• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu’ndan demokrasi vaadleri ERKİN USMAN

Kılıçdaroğlu'ndan demokrasi vaadleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2014, 00:00
Kılıçdaroğlu dün öğleden sonra İzmir'e geldi, Çiğli'de Çamur Arıtma Tesisleri'ni hizmete soktu, sonra İzmir Ticaret Odası'nın Meclis toplantısına katıldı. Salonu dolduranların çeşitli eğilimleri temsil ettiğini vurguladıktan sonra, "Siyasetten uzak konuşacağım" dedi ama, sorular karşısında kıyısından, köşesinden siyasete bulaştı.
CHP Genel Başkanı konuşmasının bir yerinde itiraflarda da bulundu.
Mesela:
"Millet kendi istediği şahsiyeti milletvekili olarak seçemiyor. Listeyi biz yapıyoruz, millete bu listeleri sandığa atma görevi düşüyor" dedi ve ekleme de yaptı:
"Ödenen vergileri kimse sorgulayamıyor. Onun için, ülkesini değil, cebini düşünenler köşeyi dönüyor."
* * *
Kılıçdaroğlu'nu dinlemeye devam:
"Demokrasilerde birbirini denetleyen kurumlar vardır. Yasama, yürütme ve yargı vardır. Gerçek demokrasilerde bir dördüncü unsur daha göze çarpar. Bu dördüncü güç basındır. Ama bu güç bizde oluşamadı."
CHP Genel Başkanı, sakindi.
Televizyonlarda ve miting meydanlarında izlediğimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerini, değişik bir üslup sahibi almıştı.
Mesela CHP Genel Başkanı "Türkiye'yi yeni baştan inşa etmeliyiz. Siyaseti yeni bir alana taşımalıyız, düşünmekten korkmamalıyız" diyor. Sonra, konuyu eğitime getirip devam ediyordu:
"Çocukları eğitmemiz, sağlıklı bir nesil geliştirmemiz zarureti vardır."
***
Kılıçdaroğlu'ndan önce İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı dinledik.
Şimdi, İzmir'in "Atom Karıncası"ndan cümleler.
* Özellikle belediye meclis üyeliği yapmak isteyen çok sayıda üyemiz var. Onların bu taleplerini başkan adaylarına sunacağım. Değerlendirmelerini diliyorum.
* Sayın Kocaoğlu'na başarılar diliyoruz. Umarız ki seçimi kazanır.
* Üyelerimizin belediyelerimizle ilişkisi, hem kentimize, hem iş alemine katkı koyacaktır.
* Odamızda her partiden başkan adayı olanlar var. Her partiden aday adaylarını da misafir ediyor ve görüşlerini üyelerimizle paylaşmaları için ortam sağlıyoruz.

ege'den
Marmarisli öğrencilere sıcak bir yardım

Tamamı kadınlardan oluşan Marmaris Yalı Lions Kulübü üyeleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık giyecek ve kırtasiye yardımınını sürdürüyor.
Kulübün 2014 yılı etkinlik programında yer alan Açlıkla Mücadele Projesi kapsamında, "Çocuklarımız mutlu olsun bunda bizim de payımız bulunsun" sloganıyla yola çıkan Marmaris Yalı Lions Kulübü üyeleri, Marmaris'in Bozburun Beldesi İlkoöğretim Okulu'ndaki ihtiyaç sahibi öğrencilere, yiyecek, kışlık giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu.
Başarı için her çocuğun mutlaka bir karne hediyesi olması gerektiğine dikkat çeken Kulüp Başkanı Aydan Düzenli Erkefeli, yaptığı açıklamada şöyle diyor:
"Çocuklarımızın mutlu gülümsemesi, bizlerinde yüzünü güldürdü. Açlık için yiyeceklerimizi paylaşalım diyerek, aynı gün Bozburun'da ihtiyaç sahibi aileleri de ziyaret ederek hazırladığımız yiyecek paketlerini dağıttık. Yaklaşık 75 aileye gıda paketi dağıttık. Açlığın ve yokluğun olmadığı herkesin mutlulukla gülümsediği barış içinde yaşayacağımız dilekleriyle ayrıldık. Ayrıca çocuklarımıza da bot, mont, defter, kalem ve diğer kırtasiye malzemelerini, karne hediyesi olarak dağıttık."

küpe

Aile, kralların bile giremediği bir kaledir.
Emerson

günün fıkrası
Yeni nesil ve vazo

"Anneee" diye bağırdı küçük çocuk ve devam etti:
"Hani bizim nesilden nesile geçen kıymetli çini vardı ya. Hani dün bana göstermiştin."
"Evet, ne olmuş?" dedi annesi.
Çocuk devam etti:
"Korkarım ki, yeni nesil onu düşürdü."

geçmişten

Kurşuna yazık oldu

Dük Kimberley ve Sir Fereddie birlekte İskoçya'ya avlanmaya gitmişlerdi. Dük bir atışta kuşu vurunca, Sir yorumladı:
"Kurşuna yazık oldu. Yalnız kuşun düşüşü bile onu öldürebilirdi."

erkin.usman@yeniasir.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA