• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alaçatı Ot Festivali 10 Nisan’da başlıyor ERKİN USMAN

Alaçatı Ot Festivali 10 Nisan'da başlıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2014, 00:00
Türkiye'nin en önde gelen tatil beldelerinden Alaçatı'da ilki 2010 yılında gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali'nin beşincisi bu yıl Pazar Yeri Camii Meydanı'nda 10-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 2010 yılında bir gün olarak başlayan ve 2011 yılından itibaren iki güne çıkarılan Alaçatı Ot Festivali, bu yıl ise 5 gün sürecek. Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği'nin çatısı altında, Alaçatı Ot Festivali Organizasyon Komitesi tarafından gönüllülüğe dayalı bir çaba ile gerçekleşen ve gelenekselleşen festival konuklarına, bu yıl birçok yenilikle merhaba diyecek. En önemli değişiklik ise katılımcı kapsamı konusunda. Bu yıl ot aşı ve ot toplama yarışmasına sadece Alaçatılılar değil, Çeşmeliler de katılabilecek. Alaçatı halkının sahip çıkması nedeniyle geleneksel bir festival kimliğine kavuşan, 'En fazla ot çeşidini kim toplayacak?', 'En güzel otlu yemeği kim pişirecek?' yarışmalarıyla klasikleşen festival, Alaçatı'nın doğal ve kültürel zenginliğini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.
* * *
Çeşme'nin yeni Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bütünşehir Yasası'na dayanarak festivali tüm Çeşme yarımadasına yaydıklarını belirterek, "Dünyada iki ayrı turizm markası olan bu güzide tatil cennetleri Çeşme ve Alaçatı güç ve dayanışma birliğiyle tek vücut olarak ilk etkinliğini ise Ot Festivali ile yapacak. Yarışmanın kapsamının genişlemesiyle birlikte Çeşme-Alaçatı birliğinin ilk adımı atılacak" diyor.

Bilgi Olimpiyatları'na Türk Koleji damgası!
Tüm dünyadan 72.687 öğrencinin katıldığı Kanada Matematik Olimpiyatları'na İTK Fen Lisesi 9.10. ve 11. sınıf öğrencileri de yer aldı. Pascal, Cayley ve Fermant kategorileri'nde gerçekleştirilen sınavlara Pascal Kategorisi'nde 1405 okul ve 29123 öğrenci, Cayley Kategorisi'nde 1295 okul ve 23857 öğrenci, Fermant Kategorisi'nde ise 1282 okul ve 19707 öğrenci yarıştı.
Eş zamanlı olarak tüm dünyada gerçekleştirilen Kanada Matematik Olimpiyatı'nda sınava giren İTK'lı öğrencilerden dördü Pascal Kategorisi'nde, sekizi Cayley Kategorisi'nde ve dört öğrenci ise Fermant Kategorisi'nde Uluslararası Onur Listesi'ne girmeye hak kazandı.
* * *
İTK'lı öğrencilerden Görkem Deniz Çizmeci Pascal Kategorisi'nde 140-145 puan barajını geçerek ilk 34'e, Burak Acar Cayley Kategorisi'nde 140-142 puan barajını geçerek ilk 21'in içine, Taha Pamuk ise Fermant Kategorisi'nde 128-134 puan barajını geçerek ilk 41'in içine girdi.
İTK'lı öğrenciler hem bireysel sıralamada hem de okul sıralamasında elde ettikleri başarılı sonuçlar ile Türkiye'den Kanada Matematik Olimpiyatları'na katılan tüm okullar arasında ve tüm seviyelerde Türkiye birincisi olurken, kendi seviyelerinde de dünyada ilk 10'un içine girdiler. Bu sonuçlara göre, 9. sınıf öğrencileri kendi seviyelerinde dünya yedincisi, 10. sınıf öğrencileri dünya altıncısı ve 11. sınıf öğrencileri ise dünya yedincisi oldular. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Kanada Matematik Olimpiyatları'nda İTK'lı öğrencilerin 41 tanesi yüzde 25'lik dilime girmiş ve İTK'lı 6 öğrenci de Cayley, Fermant ve Pascal Kategorileri'nde madalya kazanmıştı.

küpe
Dünya menfaatleri için iyilik edenlerin iyilikleri, avcının kuşlara yem atması gibidir.
Beydaba

günün fıkrası
Hangisi?

Plaj bekçisi, genç kızı çok cüretkar bikinisi içinde görünce yanına yaklaştı.
"Fransız olduğunuz anlaşılıyor" dedi ve ekledi:
"Bizde iki parçalı mayo giymek yasaktır."
Fransız kızı şaşırdı ve o şaşkınlıkla sordu:
"Peki öyleyse, hangisini çıkarayım" diye kekeledi.

laflama
* Bir Hadis'te ifade edildiği gibi "Cennet anaların ayakları altındadır". Cehennem ise bence, bitmez tükenmez ayak oyunlarının finiş noktasıdır!
* İkide bir "Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor" sözünü duyunca ben de bir soru sormak istiyorum "Ya biz de ülke olarak, başka devletlerin üzerinde oyun oynasak nasıl olur?"
* Yok karısını öldürdü, yok kocasını öldürdü diye haberler izledikçe-okudukça, evlilik aşkı öldürmüş çok mu üleeeen?
* Terbiyesiz Sokak'a nasıl gidilir mi diye soruyorsun cano? Belden aşağı yönünü dönüp, ana-avrat düz gideceksin !
* Ben yanmasan, sen yanmasan, o yanmasa... Birleşip; başkalarının canını yakalım ya !
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA