• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Hıristiyan terörü mü?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2011, 00:00
Hiç unutmuyorum, 1991 yılıydı. Sovyetler Birliği çözülmüş ve çökmüştü. Soğuk savaş şartlarında Sovyet tehdidine göre biçimlenmiş ne kadar örgüt ve devlet varsa, hepsi şaşkındı. NATO'nun yeni rolü ne olacaktı? Muhtemel bir Sovyet tehlikesine karşı kurulmuş ordular şimdi ne yapacaktı? Bu devasa silah endüstrisi kime üretim yapacaktı? Ve daha bir yığın soru ve tam bir bilinmezlik hali. İşte tam bu sırada İngiliz Başbakanı Margaret Thatcher yeni düşmanı ve yeni tehdidi açıklayıverdi. Özgür dünyanın yeni düşmanı İslam'dı; köktendinci İslam. O tarihten sonra hepimizin bildiği karanlık bir süreç yaşandı. El Kaide diye bir örgüt türedi mesela. Bu örgüt 11 Eylül saldırısı gibi devasa eylemler yapıyordu fakat örgütün ne olduğu tam tarif edilemiyordu. Sonuçta batı dünyası uzunca bir süre başta kendi kamuoylarına İslam'ın bir tehdit olduğunu empoze etti durdu. Bugün tüm batı dünyasını saran bir patolojinin ortaya çıkma sebebi, batının İslam konusundaki bu önyargısıdır.
***
İlginç gelişmeler oluyor dünyada. Ortadoğu'da ve İslam ülkelerinde insanlar barışçı yöntemlerle demokrasiyi talep ederlerken ve o yönde ilerlerken, diğer yanda batıda kelimenin tam anlamıyla köktendincilik, faşizm, yabancı düşmanlığı gibi aslında batının kendi hastalıkları olan akımlar yeniden ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkmak cümlesi yanlış, iktidarı ele geçirmeye ve kitleleşmeye başladılar. Fransa, Finlandiya, Hollanda, Macaristan ve Belçika gibi ülkelerde aşırı sağ hızla büyüyor. "AB ilkeleri" filan para etmiyor artık Avrupa'da.
"Topluluk siyasetinden, toplum siyasetine" koşuyor herkes. Fransızlar, Danimarkalılar Schengen anlaşmasını delmekle meşgul. Irkçılık adına tekrar milli sınırlar denetim altına alınıyor, tekrar gümrük uygulamalarına başlanıyor.
İşte Fransa...
Irkçı Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen son yapılan ankette yüzde 23'le rakiplerini geride bıraktı.
İşte Finlandiya...
Gerçek Finliler Partisi'nin son seçimde aldığı oy yüzde 19. Sapına kadar ırkçı bir parti.
İşte Hollanda...
Irkçı, Müslüman düşmanı Özgürlük Partisi sürekli büyüyor. Bu partinin başkanı Wilders'in nasıl bir İslam düşmanı manyak olduğunu anlamak için onun yaptığı "Fitne" filmini seyretmek yeterli.
***
Margaret Thatcher'ın İslam'ı yeni tehdit olarak ilan ettiği yıllarda, 1992 yılında, Fransa'da çıkan NPQ adlı dergide ünlü ABD'li stratejist Brezinski çok önemli şeyler söylüyordu. Tamı tamına dediği şuydu: "Laik sistem batıyı taşıyamıyor; Avrupa kaçınılmaz bir biçimde Hıristiyanlığın değerlerine geri dönecektir."
Brezinski'nin bu öngörüsü ile batının laboratuvarlarında üretilen İslamofobi kurbanı gençler, fundamentalist Hıristiyanlar ve tabii Norveç'te olduğu gibi onların canice eylemleri arasında bir ilişki var mıdır, düşünmek lazım.
Yazımın başlığına dönelim, 3-5 Arap genci daha henüz aydınlanmamış bir eylem yaptı diye "İslami terör" kavramını hemen dolaşıma sokan batı acaba şimdi aynı şekilde, "Hıristiyan terörü" kavramını da aynı rahatlıkta kullanabilecek mi?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA