilere kadar mağdur olmuş kişilerle ilgili yaptıkları çalışmaları büyük bir titizlikle anlattı. Bu arada "koruyucu aile nasıl olunur?", konusuyla ilgili de bilgiler veren müdür Yıldırım, günümüzde kimsesiz çocukların, özelliklerine göre ayrılıp, onların aile evlerinde gibi yaşamlarını büyük bir titizlikle sağladıklarını açıkladı. Toplantı sonucunda İZSİAD üyeleri bakım evine katkıda bulunmayı taahhüt ettiler.

küpe
Her akılsıza hayran olacak, başka bir akılsız bulunur.
Fransız atasözü

fıkra
İçki öldürür

Fransız albayı askerlerin içki içmelerine mani olabilmek için kantinin yanına bir levha astırmıştı. Levhada "İçki öldürür" diye yazıyordu.
Ertesi gün oradan geçen albay bir de ne görsün?
Biri, yazının altına şunları ilave etmemiş mi?
"Askerler ölümden korkmaz..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA