• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mavişehir’de Kadın Platformu kuruldu ERKİN USMAN

Mavişehir'de Kadın Platformu kuruldu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.04.2014, 00:00
Mavişehir'de ilk Kadın Platformu Derneği kuruldu. Kurucu Üyeler: Yasemin Gürses, Azra İnmeler, Nuray Edizel, Nuran Türemen, Fatma Fidan, Seren Saraç, Sibel Turhal, Fehime Karşıyakalı, Özlem İncedoğan, Peri Pınar Şengezken, Selma Merttürk, Fethiye Vardarlı, Özgül Ayşe Karakaş, Ülkü Esen, Canan Kamsız, Güzin Güneyer, Özlem Yürekli, Ebru Bayoğlu, Emine Bilir, Zuhal Kara, Melek Kocagil, Tilaver Akbulut.
Mavikader Kadın Platformu Derneği'nin ilk toplantısı önceki gün Vilayetlerevi'nde yapıldı.
Bu ilginç buluşmada, tüm kurucu üyeler ve misafirleri de vardı. Dernek Başkanı Yasemin Gürses'in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz ilk konuşmacı konuk olarak katıldı.
Bülent Korkmaz, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. Bu konuda bilgiler verdi, soruları cevaplandırdı. Dernekler ile ilgili aydınlatıcı konuşmalar yaptı.
Öncelikle belirtelim, Mavikader Kadın Platformu mükemmellik anlayışı ile kadınlara ve gençlere eğitim ve bilgilendirme hizmetleri sunarak, girişimci bireyleri ticaret hayatına kazandırmak ve kadınları meslek sahibi yaparak ekonomiye katkıda bulunmak amacı ile Mavişehir Karşıyaka'da kuruldu.
İlgiyle izlenen bu ilk dostluk toplantısı, sonraki aylık toplantı gününün üyeler ile belirlenmesi ile sona erdi.

kentten

ESHOT Genel Müdürü'ne;

Sayın müdür, isim ve soyadları bende olan İzmirli vatandaşlarımızın gecenin bir saati havaalanındaki mağduriyetlerini araştırıp gerekli işlemi yapacağınızı umarak vatandaşların şikayetini aktarıyorum.
İşte o şikayetler...
20 Nisan 2014 günü yurtdışından İstanbul aktarmalı olarak İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na saat 22.30'da indik. Havaalanı dışında eşim valizlerimizi beklerken ben belediye otobüs durağı veya HAVAŞ durağını araştırırken plakasına dikkat etmediğimiz Mavişehir seferini yapan belediye otobüsü gördüm ve durması için el kaldırdım.
Şoför beni görüp el işaretiyle otobüs durağını gösterdi. Ben koşmaya başladığım sırada eşim de durması için el kaldırdı. Eşime de şoför otobüs durağını işaret etmiş. Valiz ve çantalarımızı alıp 30 metre mesafedeki durağa koşmaya başladık. Bir dakika bile geçmeden otobüs hareket etti. Islık çaldım, bağırdım durmadı.
Eşimle şaşkınlık içindeydik. Duraktaki yolculara neden durmadığını sorduğumuzda "Biz de anlamadık bir kişi bindi ve hemen hareket etti" dediler. Durakta bekleyen bayanın biri "Bornova otobüsünün saatini sordum. Yanıt bile vermedi" dedi. Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden gelen Türk vatandaşları olarak ülkemizdeki bu tür saygısızlıkların ne zaman son bulacağını dakikalarca konuştuk. Bir saat gecikmeyle evimize ulaşabildik."
Şimdi 20 Nisan 2014 tarihinde 23.20 Havaalanı-Mavişehir seferini bir yolcu alarak kamu aracını boş kaldıran ve saatlerce yollarda olan vatandaşları gecenin bir vaktinde havaalanında mağdur eden şoförünüzü bulup gereğini yapacağınızı umarım.

küpe
Ticaret bazı pınarlar gibidir, yollarını değiştirmeye kalkarsanız kururlar.
Fenelon

günün fıkrası
Ne olmak istermiş

Amerikalı gazeteci bir gün Arşak Palabıyıkyan adıyla tanıdığımız Groucho Marx'a sormuştu:
"Kendiniz olmasaydınız, başka ne olmak isterdiniz?"
"Ohhh... Sadece bir tuvalet sabunu... Tabii, Brigitte Bardot'un banyosunda."

geçmişten
Yalan

Toplantıda Mark Twain bir kadına, "Ne kadar güzelsiniz" dedi.
Kadın, "Maalesef aynı komplimanla size cevap veremiyeceğim" deyince Twain güldü:
"O halde bayan, siz de benim yaptığımı yapın, yalan söyleyin."

laflama
* Seçimler bitti. Şimdi açık açık konuşalım seninle ey halkım. Ülkesinden ve geleceğinden sorumlu 'birey' mi olacaksın? Yoksa yoksa sandıktan sandığa oy kullanan 'bir rey' olarak mı kalacaksın?
* Benim cumhurbaşkanı adayım, elbette kendim!
* Prens-ip sahibi kızlar, beyaz atlı prenslerini asla bulamazlar!
* Hani Milli Eğitim Bakanlığı veliler için e-karne olayı başlatmıştı ya. Benim oğlan "Baba TİB e-karne uygulamasına erişim engeli koydu" dedi. Çocuğa inansam mı dostlar, inanmasam mı acaba?
* Seçimler bitti hemen zamlar başladı. Eeee 'sandık'tan sonra vatandaş olarak 'yandık'!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA