• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme bunu konuşuyor! ERKİN USMAN

Çeşme bunu konuşuyor!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.07.2014, 00:00
Çeşme'de "alkollü sürücü avı"na çıkan polisler özellikle Dalyan ve Alaçatı yollarında yoğun bir çalışma sergiliyor.
Araçaların yolları kesiliyor, sürücüler alkol kontrolünden geçiriliyor, bazen yüklü cezalar kesiliyor.
Tartışmalar çıkıyor.
Bütün bunlara karşın bu eğlence merkezlerindeki bazı içkili lokantalar ilginç bir tedbir sergiliyor.
Balık-rakı keyfinde alkolün dozunu kaçıran müşteriler evlerine özel araçlarla gönderiliyor.
Köşe başlarını tutup, sarhoş sürücü avına çıkan polisler de üslerine eli boş dönüyor.
***
Ve, bu olaylar zinciri içinde önceki gün Altın Yunus'a çıkan yolun girişinde ilginç bir olay yaşandı.
Alaçatı'daki "ava çıkan polisler" saatlerin 02.10'u gösterdiği bir sırada ünlü Kırtikoz Restoran'ın başaşçısı Hamdi Fidan'ın yolunu kestiler. Bisikleti ile evine gitmekte olan Hamdi Fidan'ı alkol kontrolünden geçirdiler.
Olayın bundan sonrasını, Çeşme'nin bu ünlü aşçısından dinleyelim:
"Eray Coşkun ve Hasan Aksoy isimli polislerin ölçümlerinde, 0.46 promil alkollü çıktım. Bisiklet sürüyordum, üzerimden çıkan oto ehliyetime el koydular. İtiraz edecek oldum. 757 lira ceza yazdılar. Bu arada belirteyim, herkesin bildiği gerçektir bu. Bisiklet sürücülerinde ehliyet aranmıyor."

siyasetten
Zeytine yönelik gizli amaç ne?...

25 dönümden küçük zeytinliklerde maden ve enerji yatırımlarına izin veren yasa tasarısına bir tepki de Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'dan geliyor.
Aslan, çoğunluğu Ege Bölgesi'nde olmak üzere Türkiye'de 500 bin ailenin geçim kaynağının zeytincilik olduğunu vurguluyor ve ekliyor:
" Bu konu doğrudan ve dolaylı olarak 10 milyon insanın geleceğini ilgilendiriyor. Mevcut yasa tasarısı örtülü bir amaç ve hedef ile hazırlanmıştır. Bu yasa zeytinliklerin ölüm fermanıdır."
***
" Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin ıslahı ve Yabanilerin Araştırılması Hakkında Kanun Değişikliği'ne Dair Kanun Tasarısı'nın dördüncü maddesi gizli ve örtülü bir amacı güdüyor" diyor ve bu gizli amacı şöyle açıklıyor:
"Bu gizli amaç, zeytinlikleri 'madenlere, enerji yatırımlarına, nükleer santrallere, konut ve AVM inşaat alanlarına açmak, bu alanları TOKİ'ye tahsis etmek' şeklindedir. Çünkü tasarıya göre 25 dönümden küçük zeytinlikler sıradan arazi kabul edilecek. Ülkemizde zeytinliklerin ortalama büyüklüğü 10 dönüm olduğuna göre, zeytinliklerin çok büyük bir bölümü sökülecek."

hayattan
Uygulamalı eğitimde yeni bir aşama!

İlginç bir not... Gediz Üniversitesi'ndeki uygulamalı eğitim sistemi Hukuk Fakültesi'nde de başarıyla hayata geçiriliyor. Öğrenciler ilk yıldan itibaren eğitimin önemli bölümünü adliyelerde alıyor, hakim, savcı ve avukatlarla görüşüyor. Her genç, 2 gerçek dosyayı da inceleyip karar veriyor, bu yargılamalar fakültenin duruşma salonunda canlandırılıyor.
Gediz Üniversitesi'nde eğitimin önemli bir kısmı uygulama sahasında yapılıyor, derslerde öğrenilenler pratik ediliyor. Bunun en güzel bir örneğine de Hukuk Fakültesi imza atıyor. Öğrenciler 4 yıllık eğitimlerinin daha ilk günlerinde adliye saraylarıyla tanışıyor. Düzenli olarak duruşmalara giriliyor, hakim, savcı ve avukatlarla görüşülüyor. Ayrıca avukatlık büroları ile cezaevleri de sık sık ziyaret ediliyor. Yargılamadan infaza adalet sisteminin nasıl işlendiği yerinde görülüyor, buradaki izlenimler rapor edilerek derslerde tartışılıyor.

küpe
Davul sesinden tilkiler korkar, fakat akıllı kişi onu öyle döver ki, deme gitsin.
Mevlana

fıkra
Değiş-tokuş

İkinci Dünya Savaşı sırasında Londra'da oturmaya mecbur bir kadın İskoçya'daki annesine şöyle bir mektup yazmıştı:
"Sevgili anneciğim, Londra hemen her gün Alman uçakları tarafından bombalanıyor. Bu bombardımanlar çok korkunç ve tahammülsüz oluyor. Kendimden çok çocuklar için korkuyorum. Uçak hücumları geçinceye kadar çocukları sana gönderiyorum."
Bir hafta sonra İskoçya'daki anneanneden Londra'daki anneye bir telgraf geldi:
"Uçakları sen bize gönder. Çocukları sana gönderiyorum."

laflama

* İndim yarin bahçesine AVM yapılmış!
* Karlı kayın ormanında, yolumu kaybettim ben be bacım!
* Yarim AVM'leri mesken mi tuttun? Harca, harca nereye kadar?
Yetişemiyorum üleeeen!
* Bu dünyada ARI gibi çalışan, Bazen bir SOYTARI kadar olamıyor!
* Beraber ıslandık yağan yağmurda....Romantizm ayağına yağmurda şemsiyesiz dolaşıp durduk. Şifayı kaptım senin yüzünden kadın!
* Kızımızı ne doktorlar, ne mühendisler, ne hakimler istedi... Hepsi; 7 gün içinde iade etti. Elimizde kaldı abüüüüü!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA