• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Kazın ayağı öyle değil!..

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2013, 00:00
Büyük yazar üstadımız, hemşerimiz gene köşelerinde döktürmüşler:
"Yunanistan'da görevli olan kurmay albaya gel dediler, geldi, akşama kadar kapıda bekledi, işimiz başımızdan aşkın sen iyisi git dediler, Yunanistan'a geri gitti, işler hafifleyince gene çağırdılar, gene geldi.
Kaçma şüphesiyle tutukladılar.
Gemisinin kasasında nakit 3 milyon dolar varken, Libya'dan gelen var. ABD'den, İngiltere'den, Almanya'dan, Afganistan'dan gelen var".
Ve başka örnekler de sıralıyor, yurtdışından davet üzerine gelen ve sonra da tutuklanan subaylarımız hakkında, büyük yazarımız.
Haksız mı?
Hayır, haklı... Aynı görüşleri ben de paylaşıyorum.
En azından insani sebeplerden.
***
Ancak bu arkadaşa ve onun gibi Apo-yurt dışından gelen subay mukayesesi, daha doğrusu lafazanlığı yapanlara yeteneklerine fazla güvenmemelerini öneririm.
Tarih bazen adama ders verir. Mesela, bu yazıları yazan arkadaşlar yurtdışından gelip de tutuklanan subayları savunsunlar tabii ama yine mesela 1960 darbesini yapan komitenin içinde kaç subayın bu faaliyetlere yurtdışından katıldığına da bir bakıversinler.
Benim otuz tane asistanım olmadığı için ben tespit edemiyorum; ama şu kadarını da herkes gibi biliyorum:
1954 yılından itibaren NATO'da görevli olan Kurmay Albay Alparslan Türkeş yurtdışında görev yaparken ihtilal komitesinin üyesiydi ve darbe çalışmalarının doğrudan içindeydi.
Kim Alparslan Türkeş?
27 Mayıs gecesi Ankara radyosundan ihtilal beyannamesini okuyan kişi.
İhtilalın kudretli albayı...
***
Büyük yazar üstadımız, köşelerinde gene döktürmüşler. Darbe işi ciddi iştir, siz iyisi mi asistanlarınızı biraz daha çalıştırın.
Sadi Koçaş kim?
27 Mayıs'ın en etkin ihtilalcılarından birisi...
Neredeydi 27 Mayıs pişirilirken?
Asistanlar bir bakıversin, zahmet olacak ama.
Ya Gizli İhtilal Komitesi'nin en azgın adamlarında Dündar Seyhan?..
Geçelim onu, 22 Şubat 1962 ve 20 Mayıs 1963 ayaklanmalarının lideri Talat Aydemir nerdeydi ve 27 Mayıs hazırlanırken bu işlere nispeti neydi?
Hani o İsmet Paşa'nın önce affeylediği ve sonra uslanmayınca ipe çektiği adamlardan söz ediyoruz, sayın büyük yazarımız!..
Darbe işi ciddi iştir, siz iyisi mi asistanlarınızı biraz daha çalıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA