• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

27 Mayıs'ın bir hedefi de Atatürk'tür!

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2011, 00:00
27 Mayıs elbette millete yapılmıştır. Türk milletinin uygarlık yolunda ilerleyişine dönük en büyük suikasttır 27 Mayıs. Milleti adam yerine koyan, memlekete huzur ve saadet getiren, ülke insanını refahla buluşturan bir hükümet, 38 kişilik yeniçeri artığı üniformalı tarafından silahla yıkılmıştır. Milletin sevgilisi olmuş bir büyük devlet adamı merhum Menderes ve arkadaşları alçaklığın en dip yöntemiyle canice şehit edilmişlerdir. Ve devlete yönelik bu eşkıya baskını millet iradesine saldırarak geleceğimizi karartmıştır. Tam 51 yıldır adına 27 Mayıs denen bu lanetli olayın sonuçlarını yaşıyoruz, kan ve barut kokusu içinde.
***
27 Mayıs sadece millete yapılmadı, aynı zamanda devlete ve orduya yapıldı. Üniformalı eşkıyanın yaptığı ilk iş, Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun Paşa'yı harp okuluna hapsedip harp okulu talebelerine onu tokatlattırmak olmuştur. Atatürk'ün silah arkadaşı Ali Fuat Paşa, İmralı'ya hapsedilmiştir. Kore kahramanı Tahsin Yazıcı Paşa, bin bir onur kırıcı muamele ile yine hapse atılmıştır. Ordunun yetişmiş binlerce subayı "Eminsu" projesiyle tasfiye edilmiştir. Aynı şekilde, hukuka karşı yapılmıştır 27 Mayıs. Yargıtay hakimleri, Danıştay hakimleri ve yüzlerce namuslu hukukçu bir günde tasfiye edilmiştir.
***
Sadece millete, sadece orduya ve hukuka karşı da yapılmadı bu kalleş darbe, aynı zamanda, doğrudan doğruya Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapıldı. O tarihten bu yana, bu milletin büyük kurtarıcısının kimliği bin parçaya bölündü. 27 Mayıs'tır ki, Atatürk'ü bir "milli ortak değer" olmaktan uzaklaştırmıştır. 27 Mayıs niçin aynı zamanda Atatürk'e karşı yapılmıştır? Birincisi, 27 Mayıs'ın arkasında İsmet İnönü vardır. Bunun böyle olduğunu anlamak için kendi genel sekreteri Kamil Kırıkoğlu'nun hatıratını okumak yeterlidir. Buna da lüzum yok, 27 Mayıs sabahı darbecilere "emrinizdeyim" diyen odur. Ve İsmet İnönü Atatürk'ün kendisini tasfiye etmiş olmasının intikamını 1960'da almıştır.
Unutulmasın, 27 Mayıs'ın devirdiği Cumhurbaşkanı Celal Bayar'dır. Kimdir Celal Bayar? Atatürk'ün İnönü'nün yerine getirdiği başbakanı. Doğrudan kendi yakını. Ve o Celal Bayar ki, Atatürk'ün naşı başında "seni sevmek bir ibadettir" diyen kişi. Demokrat Parti'nin "Atatürk'ü Koruma Kanunu" çıkartan bir iktidar olduğunu, İnönü'nün devletten Atatürk'ü silme çabalarını tersine çevirdiğini bilmiyorum hatırlatmaya gerek var mı? 27 Mayıs canilerinin katlettiği merhum Menderes yine unutulmasın ki, Atatürk'ün keşfettiği bir siyasetçidir. Anıtkabir'i yapan ve Ata'yı ebedi istirahatgahına yerleştiren DP iktidarıdır. 27 Mayısçıların olmadık hakaretlerle hapse koyduğu generallerin neredeyse tamamı, Atatürk'ün yakınında bulunmuş askerlerdir.
O nedenle bilelim ki, 27 Mayıs, aynı zamanda, Atatürk'ün mirasını da hançerlemiş kahpe bir darbedir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA