• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

ALMANLAR SARAY YAPIYOR, TÜRKLER'İN BAŞI KEL Mİ?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2015, 00:00
Türkiye Cumhuriyeti kendi büyüklüğüyle orantılı bir saray yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı borçla yapılmadı; kendi paramızla yaptık. Bu Saray nesiller boyunca devletimize hizmet edecek. Biz Türkler'in Anadolu coğrafyasına vurduğumuz mühürlerden biri olarak tarihe şimdiden mal olmuştur.
Saray üzerine yapılan tartışmalar tek kelimeyle mide bulandırıcıdır. Aşağılık kompleksi karakteri haline gelmiş bir yığın adam günlerdir Saray üzerinden kendi milletine küfür ediyor. Gazete görünümlü bazı paçavralar da bu tiplerin sözcülüğünü yapıyor.
Oysa Almanya şu an da Berlin'de devasa bir saray yapıyor, kimin haberi var bundan?
Kimsenin haberi olmaz, zira hiçbir Alman hükümetinin Berlin'e bir saray kazandırıyor olmasından rahatsız değil.
Hiçbir Alman gazetesi "bu saray neyin nesi?" diye bir sorgulama yapmıyor.
Yukarıda resmi var Almanya'nın yaptığı sarayın, iyi bakın, devası bir saray bu. Geçen yıl temeli atılmış Berlin Sarayı'nın. Şu an da ikinci katın betonu atılıyor, şu sıralar kaba inşaatı bitmiş olmalı. 2017 sonunda 2018 başında da sarayın tamamlanması hedefleniyor.
Şimdi saray üzerinden muhalefet yapan bizim küfürbazlar aşağıda yazacaklarımı iyi okusunlar ve utanç duysunlar:
Berlin Sarayı'nı yapan Almanlar ne yapıyor dersiniz?
Şunu: "Cumhuriyet Neden Bir Saray İnşa Ediyor?" adlı bir sergi hazırlamışlar ve bu sergi bütün Almanya'yı turluyor.
Ülkeleriyle gurur duydukları için...
Kaynak:www.abs.humboldtforum.de

DEMİREL'İ ZİYARET

Cumhurbaşkanımızı tebrik ediyorum, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'i ziyareti bütün yurtta ilgiyle karşılandı. Tarihte şimdiden yerini almış iki önemli devlet adamının buluşması elbette sadece basit bir nezaket ziyareti olarak nitelendirilemez. Bu görüşme Türk devlet geleneğinin sağlamlığını gösteren bir mahiyet taşıyor. Siyasette birbirine her türlü ağır sözü söyleyen insanlar devlet adamı kimliğiyle birbirine gerekli özeni gösteriyorlar. Bu hepimizin ders çıkarması gereken bir devlet adabıdır.
Diğer taraftan, şimdiki Cumhurbaşkanımızın eski Cumhurbaşkanımıza söylediği iltifatkar sözler ve bu sözlere karşı Demirel'in Erdoğan'a söylediği aynı türden sözler siyasetteki gergin havaya bir sıcaklık kazandırmıştır.
Bu ziyaret bana göre Süleyman Demirel'in demokrasimizdeki yerini müspet manada şimdiden belirlemiş ve yakın geçmişin olumsuz algıları giderilmiştir.

HAŞİM KILIÇ BİZİ YANILTMADI

Herkesin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı eleştirdiği günlerde ben ısrarla "Haşim Bey demokrasiye aykırı, ülkeye ve istikrara zarar verecek hiçbir işin içinde olmaz" görüşünü dile getirdim. Nitekim öyle de oldu; Anayasa Mahkemesi seçim barajının iptali konusundaki talebi reddetti.
AYM Anayasa uygun doğru bir karar verdi.
Seçim öncesinde lüzumsuz tartışmaların önünü kesti.
Aynı zamanda Anayasa Mahkemesi'ni de tartışma konusu olmaktan kurtardı.
Topu Meclis'e attı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA