• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aile boyu siyaset ERKİN USMAN

Aile boyu siyaset

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.02.2015, 00:00
Ali Sedat Şenbaş 36 yaşında.
Bilkent Üniversitesi mezunu, evli ve iki çocuk babası.
Ege'nin tanınmış ve köklü ailelerinden nakliye sektörünün kralı Tuzcuoğlu'nun 4. kuşak torunu.
Ali Sedat Şenbaş'ın babası Erkut Şenbaş, merhum Adnan Menderes'in DP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanıdır. Erkut Şenbaş daha sonraları Adalet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapmıştı. Erkut Şenbaş DYP'nin 19. dönem İzmir milletvekilidir.
2014 yerel seçimlerinde, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın göreve çağırması üzerine Ödemiş'ten seçimlere katılmıştır. O şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti Meclis Üyesi olarak görev yapmakta.
Ali Sedat Şenbaş'ın kayınpederi Hüsamettin Korkutata, merhum Necmettin Erbakan'ın Genel Başkanlığı döneminde 19, 20, 21 olmak üzere üç dönem Bingöl milletvekili olarak görev yapmış bir siyasetçi.
İşte bu ortamda büyüyen Ali Sedat Şenbaş, kendisini "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" düsturuna sadık, çağdaş, yenilikçi, aynı zamanda milliyetçi, muhafazakar bir demokrat olarak tanımlamaktadır.
Şenbaş, siyasete girme amacının ülkeye ve seçim bölgesine hizmet aşkından kaynaklandığını vurguluyor ve ekliyor:
"Milletvekileri halk ile parlamento arasında bir köprüdür. AK Parti'den aday olduğum İzmir 2. Bölge'nin özellikle Küçük Menderes ve Bakırçay Havzaları burada yaşayan insanlara Allahın büyük bir lütfudur. Bununla beraber bu bölgenin var olan bütün sorunlarına çözüm bulmak ilk görevimiz olacaktır."

salihli'den
Salihli Vizyon 10 yaşında
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın yayın organı Salihli Vizyon, yayın hayatında onuncu yılına girdi.
Sadece Salihli'de değil, civar ilçelerde Manisa, İzmir ve Türkiye genelinde takip edilen bir yayın organı haline gelen Salihli Vizyon Dergisinin ilk sayısı, Oda'nın mernum başkanı Talat Zurnacı zamanında yayınlandı. Yıl 2005...
Üç ayda bir hazırlanan ve 3 bin adet basılan dergi, Salihli TSO'nın Kula ve Selendi'deki üyeleri ile İzmir ve Manisa protokolu, basın mensupları, milletvekilleri ve Türkiye genelindeki 367 oda ve borsaya ulaştırılıyor.
Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, derginin ilk sayısından bu yana Genel Koordinatörlüğünü ve editörlüğünü yapar Şirin Yörük'e teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyor.

küpe
İnsan her zaman kahraman olamaz ama her zaman insan kalabilir.
Benjamin Franklin

günün fıkrası
Örnek
Evli bir adam, yaş günü dolayısı ile eşine bir pantolon almak istiyordu. Girdiği büyük bir mağazada tezgahtar sordu:
"Eşinizin bel ölçüsü nedir?"
Adam cevapladı:
"Hatırlamıyorum, ama ekranı 59 olan bir televizyonumuz var. Onun önünden geçtiği vakit bütün ekran kapanıyor."

laflama
* Tutturmuşuz biz erkekler "Karı gibi konuşuyorsun, karı gibi sırıtıyorsun" deyip duruyoruz. Peki kadınlar deseler "Erkek gibi katlediyorsun". Ne yanıt vereceğiz merak ediyorum doğrusu?
* Türk kamuoyuna öneriyorum. İdam yerine; tüm tecavüzcüleri, tacizcileri ve eli kanlı katilleri Neptün'e sürelim. Uzayda yaşayan ilk insanlar olarak insanlığa katkı sunsunlar!
* Kadın-erkek ilişkisinde naçizane fikrim; bedenler birleşse kaç yazar, beden dili aşkı kanıtlamıyorsa eğer!
* Alacağın olsun da alakargada olsun imiş. Ben de atalarıma inandım. Millet bir sürü bana borç taktı iyi mi?
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA