• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme terk edilmiş  köpeklere kaldı ERKİN USMAN

Çeşme terk edilmiş köpeklere kaldı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.09.2014, 00:00
Belediye başkanları ve turizmin öncüsü Veysi Öncel istediği kadar, "Çeşme'yi yaz-kış yaşanır hale getireceğiz. Sezon 2 ayla sınırlı kalmayacak" dese de, maalesef ilçenin makus talihi değişmiyor.
Eylül'ün ortasına geldik, yazlıkçılar İzmir'e ya da başka kentlere döndüler, o cıvıl cıvıllığın yerini derin bir sessizlik aldı. Alaçatı'da hayat var ama Çeşme, özellikle Ilıca boşaldı. Mazeretler hazır: "Okullar açıldı n'apalım..."
Yazın konar-göçerleri döndüler de meydanlar köpeklere kaldı. Yazın neredeyse pirzolaya yüz vermeyecek durumda beslenen hayvanlar güya hayvanseverlerin adamsendeciliğiyle yine bir dilim ekmeğe birbirlerini çiğner, kavga eder hale geldiler. Açlık tabii ki kol geziyor.
Bırakacaksanız ne alıyorsunuz?
Her şeyin küçüğü güzel köpeğin de öyle... Yazlıkçılar küçükten alıp besleyip büyüttükleri hayvanlara sezonluk bakıyor, dönerken bırakıp gidiyor. Neymiş; belediye baksınmış.
Belediye, barınaklarla işi çözmeye çalışıyor da nereye kadar? N'olur bu hayvanlara acıyın, evinizde, ya da bahçenizde tutmayı düşünmüyorsanız hiç yazlıklarda köpekleri beslemeye kalkmayın. Madalyonun bir de kötü yanı var şimdi... Sayıları 10'u geçen köpek sürüleri, şimdiki hazan günlerinde ve kışın kalanları tehdit ediyor, aç kaldıkları için saldırıyorlar. Dişlendiğiniz zaman ne hayvan sevgisi kalıyor insanda ne de merhamet. Buna bir çare bulunmalı, Çeşme'de başıboş kalan köpekler toplanmalı.

Bodrum
Ölen kardeşinin adını gazete ile yaşatacak!

Şofben zehirlenmesinden genç yaşta hayatını kaybeden Bodrum'un sevilen gazetecilerinden Fatih Urfalı'nın (39) adını ağabeyi Faruk Urfalı, ilk sayısını çıkarttığı "Bodrum Fatihi" gazetesi ile yaşatmaya devam edecek. Çukurova Üniversitesi İnşaat Teknikerliği bölümünden mezun olduktan sonra Bodrum Mumcular barajında saha şefi olarak iş hayatına başlayan Fatih Urfalı, inşaatın bitiminden sonra çok sevdiği Bodrum'da yaşamını sürdürmeye başlamıştı.
***
Bodrum'da tanıştığı bir gazetecinin önerisiyle kendini medya sektörü içinde bulan Fatih Urfalı, ulusal kanallara yaşadığı dünya kentinden haberler göndererek kendini kısa sürede çok sevdirdi. Ancak daha hayatının baharında şofben gazı zehirlenmesiyle genç yaşta hayatını kaybederek gerek basın camiasını ve gerekse Bodrum halkını yasa boğdu. MNG Holding'in Cezayir'deki Cheliff Barajı'ndaki mühendislik görevini bırakan Faruk Urfalı, kardeşi Fatih Urfalı'nın işinin başına geçerek onun çok sevdiği gazetecilik mesleğini devam ettirmeye başladı.
***
Yöre halkının "Bodrum Fatihi" lakabını taktığı kardeşinin adına o isimde 15 günde bir yayınlanacak gazete çıkarmaya başladı. Ücretsiz olarak dağıtılan Bodrum Fatihi gazetesini uzun yıllar yaşatmak için mücadele vereceğini söyleyen Faruk Urfalı, "Kardeşimin Bodrum yarımadasında çok sevildiğini gazeteye gösterilen ilan desteği ile bir kez daha anladım. Amacım para kazanmak değil. Bodrum sevdalısı kardeşim Fatih Urfalı'nın adını yaşatmak" dedi.

küpe
Erkek elinde kazma da, kılıç kadar asilleşebilir.
İbsen

laflama
* Karımla ayrı dizilerin insanıyız ama, kumanda onda... O derse o oluyor!
* Vefa İstanbul'da bir semt adı imiş derler ya. Peki vefat Karacaahmet Mezarlığı'nda nihayet bulan bir vakıa değil midir?
* Artık kimse kimseyi, bozuk para gibi harcamak istemiyor. Limiti çok bir kredi kartı gibi harcamak istiyor!
* O şarkının aslı "Şimdi okullu olduk/ Kredi kartı limitlerini doldurduk/ Ben kendi adıma sevinçliyim / Ama Peder Bey düşünceli / Yaşasın okulumuz" olmalı değil mi?
* Nikahına beni de çağıııır sevgilim. Düğün arabasının önünü kesme ayağına, damadı aradan çıkartırım!..
* Kendinizi BİÇARE hissediyorsanız, BİR ÇARE vardır mutlaka!
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA