• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

KILIÇDAROĞLU BİR DEVLET ADAMI MIDIR?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2014, 00:00
Anamuhalefet makamı 'Anayasal' bir makamdır. Yani devlet hayatının bir parçasıdır Anamuhalefet. O nedenle, gündelik siyasi çekişmelerden ayrı olarak, her düzeyde saygı görür. Devlet protokolünde en önlerde yeri vardır.
Devlet o makam için her türlü üst düzey güvenlik tedbirlerini alır. Anamuhalefet liderinin bindiği araba devletin tahsis ettiği bir arabadır.
Bunlar niçin böyledir? Çünkü Anamuhalefet devleti yönetecek alternatif bir kadrodur, onun lideri bir devlet adamıdır.
Bütün bu gerçeklerden nasıl bir sonuç cümlesi çıkarabiliriz? Basit: Anamuhalefet lideri bir devlet adamıdır ve o devleti her ne surette olursa olsun tahrip edemez!
Peki, gazetelere yansıyan haberlerle yukarıdaki gerçekleri bir arada düşünelim o zaman.

YA İSPATLA YA GİT TEDAVİ OL!

CHP lideri "MİT bizi takip ediyor" dedi. Bununla da yetinmedi, inanılmaz bir iddia ortaya attı ve "MİT bizim içimizi karıştırıyor, özel ekip kurdu, ulusalcı milletvekilleri üzerinde çalışıyor" dedi.
Ardından da ekledi: "Bunu biliyoruz", yani, bu iddianın belgesinin olduğunu ima etti.
Haberi okuduğum vakit, "Böyle bir iddia, belge olmadan o düzeydeki bir devlet adamı tarafından ortaya atılmaz, bunun belgesi varsa, siyasi sonuçları olur bu işin" diye düşündüm.
Ama bu iddianın sahibi Kemal Kılıçdaroğlu. Daha önce pekçok iddiası asılsız çıkmış birisi. O nedenle "Ya öncekiler gibi asılsız bir iddia ise" diye de düşünmedim değil.
Öyle ya, MİT devletin en önemli kurumlarından birisi. Şu sıralar önemli sorumluluklar yüklenmiş durumda. Eğer iddianıza dair kanıtınız varsa, bence sadece MİT ödememeli bunun bedelini! Hükümet istifa etmelidir. Ya doğru değil de CHP lideri kendi siyasi ikbali için MİT'i harcıyorsa?
O zaman başa dönelim: Herkes devlet adamı gibi davransın: Kılıçdaroğlu iddiasını ispatlasın ve hükümet bunun bedelini ödesin.
İspatlayamıyorsa o vakit de Kılıçdaroğlu devlete verdiği zararın bedelini ödesin.

DEVLET ADAMI NASIL DAVRANIR?


Peki, diyelim ki Kılıçdaroğlu'nun elinde belge yok ama derin şüpheleri var. Böyle bir konuda şüphe etmeye hakkı yok mu? Hakkı var, var ama böyle bir şüphe için öncelikli olarak yapılması gereken şeyler var: Önce cumhurbaşkanına gidersin, şüphelerini paylaşırsın ve Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirmeyi talep edersin. Aynı talebi Başbakan'a da iletirsin. Şayet bir sonuç çıkmazsa, bu endişelerinizi kamuoyuyla paylaşırsınız. Devlet adamı böyle davranır.
Yoksa devlet parasıyla siyaset yaparken, devlet protokolünde arzı endam ederken ve devletin tahsis ettiği lüks makam araçlarına binerken, devletin en önemli kuruluşuna, elinde belge olmadan, militan ağzıyla saldıramazsın.
Millet sana bu devleti asla teslim etmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA