• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Küfürbaz, CHP'de...

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2011, 00:00
Oktay Ekşi, dün CHP'ye resmen üye oldu. Yeni CHP ve lideri Kılıçdaroğlu bazen yaptıkları doğru işlerle bize ümit veriyor; bazen de öyle abuk sabuk işler yapıyorlar ki, "Bu CHP'den ne köy olur ne kasaba" diyenleri haklı çıkarıyorlar.
Oktay Ekşi adlı küfürbaz gazeteciyi CHP'ye almak işte böyle meymenetsiz bir iş. Bu kişinin nasıl biri olduğunu, içinde yer aldığı her yeri nasıl kirletecek bir maziye sahip bulunduğunu örneklerle göstereyim. Geçen yılın sonunda köşesinde bir yazı yazdı Ekşi. Hükümet üyelerine, "Bunlar analarını da satarlar" gibi terbiyesiz, ahlaksız, namert bir ifade kullandı. Bu fersude Hürriyet yazarına toplumun her kesiminde öylesine bir tepki oluştu ki, köşesinde dile getirdiği özürler kendisini kurtarmaya yetmedi, mesleğini bırakmak zorunda kaldı.
Aslında sonradan öğreniyoruz ki, kendisi gitmemiş, patronu Aydın Doğan kovmuş. Şimdi bu yaşından başından, kalemden kelamdan, milletten utanmayan Ekşi, CHP'nin saygın! bir üyesi oldu. Kürsüde bir sürü iltifatkar sözle bu yaşlı küfürbazı partisine alan Kılıçdaroğlu'nu kutlarız. Kendisiyle ilgili umutlarımızı yine sıfırlamayı başardı.
***
Bu küfürbaz Ekşi'yi biraz daha tanıyalım isterseniz. En yakın zamanda yaptığı densizce eylemini yukarıda belirttim. Türk analarına sövdü ve gazetesinden kovuldu. Ancak, bu kişinin hayat ve meslek sicilinde yer alan lekeler sadece küfürbazlıktan ibaret değildir. Bu kişi tam bir darbe destekçisidir. Her askeri darbe döneminde kalemi darbecilerin emrindedir. Üşenmedim, yakın geçmişte TBMM gazete arşivinden bu adamın bütün makalelerini okudum. Her darbe dönemi darbenin sivil uzantısı olarak işlev görmüş köşesi. 27 Mayıs öncesi-sonrası böyle, 12 Eylül böyle, 28 Şubat böyle. Diğerlerini geçelim 28 Şubat'ı hatırlayalım: Bazı generaller terörist Şemdin Sakık'ın ifadesinin arasına sevmedikleri gazetecilerle ilgili sahte ifadeler koydurttular. Sonra da bu Ekşi'ye o sahte ifadeleri yazdırdılar. Ekşi, Cengiz Çandar, Mehmet Ali Birand, Akın Birdal gibi gazeteciler için, "Alçakları tanıyalım!" diye yazı yazdı. Orada ismi geçenlerden bazıları vuruldular. O ifadelerin sahte olduğu sonradan ortaya çıkınca, her zaman yaptığını yaptı, özür diledi.
***
CHP'nin yeni üyesi Oktay Ekşi'nin eylemleri ve bozuk sicili zannetmeyin ki bunlardan ibaret. Turpun büyüğü heybede. Bu kişinin hayatının tiksinti duyduğum bölümü, asıl kara bir 27 Mayısçı olmasıdır.
27 Mayıs darbesinden sonra, çok genç olmasına rağmen, "Kurucu Meclis"e üye yapıldı. Orada darbe anayasasını hazırlayanlardan biri oldu. Görev süresi topu topu 3-5 ay gibi bir süre olmasına rağmen, ölünceye kadar milletvekili maaşı almaya hak kazandı. Nasıl bir haksa bu, milletin cebinden yarım asırdır milletvekili maaşı alıyor. "Haram" diye bir şey varsa, tam olarak budur işte. Ve o aldığı maaşa verdiği vergiyle katkısı olan biri olarak, ona o paradaki payımı haram ediyorum.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA