• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yorgun Savaşçı: Ender Yorgancılar ERKİN USMAN

Yorgun Savaşçı: Ender Yorgancılar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.04.2014, 00:00
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar diyor ki:
"Yılın ilk üç ayında, 100 yıllık gündemin yükünü taşıyor gibiyiz. O kadar yorgun ve bir o kadar da tedirginiz."
Ve, ardından ekliyor:
"Yerel seçimlerin adeta genel seçim havasında gerçekleşerek yarattığı sen-ben kavgalarını, toplumsal alanda ötekileşmenin yaygınlaşmasını ve kutuplaşmayı iş dünyası olarak son derece tehlikeli buluyoruz.
Türkiye, zengin kültürel yapısı ile bir bütündür. Güzel ülkemize yapılacak en büyük kötülük, ötekileştirmenin toplumun tüm katmanlarına yayılmasıdır."
* * *
Yorgancılara göre, İzmir bir kalkınma hamlesi içinde.
Çandarlı Liman Projesi ile şehirlerarası otoyol ve hızlı tren bağlantılarının belirtilen sürelerde gerçekleştirilmesi, İzmir için çok önemli. Demiryollarının organize sanayi bölgeleriyle bağlantılarının kurulması, bizı yurtdışı uçuşların İzmir'den yapılması, İzmir-Ankara direkt uçuşlarının artırılması gibi konuları gündeme taşımak istiyoruz."
Yorgancılar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin önerisi ile, önümüzdeki günlerde ilgili bakan ve bürokratların katılımı ile çözüm odaklı bir toplantı yapılacağını vurguluyor ve devam ediyor:
"Kalkınmak, sanayileşmek demektir sözünden yola çıkarak, kalkınmanın da yerelden başladığı inancı ile, İzmir için atılan her adımı çok önemsiyor ve başlatılan projelerin bir an önce tamamlanması için gereken gayretin gösterilmesini diliyoruz. İzmir sektörel çeşitliliği ve zengin kültürel yapısı ile çok büyük bir potansiyele sahiptir."

yattan
Bilişimciler dernekleşiyor

Bu derneğin hedefinde, "Bilişim sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasında birlik ve dayanışma sağlamak, hizmet verdikleri alanlara da büyümelerine sağlamak" var.
Bu şekilde tanıtmak istediğimiz kurumun adı, Ege Bilişim ve Sanayicileri Derneği.
Kısa adı da şöyle: EBİLSAD...
* * *
Erkan Saldır başkanlığındaki yönetim kurulu şu üyelerden oluşuyor:
Başkan yardımcıları: Yılmaz Akgün, Ercan Peker ve Şevket Akçay.
Koordinatör: Yılmaz Adıgüzel.
Genel Sekreter: Murat Işık.
Üyeler: İbrahim Sarı ve Cüneyt Yağız.
* * *
EBİLSAD'ın açılış töreni yarın saat 15.00 yapılıyor.
Başkan Erdal, bu aşamada bölgemizde faaliyet gösteren işletme ve kurumlara bilişim çözümleri konusunda istihdam sağlayacaklarını vurgulayarak devam ediyor:
"Haksız rekabeti önleme ve piyasa koşullarının kamu yararına sağlıklı işletilmesini sağlamak amacıyla yetkili otoritelerle işbirliği yapacağız. Sektörün ihtiyacı olan, analist, mühendis, programcı, yazılım test uzmanı, doküman sorumlusu gibi ara elemanların sürekli eğitiminin sağlanması için 'Sürekli Eğitim Merkezi' kuracağız."

küpe

Korku ile tehlike ayrılmaz iki dosttur.
Goethe

günün fıkrası
Dördünde de...

Aarhus'un içkili lokantasında vakit gece yarısına gelmişti. Garsonlardan biri arkadaşına, "Şu ilerideki masada sızıp kalmış adama ne diye kalkıp gitmesini söylemiyorsun?" diye sordu.
"Dört kere uyandırdım, dördünde de başını dayayıp uykuya daldı."
Öteki kurnaz kurnaz güldü:
"Ne diye kalkıp gitmesini söyleyeyim. Dört seferinde de hesabı götürdüm, döndünde de itiraz etmeden ödedi."

geçmişten

Hovardalık

Timur, İran'ı zaptettiği sırada, meşhur şair Hafız Şirazi ile tanışmak istemişti. Yanına eski püskü elbiseleriyle şairi getirmişler.
"Ben, Semerkand ve Buhara için dünyayı altüst etmeyi göze almış bir hükümdarım. Sense, şu fakir haline bakmadan bir şiirinde, Buhara ve Semerkand'ı sevgilinin bir benine feda ettiğini söylüyorsun. Bu nasıl olur?"
Şirazi'den cevap:
"Haklısınız, zaten beni bu hale koyan da, işte böyle bahşişlerle yaptığım hovardalık değil mi?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA