• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Plajda kütüphane! ERKİN USMAN

Plajda kütüphane!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.08.2014, 00:00
Güzelçamlı; kumsalıyla, akvaryum benzeri deniziyle, sık çam ormanlarıyla yeşilin ve mavinin yıl boyu oynaştığı muhteşem bir yaz adresi..
İpince kumu, uzun kumsalı, taşsız-kestanesiz ve yosunsuz berrak deniziyle ideal bir tatil beldesi..
Demokrasi Meydanı, gün boyu gölge altında.. Çınarlardan güneşe geçit yok.
***
Gün boyu masalar dolu dolu.. Yer bulmak bir sorun... Öğreniyoruz ki Almancılarımız da azımsanmayacak kadar çok burada.. Güneş, kum, esinti, tertemiz hava ve akvaryum benzeri deniz onları etkilemiş olmalı ki Güzelçamlı'yı kendilerine ikinci yurt edinmişler.
Karacasu Pidecisi'ndeki pide ve lahmacunun lezzetine doyamadık. Sabahattin Bey, ailece çalışıyor ve sadece Güzelçamlılılara değil, Davutlara da hizmet veriyor.
* * *
Leftere'deki sulu ev yemekleri ona keza... Selanik göçmeni ailenin işlettiği Leftere, öğreniyoruz ki Selanik'te bir mahallenin adı..
Güzelçamlı sahilindeki evlerde sanki ablanız, abiniz, amcaoğlunuz, teyzeniz oturuyor. Bakkalla iç içe, sokakla iç içe olan evlerdeki hayata, balkondaki muhabbetlere yakından tanık oluyorsunuz.
Adeta bir aile tablosu ..
Akşamları sahil boyu cıvıl cıvıl.. Türküler, şarkılar, halaylar...
* * *
Güzelçamlılı, köyün ortasında 2003 yılında BİLGİ EVİ adıyla bir kütüphane açmış. Bakımlı, şık bir binada.. Bir kişi ya da aile değil de tüm Güzelçamlılı ortak olmuş bu imeceye..
Kütüphane kimin mi?
Güzelçamlı Bilgi Evi Kütüphanesi Yaşatma Derneği'nin... Yani , tüm Güzelçamlı'nın...
Güzelçamlılı okuyor, okutuyor kısaca..
Hep kendilerini de düşünüyor değiller.. Dernek kurucularından, emekli öğretmen Hüseyin Şener ve arkadaşları, sahilde işlettikleri Venüs Cafe'de de bir plaj kitaplığı kurmuşlar.. Hem de aranan-okunan kitaplarla..
"Plaja gelenler yansınlar, yüzsünler, eğlensinler.. Ama okusunlar da! Öyle arzu ediyoruz!" diyor, Mustafa Hoca..
Özetle... Güzel zamanlar yaşayacağınız bir tatil beldesi Güzelçamlı..

hayattan
Nur içinde yat Nurcan hoca

Yaz mevsimi yine canımız kadar sevdiklerimizin ebediyete göçüşleriyle maalesef sürüp gidiyor. Karşıyaka'nın kızı, Attila İlhan'ın kardeşi Çolpan İlhan'a yandık, ardından Timur Çınar'ın erken vedasıyla sarsıldık ve nihayet Nurcan hoca (Prof. Dr. Nurcan Özdamar) aramızdan ayrıldı. Nurcan hoca gerçekten kendini tıbba adamış, Hipokrat Yemini'ne verdiği hizmetlerle sadakat eklemişti. Sayısız öğrenci yetiştirdi, sayısız can kurtardı. Hele hiç unutmam, 8.5 saat süren bir beyin ameliyatı sonrası kan ter içinde kalmış, ameliyatı başarıyla sonuçlandırmış, orada yığılıvermişti. Can kurtarmaya öylesine kendini vermiş bir vefakar... Kader onu bir beyin tümörüyle bu fani dünyadan göçürdü. Ama bu toplumda kadirşinaslık sürecekse, Nurcan hocayı hiç unutmayacağız.

kentten
Temizlik harekatı

Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri engelli ve yaşlıların evlerine giderek, baştan aşağı temizlik yapıyor. Müdürlüğe bağlı ekipler, yaşlı vatandaşlar ile fiziksel koşulları nedeniyle temizlik yapamayan engellilerin talepleri doğrultusunda temizlik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Son günlerde hızlanan çalışmalar kapsamında ekipler, dilekçe ile başvuruda bulunan vatandaşların evlerini temizledi. Ev temizliğinin engelli ve yaşlılar için çok önemli olduğunu vurgulayan 75 yaşındaki Suna Çelenk, "Bayraklı Belediyesi'nin böyle bir hizmet vermesinden çok memnunum" diyor.

küpe

İnsanın eninde sonunda alışamayacağı bir düşünce yoktur.
Albert Camus

fıkra
İnek

Temel'in ineği hastalanmış, komşusu Cemal'e gitmişti.
"Ula ineğun hastalandığında ne vermiştun?"
"Tuz ruhi..."
"Eyi..."
Temel ertesi gün koşa koşa geri dönmüş...
"Ula ineğum oldi..."
"O zaman benimçi de olmişti."

laflama

* Birileri bizi birbirimize kırdıracaklarına, birbirimizi gülmekten kırdırsak ya!
* Bu dünyada herkesin derdi farklı be kardeşim. Kimi GÜCE tapar, kimi de ÜÇ'E!
* Yunus Emre bugünleri görseydi şöyle derdi belki. Mal da yalan mülk de yalan... Var biraz da sen bilgisayarın başında oyalan!
* Maden ocağında tedbirsizlikten, ihmalden canların ölmesi bize özgüdür... Yani MADE-İN TURKEY!
* Cemal Safi, "Ben de bir zamanlar sevildim amma" demiş ya... Gerisini getireyim. Yediğim kazıklar sayesinde sevmeye-sevilmeye tövbe ettim be usta...
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA