• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İki ada ve iki imam ERKİN USMAN

İki ada ve iki imam

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2014, 00:00
Türkiye'ye yakın Yunan adalarına giden Türk turist sayısında adeta patlama yaşanmasının olumlu etkileri her geçen gün daha da artıyor. Son olarak ikisi Müslüman, birisi Ortodoks Hıristiyan din adamı yaşanan bu olumlu havayla ilgili konuştular. Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasında günde beş vakit ibadete açık olan iki caminin imamı ile İstanköy ve İncirli (Nisyros) adaları Metropoliti Nathanail Diakopanayioti dostluk mesajları verdiler.
Germe (Platani) Köyü'ndeki Gazi Hasan Paşa Camii'nin 22 yıllık imamı Şükrü Şerif Damatoğlu (49), şu anda Yunan Devleti'nin tanıdığı, resmi olarak atadığı adadaki imamın kendisi olduğunu, buradaki din kardeşlerimize ellerinden gelen en iyi, en güzel hizmeti vermeye çalıştıklarını söylüyor. Damatoğlu, "Ben aslen Trakyalıyım, Gümülcine (Komotini) kökenli. Adada resmi kayıtlara göre bin 470 civarında Müslümanımız var. Onların özellikle dini konularda dertlerine ilaç olmaya çalışıyoruz. Dünyevi konularda da elimizden geleni yapıyor, din kardeşlerimizin Yunan resmi makamlarında olan problemlerinin çözümüne yardımcı oluyoruz" diyor.
* * *
Kendisinin de Şükrü Şerif Damatoğlu gibi aslen Gümülcineli olduğunu ve 1.5 yıl önce göreve başladığını belirten Defterdar İbrahim Paşa Camii İmamı İbrahim İbram (42), adanın yerlisi Müslümanların dışında, Pakistanlılar başta olmak üzere, Bangladeşli ve diğer Arap ülkelerinden gelen yabancı uyruklu işçilerin olduğunu, bunlarla birlikte adada yaklaşık 2 bin 500 Müslüman'ın yaşadığını belirterek şöyle konuşuyor:
"Defterdar İbrahim Paşa Camii yaklaşık 300 yıllık bir Osmanlı eseri. Şehirde daha birçok Osmanlı eseri varmış fakat zaman içerisinde tahrip olmuş bir çoğu. Şu an şehirde ayakta olan üç büyük cami var. Beş vakit ibatede açık iki camimizin haricindeki Lonca Camii tadilat nedeniyle kapalı. Çatısı yapıldı, zemini ahşap olduğu için değişmesi gerekiyor. Şu an tehlike arz ettiği için içeriye insanlar alınmıyor. Tadilat bitince açılacak deniyor, bekliyoruz. Şehir merkezindeki bu camiye her namaz vaktinde gelen cemaat var. Gündüzleri insanlar işte olduğu için, akşam ve yatsı vakitleri daha fazla gelen oluyor."

küpe

Evlenmeden önce, gözlerini dört açmayanlar, evlendikten sonra gözlerini kapamaya mecbur kalır.
Emile Zola

laflama

* Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini. Zararı yok ben dün akşam ne yediğimi bile unuttum kadın!
* Bana sarı diyen dilber. Ben efendiliğimi bozup sana karı demeyeceğim.
* Şimdi okullu olduk. Ertesi günü okulu kırdık!
* Hala çocuklarımızın saçlarında BİT varsa, bunda bir BİT YENİĞİ yok mu usta?
* Kendini akıllı sanıyor. Ya çamura yatıyor ya da salağa!
* Hariçten gazel okuyacağına, yetenek yarışmasında gazel okusana!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA