• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aliağa’da KOBİ’ler için cansuyu yolda ERKİN USMAN

Aliağa'da KOBİ'ler için cansuyu yolda

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.09.2014, 00:00
Atıl Akkan, İzmir'in hızlı işadamlarından biri.
O önce gazeteciydi. Ege Ekspres'li yıllarda Ankara temsilciliği yaptı. Bunu, Adalet Partisi Gençlik Kollarındaki siyasetçiliği izledi.
Politika yüklü bir aileden geliyordu. Babası Şükrü Akkan, Demirel'in sağ koluydu ve yıllarca İzmir milletvekilliği yaptı.
Atıl Akkan, şimdi Türkiye'nin önemli sanayi kurumlarından biri olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesinin Kurucu Genel Başkanı.
* * *
Akkan'a Aliağa'daki son durumu sorduk.
Cevabı şöyle:
"Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin projelerini tamamladık ve inşaatına başlıyoruz. Projelerimizin detaylarını daha açıklamadık ama yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştık. Şunu katiyetle söyleyebilirim ki, bu projemiz KOBİ'ler için cansuyu olacak."
Akkan'ın verdiği bilgilere göre, KOBİ'ler için kurulacak sanayi sitesi için 500 bin metrekarelik alan ayrıldı.
Akkan: "Bu alanın içinde 144 dükkanın yanısıra banka, restoran, kafeterya kurulacak" diyor ve ekliyor: "Bunlar yatırımcılar için altın değerinde birer yatırım olacak."

hayattan
M. Ali Bölükoğlu hocayı kaybettik

"Ege Üniversitesini kuran ve üniversitenin ilk hocaları olanlar, Osmanlı'dan Cumhuriyete geçiş dönemini ve çöküşten kurtuluşa giden kazanımları yaşayan ve o dönemin sorumluluğunu yüreklerinde hisseden kişiler olmuştur. Hocamız Prof. Dr. Mehmet Ali Bölükoğlu da bu kuşaktan birisidir. Bunu belirtmemizin en önemli sebebi, bu kuşak insanları kendinden sonra geleceklere bir şeyler vermek ve ülkemizi daha ileriye götürmek için kendilerini sorumlu görmüşlerdir."
* * *
Ege Üniversitesi'nin başarılı öğretim üyelerinden Dr. Eren Akçiçek devam ediyor:
"Mehmet Ali Hoca, iyi bir klinik hekimi, iyi bir teknisyen ve iyi bir eğiticidir. Yukarıda belirttiğimiz sebeplerden dolayı bu ülkenin insanına karşı kendini sorumlu hissetmiş, eğitim, kültür, ekonomik ve sosyal farklılıkları olan hastalarını aynı eşitlikte ve sıcaklıkla kucaklamış, onların hastalıklarını teşhis ve tedavi etmiş, dertlerine derman olmuştur. Öğrenci ve asistanlarına karşı da daima verici olmuş, iç hastalıklarının püf noktalarını teşhise gidilecek yolları, yaşadığı kendi tecrübelerini de aktararak onlara iyi bir hekim ve iyi bir klinik hekimi olmanın yollarını göstermiştir.
Öğrencisi olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğum, Prof. Dr. Mehmet Ali Bölükoğlu ve her zaman saygıyla andığım diğer hocalarım sayesinde onlardan feyiz almış olan öğrencileri ülkemizde verimli ve başarılı hekimler olmuşlardır. Bu armağan kitabı ile Mehmet Ali Hocamıza bir nebze minnet ve teşekkür borcumuzu ödeyebilirsek ne mutlu bize."
***
Önceki gün kaybettiğimiz Prof. Dr. M. Ali Bölükoğlu, 19 Kasım 1920'de Manisa'nın Soma ilçesinin Yağcıllı köyünde doğdu. Yunan işgalinin yaşandığı yıllardı.
İşte o çetrefilli dünyada küllerinden bir doğuştu bu....
Ve, doğduğu günden bu yana kendine yeni bir dünya kuran ve yükselmek içip "tıp" ilmini seçen bu büyük adam önceki gün aramızdan ayrıldı.
M. Ali Bölükoğlu Hoca'yı yarın Alsancak Hocazade'de kılınacak öğle namazından sonra Soma'da toprağa vereceğiz.
Nurlar içinde yatsın.

küpe

Kadın ne kadar hoşa giderse, o kadar vefalı olur.
Tolstoy

günün fıkrası

Nazik insan

Tren kompartımanında kadın tek başınaydı. İlk istasyonda bir erkek bindi. Adam, içeriye girer girmez soyunmaya başladı. Ceketini, pantolonunu, ayakkabılarını çıkardı. Sonra iç çamaşırlarını... Çırıl çıplak kaldıktan sonra çantasını açtı. Sigara paketi ile çakmağını çıkardı. Sigarayı ağzına götürdü. Tam çakmağı açacakken, birden sigarayı ağzından çekti ve kadına döndü ve sordu:
"Şeyyy! Affedersiniz, sigara dumanı size rahatsız eder mi, acaba?"
Mestan Şakrak'tan



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA