• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

TBMM'de bir kara gün!

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2013, 00:00
Aşağıdaki metin meclis tutanaklarından seçilerek alınmıştır ve ibret için bu köşeye konmuştur. Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içenlerin, devlet hazinesinden irice maaşlar alanların ne ölçüde zihni sapkınlık içinde olduklarını görmenizi istedim.
Şu aşağıdaki diyaloglar TBMM'nin dünkü oturumunda geçiyor:
BİRGÜL AYMAN GÜLER (CHP): AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl işbirliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.
MEHMET METİNER (AKP): Yok öyle bir şey. Ne alakası var?
OKTAY VURAL (MHP): AKP-BDP koalisyonu zaten!
BİRGÜL AYMAN GÜLER (CHP): "Türklük ırkçılıktır" diyor.
İHSAN ŞENER (AKP): Doğru söylüyor.
BİRGÜL AYMAN GÜLER (CHP): "Ve biz bunu tarihten sileceğiz" diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.
İDRİS BALUKEN (BDP): Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız, merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız.
BİRGÜL AYMAN GÜLER (CHP): Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
İDRİS BALUKEN (BDP): Biz asla milliyetçi değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!
BİRGÜL AYMAN GÜLER (CHP): Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP işbirliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.
BİRGÜL AYMAN GÜLER (CHP): Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız.
***
İzmir ne talihsiz bir şehir böyle. Her dönemde böyle bir tip çıkıyor. CHP'yi de İzmir'i de ele güne rezil ediyor. TBMM kürsüsünde sorumsuzca konuşan kişi CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler. Siyaset bilimi okumuş bir profesör kadın. Kavramları birbirine karıştırıyor. Bilmediği için değil, kafasında başka senaryolar olduğu için. Bir varlık ispatı peşinde olduğu için. Sürdürülmekte olan barışma sürecini sabote etmek, Türkiye'yi bir Kürt-Türk gerilimi içerisine sokup buradan bir parti içi tartışmanın baskın tarafı haline gelmek. Ama tehlikeli bir oyun oynanan. O hanımefendinin kurnazlık debisinin taşıyamayacağı kadar tehlikeli. Şu yukarıdaki satırları analiz etmeyi ayıp sayıyorum, böyle provokasyonları yapabilecek kadar gözü dönmüş insanları milletvekili yapan İzmirlileri de oturup birazcık düşünmeye davet ediyorum.
***
Ya MHP'ye ne demeli, Birgül Ayman Güler'in ipe sapa gelmez sözlerini alkışlayan MHP'ye? Bu alkışlar MHP'nin fikri temellerinden ne kadar uzağa savrulduğunu gösteriyor. MHP milliyetçiliği ve millet tarifi ile bu CHP'li Ayman'ın tarif ettiği millet ve ulusçuluk tarifi arasında nasıl bir benzerlik olabilir ki? Bizim haberimiz yokken MHP ulusalcı olduysa onu bilemeyiz.
AK Parti grubuna da bir çift sözüm var: Meclis grubunda öyle milletvekilleriniz var ki BDP'lilerden beter. Mesela, Ordu milletvekili İhsan Şener. Birgül Ayman Güler, Başbakan'ın "Türklük ırkçılıktır" dediğini söylüyor. AK Partili İhsan Şener hemen atılıyor ve "doğru söylüyor" diyor. İhsan Şener'in hangi etnik kökenini bilmiyorum ama Türklük ile ırkçılığı yan yana hangi cüretle getirdiğini de AK Parti düşünsün artık. Burada her iki isim de asıl Başbakan Erdoğan'a haksızlık ediyor. Başbakan nerede ne zaman "Türklük ırkçıktır" demiş? CHP'li Ayman, Başbakan'a alenen iftira ediyor, AK Partili Şener de o iftirayı tasdik ediyor.
BDP'ye zaten söyleyecek bir sözüm yok, canları cehenneme!...
Dün herkes Türkiye'nin barışma ve sorun çözme yeteneğini elbirliği ile köreltmeye çalıştı TBMM'de.
Yazıklar olsun!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA