• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Petrolün adım başı fışkırsın Başkan! ERKİN USMAN

Petrolün adım başı fışkırsın Başkan!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2014, 00:00
Göztepelilerin duası böyle başlıyor.
Genel Energy, Fas'ta petrolü bulan ilk şirket.
Ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de bu şirketin başında...
Bir teknik bilgi...
Genel Energy, Fas karasularında, İspanya'ya ait Kanarya Adaları'na 200 kilometre mesafedeki Sidi Moussa 1 bölgesinde petrole rastladı. Denizin 3 kilometre altında bulunan petrolün büyük bir damar olup olmadığı yapılacak testler sonucu 10 gün içinde belli olacak.
Konuyla ilgili konuştuğum Genel Energy'nin ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, Fas açıklarında ciddi petrol belirtisi gördüklerini söyledi ve konuyu şöyle özetledi:
"Şu aşamada 'Fas'ta petrol bulundu' diyemeyiz. Ancak ciddi petrol belirtileri göründü. Petrolün gözükmesi ciddi bir yatak olduğu anlamına gelmiyor maalesef. Bazı durumlarda petrol gözükmesine rağmen küçük bir yataktır veya kalitesi uygun değildir. Çıkarmaya değecek kalitede ve büyüklükte olması lazım."
***
Ve şimdi sizlere Göztepe'nin her yerinde dillerden düşmeyen slogan. Hatta buna bir nevi dua da diyebilirsiniz.
İşte o dua gibi slogan:
"Göztepe böyledir. Sen ona karşılıksız ne verirsen, o sana iki katını verir. Her aramada, her adımında petrol fışkırsın Büyük Başkan!"

sanat

Urla'daki bu sergi kaçmaz!

Şerife Türker'in Nev-i Renk Resim Sergisi Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılışını Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın yaptığı sergiye, Urlalı sanatseverlerin yanı sıra Konya Hasanşeyhliler Dernek Başkanı Ali Devebacak, dernek medya sorumlusu Bayram Çan ile diğer dernek üyeleri ve Türker'in sanatçı dostları katılım gösterdiler.
Sanata olan aşkını evde resim yaparak gösteren ve sonrasında "Öğrenmenin yaşı ve sonu yoktur" sloganıyla Konak Halk Eğitim Merkezi'nde üç yıl resim dersleri alan Şerife Türker davet aldığı birçok resim sergine konuk olmuş, sanatçı dostları ile birlikte "Kadına Şiddete Hayır Diyoruz, Renklerime Dokunma-Fırçamı Kirletme, Karabağlar Görsel Sanatlar Şöleni" gibi birçok sosyal etkinlikte yer almıştı.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: "Sanatçı, girişimci, sivil toplumcu ve siyasetçi hanımlara kapım her zaman açıktır. Onları takdirle ve şükranla karşılıyor, yürekten destekliyorum. Hanım bir belediye başkanı olarak, bu konuda kendi kişiliğim içinde geliştirdiğim bir sorumluğum da var."

bir fantezi
İncil'de böyle yazıyor...

Adamın biri New York'ta bir otele inmiş. Aksam üzeri otelin barına gidip garson kızların yakalarında yazılı olan isimlerine şöyle bir göz attıktan sonra Nancy adlı garsonu çağırmış ve "Bu akşam benim ile olur musun?" diye sormuş.
Nancy "Bilmem ki.." diye kırıtırken adam:
"Merak etme kızım, çekinecek bir şey yok.. Bu İncil'de de yazılı" demiş.
Nancy biraz şaşkın bir eda ile "Peki" demiş.
Akşam lokantada buluşup yemiş içmişler.
Yemek bitince adam Nancy'i odasına davet etmiş.
Nancy "Hayır gelemem" diye cevap verince de adam:
"Merak etme Nancy, çekinecek bir şey yok... Bu İncil'de de yazılı" demiş.
Nancy yine şaşkın şaşkın "Peki" demiş.
Adamın odasına çıkmışlar, birkaç kadeh içip biraz müzik dinlemişler.
Sonra adam Nancy ile sevişmek istemiş.
Nancy, "Hayır, katiyen olmaz.." diye itiraz edince adam yine: "Merak etme kızım, çekinecek bir şey yok. Bu İncil'de de yazılı" demiş.
Nancy, "Hani? İncil'in neresinde yazılı? Göster bakalım" deyince, adam baş ucundaki otel İncili'ni almış. Nancy'e kapağın içini göstermiş.
Orada bir kalem ile yazılmış şu cümle varmış: "Bardaki garson kız Nancy, muhteşem sevişiyor!"

küpe
Hiç kimseye, harbe gitmesini veya evlenmesini tavsiye etme.
İspanyol atasözü

günün fıkrası
Tarife

İskoçyalının biri doktora muayene olmaya gitmişti.
Doktorun kapısında şöyle yazıyordu:
"Birinci vizite 50, ikinci vizite 25 lira..."
İskoçyalı kapıyı açıp içeri daldı:
"Merhaba doktor bey! Gene ben geldim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA