• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Antalya’yı niçin kıskanmıyoruz ERKİN USMAN

Antalya'yı niçin kıskanmıyoruz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.02.2015, 00:00
Yıllardır yaza yaza neredeyse kalemimiz kırıldı. Ege'de harika bir kış mevsimi yaşıyoruz. 15-20 gün soğuk, kalanı tam bir sonbahar havası. İzmir'de, Çeşme'de, Alaçatı'da, Karaburun'da, Kuşadası'nda, Bodrum'da, Marmaris'te, Özdere'de ve diğer il ve ilçelerde otel ve moteller kış uykusuna yatarken Antalya, kış spor turizmiyle neredeyse yaz aylarındaki parayla malı götürüyor. ÇEŞTOB benzeri il ve ilçelerdeki turizm elçilerimiz yıllardır süren bu büyük vurdumduymazlığı önlemek için ne yapıyor ki? Dilimizde tüy bitti, "Turizm tesislerinin yanına futbol sahası yapın, yaz-kış doluluk oranı yakalayın" diyerekten. Altınyunus'a iki saha yapılacağı söylendi, yıllar geçti, hala bekleniyor.

Antalya 1 milyardan fazla gelir sağlıyor

Antalya, liglere verilen arada Brezilya'dan Çin'e kadar 80 farklı ülkeden ve Türkiye Süper Ligi ile PTT 1. Lig'den yüzlerce futbol takımının devre arası kamp merkezi oldu. Belek, takımların bir numaralı tercihi olurken, golf turizmiyle de başlı başına bir marka haline geldi. Futbbolun yanı sıra 10 tesis ve birbirinden farklı 14 sahasıyla golf sporu aşıklarının da vazgeçemeyeceği bir yer haline geldi. Bölge zengin konuklardan önemli bir döviz girdisi de sağlıyor. Bölge 16 tesise sahip olduğu 52 sahasıyla Aralık ayının son haftasından başlayarak Şubat ayının sonuna kadar müthiş bir hareketlilik yaşıyor, yaz aylarını aratmayacak bir potansiyele ulaşıyor. Antalya'nın kış spor turizminden elde ettiği para 1 milyar liranın üzerinde hesaplanıyor. Uyanın Egeliler, uyanın artık derin uykudan.

Tepecik Orkestrası'ndan: İlle de Mozart olsun

İzmir'in Tepecik Semti'nde yaşayan ve karşılaştıkları ayrımcılığa müzikle isyan ederek, yaşam tarzları, müzik ve kültürlerini küçümseyenlere karşı konservatuvar okuyup Tepecik Filarmoni Orkestrası'nı kuran Roman gençler, 'İlle de Mozart olsun' adını verdikleri ilk konserlerini gerçekleştirdi. Mozart'ın senfonilerini Roman müziği ile yeniden yorumlayan 15 gencin, ünlü perküsyon ustası Hamdi Akatay ile verdiği ilk konser büyük ilgi görmüştü.
Ünlü perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay'ın öncülüğünde 6 ay önce çalışmaya başlayan Tepecikli gençler, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde güzel bir konsere imza atmıştı.
Bu arada 21 Şubat'ta 'Engelsiz Sanat' sloganı ile gerçekleşecek olan konsere ise başta Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği İzmir Şubesi (MÜSİAD), Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi, Ulusal Down Sendromu Derneği destek veriyor. Konserde ayrıca Ulusal Down Sendromu Derneği Halk Oyunları Ekibi, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Korosu, Ulusal Down Sendromu Derneği Zeybek Grubu, Ulusal Down Sendromu Derneği Ritim Grubu ve DEÜ Devlet Konservatuvarı Vurmalı Çalgılar Ritm Grubu sahne alacak. Konser 21 Şubat 2015 tarihinde, saat 20.00'de İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA