• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Vesayetçi düzenin has adamı: Süleyman Demirel

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.05.2011, 00:00
Başbakan, CHP'yi Demirel üzerinden vuruyor. Kırk yıllık sağcı Demirel'in şimdi CHP'ye akıl hocalığı yaptığını söylüyor ve onu CHP'nin yeni "milli şefi" ilan ediyor. Başbakan'ın Demirel üzerinden CHP'ye yüklenmesi taktik açıdan akıllıca bir hamle. Ama ben Başbakan'ın yerinde olsam, bu konuya hiç girmezdim. Sebebi, Demirel gibi bu milletin hafızasında daha hayattayken kötü bir siyasi portre haline gelmiş olan birini muhatap almayı tenezzül meselesi sayardım.
Demirel'e tarihin "yokluk" çukurunda kaybolup gitmiş ve bugün sağlık sorunlarıyla uğraşan bir "günahkar ihtiyar" muamelesi yapmak en iyisi aslında. O zaten son nefesini verene kadar ruh ıstırapları içinde yaşayacaktır. Çünkü, hikayesi ibretliktir. İyi ki bu berbat mirası bırakacağı bir ailesi yok. Olsaydı ne taşınmaz ağır bir yük olurdu bu miras. Gerçi o miras bir şekilde Türkiye'nin ilk hayali ihracatçısı ve banka hortumcusu yeğen Yahya'ya kalır ya. Zaten bu mirası Yahya'dan başka da kimse taşıyamaz!
***
Cumhurbaşkanlığı yapmış, yıllarca başbakanlık yapmış bir insana aslında herkesin saygılı olması gerekir. Bunu biliyorum ama diğer yandan da kalemimi kontrol edemiyorum. Çünkü, Demirel köşesinde oturmuyor. 87 yaşına gelmiş olmasına rağmen, yok ettiği büyük sağın hatıralarını CHP'ye peşkeş çekiyor. CHP'ye adam sokuyor, herkesi CHP'yi desteklemeye çağırıyor. Daha bir süre önce, yüzde 4 oy olan DP'yi Süleyman Soylu'nun elinden alıp Cindoruk denen fersude ile birlikte "piç" etti ve bir kenara attı. Ergenekoncuları CHP üzerinden hapisten kaçırmak yeni uğraşı. Üzücü olan şu: Demirel 40 yıldır gizli CHP'liymiş aslında. Vesayetçi düzenin has adamıymış. Benim şahsen Demirel'e kızmamın nedeni 40 sene bir toplumu kandırmış olması. Demirel'in CHP'li olması, CHP'yi desteklemesi değil önemli olan. Demirel'i korkunç bir adam haline getiren 40 yıllık siyasetin analizini yaptığınız zaman ortaya çıkan tablo. Şimdi aşağıda size o tabloyu sunacağım.
***
1964 yılında Demirel, sahte "mason değildir" belgesi ile AP'ye genel başkan oldu. Demirel'in veya bir başkasının mason olup olmaması beni hiç ilgilendirmez, ancak o belge sahteydi, çünkü Demirel bir masondu. Bu gerçek yıllar sonra ortaya çıktı. Burada önemli olan, bir gecede bir elin, o sahte belgeyi AP kongresine sürmesidir. Bu sahte belge olmasaydı, Sadettin Bilgiç genel başkan olacaktı ve muhtemelen, siyasi tarih başka türlü yaşanacaktı. 1965'te Demirel başbakan oldu. Türkiye'ye iyi hizmetler yaptı. Kalkınma mücadelesinde mesafeler aldık onun yönettiği Türkiye'de. Önemli olan işin bu kısmı olsa, Demirel takdiri fazlasıyla hak ediyor. Ama mesele o değil, Demirel'in başbakanlığı döneminde yollar barajlar yapılırken bir yandan da vesayetçi düzen ağlarını en güçlü şekilde ördü. Ne vakit ki Demirel başbakan, Türkiye bürokratik vesayetin tahakkümüne girmiş. Darbelerin kolayca yapılmasının nedeni de onun döneminde oluşturulan bu vesayetçi altyapıdır. Ayrıca, darbelerin hep Demirel'e yapılması kimseyi şaşırtmasın. O darbeler ki Demirel'in siyasetteki kalıcılığını mümkün kılmıştır. Sözün özü, Demirel gizli bir CHP'li ve statükonun, vesayet rejiminin has adamıdır. Geri çekmişler, geri getirmişlerdir. Ben bu satırları inanın inanarak yazıyorum. Tarihsel bir perspektiften baktığınız zaman ortaya çıkan somut gerçek bu. Bana diyebilirsiniz ki, bu tezini kanıtla! Hayhay, hemen. Son yarım asırlık siyasi tarihte, vesayetçi rejimi kim değiştirmek istedi ise, onun karşısına Demirel dikilmiştir. 1973-74'te "bozuk düzeni değiştireceğim" iddiasıyla ortaya çıkan Ecevit'i, İstanbul sermayesi ile birlikte perişan eden kimdi? 12 Eylül'den sonra, vesayetçi-bürokratik devlet iktidarına savaş açan Turgut Özal'a bu dünyayı dar eden kimdi, herkes bir hatırlasın bakalım? Daha sonra Erbakan'ı bitiren, "2. Demokrasi Programı" ile vesayet kurumlarına savaş açan kendi partisi DYP'yi bölen ve askerlerle birlikte iktidardan indiren kimdi? Tansu Çiller'i perişan eden kimdi? 28 Şubat'ın işbirlikçisi kimdi? Bugün vesayetçi düzenin darbe çetelerine arka çıkan, CHP'ye destek veren kim?
Hala ikna olmayanlar, Demirel dönemlerinde vesayet kurumlarının niçin hep güçlendiğini tekrar düşünsünler.
Benim bulduğum cevap şudur: Demirel büyük bir icattır ve bir devrim muhafızıdır!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA