• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kutuplaşma ve bedeli! ERKİN USMAN

Kutuplaşma ve bedeli!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2014, 00:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "parti içi darbe" gibi birşey yaptı ve üst yönetimde İzmir'den kimseye yer vermedi.
İzmirlilerin yer bulamadığı bu (A) takımı, CHP'yi genel seçimlere taşıyacaktı.
Ne var ki, Kurultay'da Parti Meclisine giren İzmir milletvekilleri MKY'da yer bulamadı.
Cuk oturacak bir tabir ile söylemek gerekirse, "iyot gibi" açıkta kaldılar.
CHP kulisleri ile sarmaş dolaş bir siyasetçinin ifadesine göre, Kılıçdaroğlu İzmir'de bir denge gözetti ve örgüt içinde kutuplaşma yaratan Aytun Çıray, Alaattin Yüksel ve M. Ali Susam'ı kadro dışı bıraktı.
***
Geçtiğimiz ay başında, meslek kuruluşları, işçi sendikaları ile diğer sivil toplum örgütlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevinden alınan Aytun Çıray'ın yerine Yakup Akkaya getirildi.
Genel Merkezi kapı komşusu yapan bir başka İzmir'linin görüşüne göre, bu üç milletvekilinin yarattığı kutuplaşma bu akıbeti hazırladı.
Kulislerin Efendisi'nin yorumuna göre; CHP İzmir'deki Salihli Cuntası'nda "ahde vefasızlık" tartışılıyor. Bu tartışmanın temelinde de, Hakkı Ülkü'ye takınılan tavır var.
Kulislerin Efendisi:
"Hakkı Ülkü ellerinden tutup partiye getirdiği arkadaşlarının komplosuna kurban gitti", diyor ve ekliyor:
"Bu eski ve safkan CHP'liye yuvaya dön çağrısı şart oldu."

hayattan
Türk Eğitim Vakfı bursları başlıyor

Kuruluşundan bu yana geçen 47 yılda yurtiçinde yaklaşık 210 bin gence burs imkanı sağlayan TEV, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında da başarılı öğrencilere destek olmaya devam ediyor. 2013-2014 öğretim yılında 8500 öğrenciye burs sağlayan Türkiye'nin en köklü vakıflarından TEV, 2014-2015 öğretim yılında da öğrencilerin eğitimine katkıda bulunacak.
TEV, 2014- 2015 öğretim yılında, yurt içinde maddi desteğe ihtiyacı olan meslek lisesi öğrencilerine aylık 150 TL, üniversite öğrencilerine aylık 400 TL, yüksek lisans öğrencilerine 700 TL ve doktora öğrencilerine 1.000 TL burs verecek. Türkiye'nin geleceğine yön verecek başarılı gençlere verilecek TEV Üstün Başarı Bursu ile de öğrencilere aylık 1000 TL destek sağlanacak.
***
TEV Üstün Başarı Bursu'na üniversite hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrenciler ile ikinci sınıfa geçen öğrencilerin de başvuruları kabul edilecek.
Türk Eğitim Vakfı, İzmir-Balçova ve Trabzon'da, eğitimini sürdürmek için ekonomik katkıya ihtiyaç duyan kız öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını çağdaş, güvenli ve konforlu bir şekilde karşılamak amacıyla hizmete açılan öğrenci yurtları için de burs sağlıyor. TEV Kız öğrenci yurtlarına başvurmak isteyen öğrencilerin 20 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında www.tev.org.tr web sayfasından form doldurarak istenilen evrakları ilgili yurt müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor.

geçmişten

Kral ve bakan

14. Louis çağında, senato üyesi olan bir şair ünlü bakanlardan Colbert'e bir hicviye yazarak hakaret etti. Yakınları bunu bildirdiklerinde Bakan sordu:
"Kral, bana yazılan bu hicviyeden üzüldü mü?"
"Hayır..." dediler.
"Pekala... O halde ben de üzülmedim."

küpe
Tavşanı en öndeki köpek yakalar.
İbsen

laflama
* Eğer kaçanın kovalandığı tezi doğru olsaydı, bu milletin atletizmde çok daha iyi yerlerde olması gerekirdi değil mi?
* Her yasağı çiğnemekte üstümüze yok. Eeee kaçın kuralsız'ız!
* Ayağında kundura, elinde Milan Kundera. Yar gelir caka sata sata!
* Bak buraya yazıyorum abilerim-ablalarım. Kadına şiddete hayır diyenler, kadın dırdırına da aynı içtenlikle hayır deselerdi, zaten kadına şiddet falan olmazdı!
* Sudan ucuz deyimi artık tarihe karışsın. Küçük bir pet şişe su bile olmuş 1 TL!
* Bıyık altından gülecek gülmesine ama köse be garibim!...
İbrahim Ormancı'dan



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA