• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Köyde kitap bayramı ERKİN USMAN

Köyde kitap bayramı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2015, 00:00
Aylar önce Recai Şeyhoğlu Şebnem Bursalı'ya dedi ki: "İzmir'de Orhan Kemal Kütüphanesi açılsın istiyoruz. Kamuoyu yaratma adına bize yardımcı olur musunuz?"
Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, Edebiyatçılar Derneği, Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi, İzmir-İzmir Kent Kültürü Ve Sanat Dergisi, Rasime Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri'nin sözcüsü olarak Şeyhoğlu, Şebnem Bursalı'dan da 'evet' yanıtını alınca kendisiyle yapılan röportajın bir nüshası ile birlikte İzmir Büyükşehir, Konak, Karabağlar, Karşıyaka ve Bayraklı Belediyelerine çıktı ve Orhan Kemal adına kütüphane istedi.
* * *
Çabaları sonuç vermeyince Aliağa topraklarına yöneldi. Kadim dostu CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz'dan yardım istedi. Çünkü o da bir Orhan Kemal okuruydu ve seve seve Orhan Kemal adına bir girişimde bulunabilirdi. Ne var ki burada da düğüm çözülemedi.
Şeyhoğlu; "O zaman biz de zincir olarak açacağımız 35. kütüphanemizin adını Orhan Kemal yaparız" dedi ve meclis üyesi Aydın Derinova aracılığıyla Ayvalık Belediye Başkanına çıktı. "Doğumunun 100. yılında Orhan Kemal'e bu ad ile anılacak bir kütüphane konusunda köylerinizin birinde bize yer tahsisinde bulunur musunuz?" dedi.
Bağyüzü Köyü (mahallesi) Orhan Kemal Kütüphanesi, işte böyle doğdu.
***
Doğumunun 100. yılına yetiştirilemedi ise de yeni yılın ilk günlerinde Orhan Kemal Kütüphanesi 22 Ocak'ta Ayvalıklılarla okurlarına açıldı.
Belediye Başkanı Rahmi Gencer, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk özdemir, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel, Ayvalık Sanat Derneği Başkanı H. Sadi Mastar ve arkadaşları, Bülent Çevik, Ayşegül Tekten, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Meclis Üyeleri Aydın Derinova, Nusret Kantarcı, Yalçın TaŞ, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, CHP Milletvekili aday adayları Asım Sürer, Filiz Karayelli, Hürses Gazetesi Sahibi Oya Uğral, çevre köy muhtarları, Bergama'dan katılan Revaddin Yıldız, Hızır Yıldırım, İzmir'den Yılmaz İstanbullu ve Ali Şiri Şeyhoğlu, Suat Kaçak(Şeytanın Kahvesi) ve Bağyüzü'nün öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı görkemli açılışı, Belediye Başkanının isteği ile öğrenciler yaptı. Yani kurdeleyi minik öğrenciler kesti. Bu da bir Ayvalık centilmenliğiydi.
* * *
Programı, Başkan Yardımcısı Gökay Bacan yönetti. Açılış konuşmasını yapan Başkan ve Kaymakam Orhan Kemal'in yaşamına ve yazarlığının büyüklüğüne değinirken kitabın ve okumanın da önemine dikkat çektiler.
En çok kitap okuyan öğrencilere bir bilgisayar vereceğini söyleyen Başkan, Recai Şeyhoğlu'nun da bir kol saati hediye edeceğini vurguladı.
2000'in üstünde kitap ve derginin bulunduğu kütüphane, köy muhtarlığınca halı ile döşendi.
Orhan Kemal'e ait özel bir köşenin bulunduğu kütüphanede Dünya ve Türk klasikleri, araştırma-inceleme kitapları, öykü şiir, romanların yanı sıra çocuk kitapları ve felsefe kitaplarıyla sözlüklerle bilim-sanat ve edebiyat dergileri bulunuyor. Özetle... 22 Ocak'ta Bağyüzü'nde 'kitabın bayramı' yaşandı.

hayattan
Tarım medyasının yeni yöneticileri

Türkiye'de tarım ve gıda medyasının etkinliğini artırmak ve bu alanda temsil gücü yaratmak amacıyla 2012 yılında Ankara'da kurulan Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) olağanüstü genel kurul ile yeni yöneticilerini belirledi. Buna göre oluşan yeni yönetim kurulunun
üyeleri şöyle:
İsmail Uğural, Asiye Yıldırım, Mehmet Efe, Hatice Ünal, Umut Özdil.

küpe
Dahiler, çağlarını aydınlatmak için yanmaya mahkum göktaşlarıdır.
Napoleon

günün fıkrası
Çapkının telaşı

Çapkın erkek çok telaşlıydı. Arkadaşı sebebini sorduğunda, heyecanla anlattı.
"Bir mektup aldım. Şayet karısı ile ilişkimi kesmezsem beni öldüreceğini yazıyor adam."
"Kadını bir daha aramazsın, olur biter."
Çapkın başını salladı:
"İyi ama, ben hangisi olduğunu ne bileyim. Adam mektuba adını yazmamış ki..."

laflama

* Ne eski Türkiye istiyorum. Ne de yeni Türkiye. Ben sadece kafamı dinleyebileceğim bir ülke istiyorum. Zorunuza mı gitti?
* Seni kurda, kuşa yem etmem. Benim gibi çakallar dururken hani!
* Hanımdaki bellek kaç GB? Bir unut be kadın, bir unut!
* Dost başa bakar, düşman başa kakar!
* Af buyurun, bir içim suyun geride bıraktığı idrar vardır yani!
* Oğlum ben sana vezir parmağı tatlısı yapamazsın demedim. Adam olamazsın dedim ha ha ha!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA