• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

İzmir atakta

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.10.2011, 00:00
Yazının başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu tebrik etmek istiyorum. Nedeni şu: Aziz Başkan iyi çalışmaya başladı. Gerçekten de Ankara'dan bile dikkati çekecek kadar gayret gösteriyor Aziz Başkan. Yeni projeleri peş peşe sıralıyor. Peki iki dönemdir belediye baskanı olan Aziz Bey niçin bu kadar geç başladı icraatçı yönünü öne çıkarmaya? Bana göre Aziz Bey oturduğu makamın ve başkanı olduğu şehrin kıymetini çok geç anlamış birisi. İzmir son yıllarda aşırı polarize olmuş bir şehir. Bu şehirde uzun süredir bir sağduyu eksikliği görülüyor. Yanlış anlaşılmak istemem, amacım CHP'liliği eleştirmek değil. Ancak İzmirli CHP'liler çağımızda belediyeciliğin siyaset yapma yeri değil öncelikle hizmet üretme ve şehrin her alanda standartlarını yükseltme fırsatı yaratan bir yer olduğu gerçeğini çok geç anladılar. AK Partili belediyelerin başarılı kabul edilmelerinin sebebi onların bu gerceği daha önce keşfetmiş olmaları ve icraatçı imajlarını one çıkarmalarıdır.
***
Aslında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu kişisel prestiji yüksek bir insan. Son günlerde yaptıgı hamleleri daha önce yapsaydı İzmir bugün çok mesafe almış olurdu. Çünkü Aziz Bey'in Ankara'dan isteyipte alamayacağı herhangi bir şey olamaz. Ancak bu yüksek prestiji hiçbir vakit hizmete ve projeye tahvil edemedi. Bunda kendi yavaşlığının payı olduğu kadar İzmir'deki CHP zihniyetinin bir bakıma Aziz Bey'i kendine benzetmesinin de payı var. Ama belli ki Baykal sonrasında CHP'nin başına geçen Kılıçdaroğlu kendi teşkilatına ve belediye yönetimlerine bir enerji aktarması yapıyor. Ancak bana göre Aziz Bey'in asıl hareketlenme nedeni son seçimde AK Parti'den İzmir milletvekili olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmirlilerden gördüğü sıcak kabul. Gerçekten Bakan Yıldırım çok başarılı bir seçim kampanyası geçirdi ve başarılı da bir sonuç elde etti. İzmirlilerin önüne koyduğu projelere İzmirliler inandı. Başkan Kocaoğlu'nu asıl hareketlendiren gerçek bu.
***
Aziz Kocaoğlu bence gelişmeleri çok doğru okuyor. Biliyor ki ortaya hatırı sayılır bir hizmet performansı koymadığı taktirde 2014'de yapılacak mahalli seçimlerde CHP İzmir'de seçimi kaybedecek. Aziz Bey olmazsa olmaz penceresinden bakınca bunu görüyor ve vites değiştiriyor.
Ancak bütün bu değerlendirmeleri bir yana bırakırsak Aziz Kocaoğlu kendisinden beklenen hizmet belediyeciliğini yapacağına dair umut veriyor.
Bu da bizi sevindiriyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA