• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Türkiye: Gurur duyulacak ülke

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.11.2010, 00:00
Dün, ölümünün 72. yıldönümünde, aziz ruhuna Fatihalar gönderdiğimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurar kurmaz milli hedefi şu cümleyle ortaya koymuştu: "Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak!" 13 milyon savaş artığı bir nüfusla, iğneden ipliğe sıfır üretimle, yolsuz, elektriksiz, mektepsiz bir ülkede bu iddialı hedefi telaffuz etmek çılgınlıktır. Nitekim Atatürk bir çılgındı zaten. Ülkesinin milli ruhuna inanan bir çılgın. Nitekim çılgın Türkler, onun çerçevesini çizdiği hedefe bugün önemli ölçüde ulaşmışlardır.
Dün, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde ülkenin başbakanı Seul'e, G-20 toplantısına katılmak için gitti. Ondan bir gün önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yani Atatürk'ün halefi, İngiliz Kraliçesi'nin elinden üstün devlet adamlığı ödülünü aldı. İhracatımız geçen ay Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Bütün saatler 2023'e göre ayarlanmış durumda. 100. yılda dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girecek Türkiye. İşte o gün Anıtkabir'de yatan adamın huzurunda, onun talimatını yerine getirmiş nesiller olarak gururla ve saygıyla dimdik ayakta duracağız. Ve o gün, senelerdir kupkuru Atatürkçülük yapanlar, laikçilik oyunu oynayanlar, milletin enerjisini irtica hortlağı gösterip toprağa verenler aramızda olmayacak.
***
Pazartesi günü Savunma Bakanımız Vecdi Gönül'ün kahvaltı davetine katıldık. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın 25. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kahvaltıda gördüklerim ve duyduklarım bu ülkenin kuruluş istikametinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi. Bakın anlatayım: Bugün Türkiye F16 savaş uçaklarını yüzde yüz yerli imalat olarak üretebilmekte. Daha bir süre önce kendi uçaklarımızı modernizasyon için başka ülkelere gönderirken bugün F16 sahibi ülkelerin uçaklarını biz modernize ediyoruz ve bu işten dünyanın parasını kazanıyoruz. Başka ülkelerden uçak tasarım ihaleleri alıyoruz. Başka ülkelere dünyanın en hızlı savaş botlarını satıyoruz. F35 gibi çok etkili bir savaş uçağının üretim konsorsiyumu içindeyiz. Tamamen yerli üretim olarak tasarlanan ATAK saldırı helikopterleri önümüzdeki yıl envantere girecek. Bu helikopter dünyanın en önemli savaş araçlarından birisi olacak. Aynı şekilde ilk yerli marka tank yapım aşamasında, 2015'de orduya teslim edilecek. Hepsinden önemlisi, artık tüm savaş araçlarımızda kendi düşman tanıma yazılımlarını kullanacağız. Şimdiye kadar bunu ABD veriyordu.
***
"Muasır medeniyetin üzerine çıkmak" sözü bugün dünden daha anlamlı bir söz. 1 trilyon dolarlık bir ekonomi yaratmak, dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olmak, tüm gelişmiş silah ve mühimmatı imal edebilmek, önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünyanın ilk 10 büyük devleti arasına girmek, muasır medeniyet çizgisine yerleşmek demektir. Şimdi kendi evimizin içini bir kez daha düzene sokup kurucu liderin hedefine kilitlenmek gerekiyor. Muasır medeniyet seviyesini yakaladık, sıra üzerine çıkmakta. Emin olun pazartesi günü Bakan Vecdi Gönül'ü dinlerken bunu da başaracağımızı anladım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA